Τα "170 τετραγωνικά / Moonwalk" επιστρέφουν τον χειμώνα για έκτη χρονιά

Το επιτυχημένο κοινωνικό έργο του Γιωργή Τσουρή, το οποίο του χάρισε το βραβείο "Δημήτρης Χορν", επιστρέφει στη σκηνή του θέατρου Ιλίσια, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

170 τετραγωνικά / Moonwalk

Τα "170 τετραγωνικά / Moonwalk”, ένα επιτυχημένο νεοελληνικό θεατρικό της τελευταίας δεκαετίας, επιστρέφει στην κεντρική σκηνή του Θεάτρου Ιλίσια, για 6η χρονιά, από 4 Οκτωβρίου. Η παράσταση που χάρισε στον συγγραφέα και ηθοποιό Γιωργή Τσουρή το βραβείο "Δημήτρης Χορν", μετά από 5 σεζόν, 400 παραστάσεις και 75,000 θεατές, παίρνει μια ακόμα παράταση για έναν περιορισμένο αριθμό παραστάσεων. Άφθονο γέλιο και δράση, σε ένα οικογενειακό "ρινγκ" 170 τετραγωνικών. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Γιώργος Παλούμπης. Ερμηνεύουν ο συγγραφέας του έργου μαζί με τους Ήβη Νικολαΐδου, Θανάση Ζερίτη, Λυδία Γιαννουσάκη, Αγγελική Γρηγοροπούλου.

170 τετραγωνικά / Moonwalk
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / Βάσια Αναγνωστοπούλου

Η παράσταση, με άξονα το εδώ και το τώρα της Ελλάδας, ξεδιπλώνει μια ιστορία με πολύ αγωνία, χιούμορ και σκληρό  ρεαλισμό, που συνδυάζει έντονες κωμικές και δραματικές στιγμές. Μια τραγωδία "για όλη την οικογένεια", με πρόσωπα της διπλανής μας πόρτας και καταστάσεις ακραίες και συνάμα αναγνωρίσιμες.

Το έργο "170 τετραγωνικά / Moonwalk" αποτελεί μαζί με το "Μακριά από παιδιά", και τον "Χαρτοπόλεμο", τα τρία έργα της δραματικής τριλογίας "Πατρική εστία – Οικογένεια στην Ελλάδα του σήμερα". Η τριλογία είναι δημιούργημα του θεατρικού οργανισμού Ma Non Troppo των Γιωργή Τσουρή και Βάλιας Παπακωνσταντίνου, που συμπλήρωσε πέρσι δέκα χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στην θεατρική σκηνή της Αθήνας.

170 τετραγωνικά / Moonwalk
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / Βάσια Αναγνωστοπούλου

Λίγα λόγια για το έργο

Σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Ελλάδας, ο θάνατος του πατέρα, ξαναφέρνει κάτω από την ίδια στέγη δύο αδερφές που έμεναν μακριά. Σκληρές αντιθέσεις και διαφωνίες, δημιουργούν μια έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει στο σπίτι μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει.

Μια απογευματινή επίσκεψη - βόμβα, θα φέρει αντιμέτωπους όλους τους αντιήρωές μας με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους, και θα εκτροχιάσει με κωμικό και απρόσμενο τρόπο την ήδη ασταθή πορεία τους. Κρυμμένα μυστικά, απανωτές ανατροπές και εκκωφαντικές αποκαλύψεις συνθέτουν έναν οικογενειακό συναισθηματικό ντέρμπυ κορυφής. Πόσα νομίζεις ότι ξέρεις για τους πιο κοντινούς σου ανθρώπους; Ποιος θα μείνει όρθιος στο τέλος; 

Το αίμα νερό δε γίνεται, αλλά όταν το αίμα βράζει…

170 τετραγωνικά / Moonwalk
© Ανδρέας Παπακωνσταντίνου / Βάσια Αναγνωστοπούλου

Οι συντελεστές

Τα σκηνικά της παράστασης είναι δια χειρός Κωνσταντίνας Μαρδίκη και Έλλης Παπαδάκη, τα κοστούμια σχεδίασε η Βασιλική Σύρμα και τους φωτισμούς η Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου. Τη μουσική του "170 τετραγωνικά / Moonwalk" και τη video εγκατάσταση επιμελήθηκε ο Γιωργής Τσουρής.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

