Το Πτι Παλαί έρχεται τη νέα σεζόν με Καβογιάννη, Παπαδημήτριου κι έργα με υπογραφή Γιωργή Τσουρή

Ο πρώην κινηματογράφος και νυν θέατρο ανοίγει τις πόρτες του ξανά τον Οκτώβριο και υποδέχεται ένα έργο του Τένεσι Ουίλιαμς και μια ελληνική κωμωδία που πρωτοανέβηκε το 1872.

Πτι Παλαί logo

Το Πτι Παλαί ξανανοίγει τις πόρτες του για κοινό τον Οκτώβριο του 2024 και υποδέχεται πλέον τη δραματική τέχνη. Ο χώρος εγκαινιάστηκε το 1962, ως κινηματογράφος, και για δεκαετίες παρέμενε ένα από τα αγαπημένα τοπόσημα της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής της περιοχής του Παγκρατίου και του ευρύτερου κέντρου της Αθήνας, έως και το 2019 που σταμάτησε τη λειτουργία του. Η νέα του χρήση του Πτι Παλαί, ως θέατρο, απαντά στο καίριο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που θέλει ο χώρος να διατηρήσει τον πολιτιστικό χαρακτήρα του και να παραμείνει ενεργά καλλιτεχνικός. Στο πνεύμα αυτό και συνεχίζοντας την παράδοση του χώρου, το θέατρο θα διατηρήσει το πρώτο λογότυπο, με το οποίο η Αθήνα γνώρισε το Πτι Παλαί, ενώ από τη νέα θεατρική σεζόν σχεδιάζονται ειδικές δράσεις για τους παλιούς φίλους του χώρου, αλλά και τους κατοίκους της περιοχής.

Ρίξτε μια ματιά στις διαδικασίες ανανέωσης του χώρου στο βίντεο που ακολουθεί:

Εξήντα δύο χρόνια μετά το πρώτο του άνοιγμα, λοιπόν, το Πτι Παλαί ξανασυστήνεται στο κοινό με δύο μεγάλες θεατρικές παραγωγές. Με δύο κορυφαία έργα, ένα από το παγκόσμιο και ένα από το νεοελληνικό ρεπερτόριο, και με κορυφαίους θιάσους πρωταγωνιστών, το Πτι Παλαί μπαίνει δυναμικά στον καλλιτεχνικό χάρτη.

Το πρόγραμμα του Πτι Παλαί

Τον Οκτώβριο του 2024 θα κάνει πρεμιέρα το "Τριαντάφυλλο στο στήθος", του Τένεσι Ουίλιαμς, σε διασκευή και σκηνοθεσία του Γιωργή Τσουρή. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα βρίσκονται η Μαρία Καβογιάννη (Σεραφίνα) και ο Μάκης Παπαδημητρίου (Αλβάρο). Μαζί τους θα είναι οι Ζώγια Σεβαστιανού, Φοίβος Ριμένας, Βάλια Παπακωνσταντίνου, Τόνια Μαράκη, Στρατής Χατζησταματίου, Ορνέλα Λούτι, Λυδία Γιαννουσάκη και Κατερίνα Μεφσούτ. Η προπώληση εισιτηρίων για την παράσταση αναμένεται να ανοίξει τον Ιούλιο.

Στα μέσα Δεκεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα "Ο Φιάκας", του Δημοσθένη Μισιτζή, μία κλασική κωμωδία του νεοελληνικού μας θεάτρου, που πρωτοανέβηκε το 1870. Το έργο διασκευάζουν και σκηνοθετούν ο Γιωργής Τσουρής και ο Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος. Στον θίασο συναντάμε τους Θάνο Τοκάκη, Ηρώ Μπέζου, Θανάση Δόβρη, Ευαγγελία Καρακατσάνη και τον Γιωργή Τσουρή. Μουσικός επί σκηνής ο Yoel Soto.

Περισσότερες πληροφορίες για τις παραστάσεις θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
05/07/2024

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.

Τέσσερα ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις χορού σε Πειραιώς 260 αλλά και στο θέατρο Παλλάς συνεχίζεται ο προγραμματισμός του φεστιβάλ την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου.