Φεστιβάλ Αθηνών: Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης στις πρώτες φωτογραφίες από την πρεμιέρα της "Αγαπημένης του κυρίου Λιν"

Η πολυαναμενόμενη παράσταση σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς που μάς σύστησε ένα θέατρο που αποθεώνει το περιεχόμενο έναντι της φόρμας και αφήνει χώρο στη φαντασία, κάνοντάς μας μέρος της ιστορίας του Φιλίπ Κλοντέλ, συνεχίζεται για λίγο ακόμη στην Πειραιώς 260.

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν Θωμάς Δασκαλάκης©

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 21 Ιουνίου στο Φεστιβάλ Αθηνών η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης παράστασης "Η αγαπημένη του κυρίου Λιν" σε σκηνοθεσία του κορυφαίου Βέλγου σκηνοθέτη Γκι Κασίερς, με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη επί σκηνής να καταχειροκροτείται για τη συγκλονιστική ερμηνεία του πάνω στη διάσημη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ από 500 και πλέον θεατές στην κατάμεστη Αίθουσα Η της Πειραιώς 260.

Σε έναν υποκριτικό άθλο που ακροβατεί θεαματικά ανάμεσα στην τεχνολογική αρτιότητα και την απλότητα της προσωπικής αφήγησης, ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης σύστησε στο κοινό ένα θέατρο χειροποίητο και αντισυμβατικό που αποθεώνει το περιεχόμενο έναντι της φόρμας.

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©

"Μέσα στην ιδιαίτερη τεχνολογική σκηνική συνθήκη που δημιούργησε ο Κασίερς, ο Μαρκουλάκης έγινε, εκτός από αφηγητής και δρων πρόσωπο, ενορχηστρωτής και δημιουργός μιας ιστορίας που έμοιαζε να φτιάχνεται επί τόπου, καθιστώντας την -αναμενόμενη λίγο πολύ- παράσταση ενός αφηγηματικού κειμένου σε μία ξεχωριστή εμπειρία θέασης”, όπως διαβάζουμε στην κριτική του "α” για την "Αγαπημένη του κυρίου Λιν”. Μια σκηνική προσέγγιση που έδωσε τα απαραίτητα ερεθίσματα, αφήνοντας χώρο στη φαντασία να ταξιδέψει και να δημιουργήσει εικόνες στο μυαλό, καθώς ακολουθούσαμε την εξέλιξη της ιστορίας.

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με τον καταξιωμένο σκηνοθέτη Γκι Κασίερς

Σε κλίμα συγκίνησης και εν μέσω εκλεκτών καλεσμένων, ακολούθησε η καθιερωμένη συζήτηση των δημιουργών της παράστασης με το κοινό, την οποία συντόνισε ο ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ και κριτικός θεάτρου Σάββας Πατσαλίδης, παρουσία της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνας Ευαγγελάτου και του καλλιτεχνικού διευθυντή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος Αστέριου Πελτέκη

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©

Η παράσταση που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές στο πρώτο της ανέβασμα στη Θεσσαλονίκη, σε συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και του Πολιτιστικού Οργανισμού "Λυκόφως", συνεχίζεται στην Αθήνα για λίγες ακόμα παραστάσεις μέχρι τις 26/6.

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©
Ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου Κατερίνα Ευαγγελάτου

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν
Θωμάς Δασκαλάκης©

>>Διαβάστε ολόκληρη την κριτική του "α" για την παράσταση εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η αγαπημένη του κυρίου Λιν

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 60 '

Παράσταση βασισμένη στην ομότιτλη νουβέλα του Φιλίπ Κλοντέλ. Κεντρικός χαρακτήρας ο κύριος Λιν, ο οποίος, κρατώντας στην αγκαλιά του τη Σανγκ ντιού, τη μικρή εγγονή του και τη μόνη επιζήσασα της οικογένειάς του, εγκαταλείπει το κατεστραμμένο από τον πόλεμο χωριό του και φτάνει στην Ευρώπη πρόσφυγας. Εκεί, χωρίς να γνωρίζει τίποτα για τη νέα χώρα και χωρίς να αντιλαμβάνεται τη γλώσσα των ξένων, αφήνει τη μοίρα του στα χέρια των αρμόδιων αρχών που τον περιθάλπουν. Μέχρι που γνωρίζει τον κύριο Μπαρκ. Ο κύριος Μπαρκ μιλάει συνέχεια στη γλώσσα του και ο κύριος Λιν σιωπηλός απολαμβάνει την παρέα του. Μια δυνατή φιλία καλλιεργείται ανάμεσα στους δύο άντρες, με εξομολογήσεις, με σεβασμό απέναντι στον εκφρασμένο ή στον σιωπηλό πόνο, με συμπόνια και φροντίδα. Σημαντική στην παράσταση είναι η παρουσία της μουσικής αλλά και η χρήση της τεχνολογίας, και συγκεκριμένα των προβολών βίντεο, που επιτρέπουν τη συμπύκνωση της ιστορίας σε μονόλογο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.