170 τετραγωνικά / Moonwalk

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 95 '

Η αγωνιώδης ιστορία δύο αδερφών, που επιστρέφουν στο πατρικό τους, σε μια μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας, μετά το θάνατο του πατέρα τους. Η συνύπαρξη κάτω από την ίδια στέγη θα προκαλέσει αντιθέσεις και διαφωνίες ανάμεσα στη μικρή εγκυμονούσα αδερφή, τον σύντροφό της και τη μεγάλη αδερφή, η οποία επιστρέφει μετά από πολυετή απουσία με σκοπό να το πουλήσει. H εμφάνιση - βόμβα ενός προσώπου, θα φέρει αντιμέτωπους τους αντιήρωες με το παρελθόν, το παρόν και κυρίως το μέλλον τους.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Για τη Νάντια Κοντογεώργη και την Παρθένα Χοροζίδου, ο Δον Κιχώτης δεν ήταν ο τρελός που όλοι νομίζαμε

Λίγο πριν την πρεμιέρα του κωμικού ρομάντζου που σκηνοθετεί ο Γιάννης Μπέζος, μιλήσαμε με τη "Δουλτσινέα" και τη "Μαριτόρνα" για τη δύναμη του ονείρου, την αξία της κωμωδίας αλλά και τη συνεργασία τους με τον σκηνοθέτη και τον θίασο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟς ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟς
05/07/2024

Γιώργος Γάλλος: "Το θέατρο είναι ένα Θείο δώρο από τον άνθρωπο στον άνθρωπο"

Ο ταλαντούχος ηθοποιός πρωταγωνιστεί στον "Ηρακλή μαινόμενο" του Ευριπίδη, στο ρόλο του Αμφιτρύωνα, πατέρα του Ηρακλή, στο πλευρό του Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, της Στεφανίας Γουλιώτη κι ενός εξαιρετικού θιάσου που ενορχηστρώνει ο Δημήτρης Καραντζάς. Με αφορμή την πρεμιέρα της παράστασης στο Κηποθέατρο Παπάγου (5-6/7) κάναμε μαζί του μια συζήτηση εφ όλης της ύλης.

Η Κατιάνα Μπαλανίκα και η Ιωάννα Ασημακόπουλου πρωταγωνιστούν στο "Δυο γυναίκες χορεύουν"

Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης σκηνοθετεί το βραβευμένο έργο του Ζουζέπ Μαρία Μπενέτ Ζουρνέτ, που θα δούμε με τη νέα σεζόν.

Φεστιβάλ Αθηνών: Ο μετρ της οπτικής γωνίας Κόρνελ Μούντρουτσο επιστρέφει με τη νέα του παράσταση "Parallax"

Η οικογένεια, η ταυτότητα και η διαφορετικότητα παραμένουν στο επίκεντρο της έρευνας του παγκοσμίου φήμης Ούγγρου θεατρικού σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή, που διερωτάται να μπορούν να συνυπάρξουν η ανάγκη για κοινωνική αποδοχή και ατομική ελευθερία.

Η παράσταση "Πλάσματα του Θεού: υπόθεση Παπέν" επιστρέφει από τον Οκτώβριο

Και την ερχόμενη θεατρική σεζόν θα παιχτεί η παράσταση που σκηνοθετεί ο Πέτρος Νάκος στο θέατρο Altera Pars, η οποία βασίζεται στην ιστορία δύο αληθινών προσώπων.

Τέσσερα ραντεβού στο Φεστιβάλ Αθηνών

Με δύο θεατρικές παραστάσεις και δύο παραστάσεις χορού σε Πειραιώς 260 αλλά και στο θέατρο Παλλάς συνεχίζεται ο προγραμματισμός του φεστιβάλ την εβδομάδα 4-10 Ιουλίου.