Τελευταίες παραστάσεις για τον "Μπογιατζή" στο θέατρο Αυλαία

Η “κωμωδία για τρεις” του Ντόναλντ Τσέρτσιλ με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου, κατεβάζει αυλαία.

Ο μπογιατζής © Γιάννης Παυλίδης

Η θεότρελη κωμωδία του Άγγλου ηθοποιού και θεατρικού συγγραφέα Ντόναλντ Τσέρτσιλ, "Ο μπογιατζής”, συνεχίζεται στο θέατρο Αυλαία για δύο ακόμη παραστάσεις το Σάββατο 15 και την Παρασκευή 21 Ιουνίου. Μετά την παρουσίασή της σε Αθήνα και Πάτρα ολοκληρώνει τον κύκλο της στον πολυχώρο του Πειραιά. Ο Αλέξανδρος Λιακόπουλος σκηνοθετεί την γεμάτη ανατροπές κωμική ιστορία με τους Γιώργη Κοντοπόδη, Δανάη Καλοπήτα και Ιωάννα Μαρμάρου.

Ο μπογιατζής
© Γιάννης Παυλίδης

Λίγα λόγια για το έργο 

Τι μπορεί να συμβεί, όταν η πάμπλουτη Μάρσια, σύζυγος του γενικού διευθυντή της Άτλας Ανυψωτικής και μέλος της υψηλής κοινωνίας του Λονδίνου, αποφασίζει να παρουσιάσει τον μπογιατζή που βάφει το ρετιρέ της -ενώ ο σύζυγος της λείπει για δουλειές στο Μπαχρέιν- ως τον απόντα άνδρα της, σε μία προσπάθεια να κοροϊδέψει τη, σύζυγο του εραστή της, Τζέιν, η οποία τους έκανε τσακωτούς να τρώνε πανακότα το προηγούμενο βράδυ και έχει έρθει να πει τα πάντα στον ζηλιάρη, απατημένο άντρα της; 

Ο μπογιατζής, ενώ στην αρχή αρνείται, υποκύπτει μπροστά στο φουσκωτό πορτοφόλι της Μάρσια και καταλήγει να παίρνει πολύ σοβαρά το ρόλο του συζύγου της, δημιουργώντας καταστάσεις απερίγραπτου γέλιου, οι οποίες κλιμακώνονται, όταν η ερωτική και θελκτική Τζέην καταφθάνει. 

Ο μπογιατζής
© Γιάννης Παυλίδης

Τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο αστεία όταν η απατημένη σύζυγος αποφασίζει ότι η καλύτερη εκδίκηση είναι να απατήσει τον δικό της, μοιχό, σύζυγο με το "σύζυγο" της Μάρσια, δηλαδή τον μπογιατζή. Όταν η Μάρσια το μαθαίνει, απαιτεί από τον μπογιατζή, ο οποίος έχει μείνει εκστασιασμένος από τις ερωτικές επιδόσεις της Τζέιν την προηγούμενη νύχτα, να της δώσει την ευκαιρία να του αποδείξει ότι είναι καλύτερη ερωμένη από εκείνη, και όλα αυτά ενώ η αντίζηλος της δεν έχει φύγει ακόμα από το σπίτι. Γεγονός βέβαια που δεν το γνωρίζει! Κάπως έτσι οδηγούμαστε στο ξεκαρδιστικό όσο και ερωτικό φινάλε του έργου, με τους τρεις ήρωες ντυμένους μόνο με τις πετσέτες να ερωτοτροπούν και να χορεύουν με μουσικά όργανα τα ρολά και τα πινέλα και μαέστρο τον μπογιατζή.

Ο μπογιατζής
© Γιάννης Παυλίδης

Η μουσική επιμέλεια και οι φωτισμοί είναι του σκηνοθέτη, τα κοστούμια της Νόρας Πόντια και τα σκηνικά του Γιώργη Κοντοπόδη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.