Με sold out ξεκίνησε το Athens Comedy Festival!

Αν δεν έχεις κλείσει το εισιτήριό σου για το απόλυτο φεστιβάλ κωμωδίας, έχεις μια τελευταία ευκαιρία να το κάνεις! Η έκτη διοργάνωση του Athens Comedy Festival συνεχίζεται δυναμικά στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε νούμερα κι όχι μόνο.

Athens Comedy Festival 2024 Κάψε το σενάριο

Αν βλέπαμε το Athens Comedy Festival ως μια συνοπτική χαρτογράφηση της ελληνικής σκηνής του stand up comedy, το σίγουρο είναι ότι περνάει μια σημαντική περίοδο άνθησης. Το πιο έντονα αναπτυσσόμενο θεατρικό είδος έχει περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή, διευρύνεται σε είδη (οπότε υπάρχει κάτι για τον καθένα από εμάς) και όχι μόνο επί σκηνής - με τον παραδοσιακό "stand up" τρόπο. Αυτό απέδειξε η έλευση των podcasts στις σκηνές του Athens Comedy Festival 2024 μαζί με τις αγαπημένες παραστάσεις -"Κάψε το Σενάριο", "Big Talk Live", "Comedy Battle", "Logopaignia Fight Night", "Οι 1000"- αλλά και τις νέες προσθήκες που φιγουράρουν στο πρόγραμμά του, στο οποίο φέτος συμπεριλαμβάνονται περισσότερες παραστάσεις από ποτέ με χαρακτηριστικό στοιχείο την έντονη αλληλεπίδραση με το κοινό. Οι θεατές μπαίνουν κι εκείνοι σε θέση πρωταγωνιστή πλάι στους 80 και πλέον κωμικούς και καλεσμένους του απόλυτου φεστιβάλ κωμωδίας που διοργανώνει το "αθηνόραμα", σε καλλιτεχνική διεύθυνση των Δημήτρη Μακαλιά και Λάμπρου Φισφή, με περισσότερες από 30 παραστάσεις συνολικά. Κάπως έτσι καταλαβαίνουμε ότι δεν είναι μόνο τα νούμερα που σπάνε κάθε ρεκόρ αλλά και οι επιλογές του ίδιου του προγράμματος. Το non stop τετραήμερο συνεχίζεται στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" την Παρασκευή 31/5, το Σάββατο 1 και την Κυριακή 2 Ιουνίου. Πάμε όμως να δούμε ένα recap από την πρώτη μέρα που εξελίχθηκε πολύ δυναμικά.  

Athens Comedy Festival 2024 Κάψε το σενάριο
Ζήσης Ρούμπος, Δημήτρης Μακαλιάς και Λάμπρος Φισφής ακολουθούν το "σενάριο" που γράφει το κοινό στο "Κάψε το σενάριο"

Athens Comedy Festival 2024 Κάψε το σενάριο

Πώς οι Κύπριοι, οι ταξιτζήδες σε πόλεμο, το AIDS, ένας bisexual φίλος και οι σερβιτόροι συνδέονται σε μία παράσταση; Αυτά και άλλα πολλά μάθαμε στο "Thursday Comedy Jam" με τους Αριστοτέλη Ρήγα, Δήμητρα Νικητέα, Οδυσσέα Ντενίζ Ουρέμ, Γιώργο Αλεβίζο, Λούη Πατσαλίδη, Δημήτρη Παλλιγκίνη, Οδυσσέα Μαυρομμάτη και Κωνσταντίνο Capitano. Την πρώτη από μια ολοκαίνουργια σειρά showcase παραστάσεων που παρουσιάζονται στην εντυπωσιακή αίθουσα του "Θόλου" με παλαιότερους αλλά και πιο νέους κωμικούς, οι οποίοι διαδοχικά ανεβαίνουν στη σκηνή (ή σε αυτή την περίπτωση κατεβαίνουν!), αφήνοντας ο καθένας το δικό του στίγμα (ή "τραύμα"). Ραντεβού στο επόμενο την Παρασκευή 31/5 (Ανδρέας Πασπάτης, Κωνσταντίνος Μπούρας-Μπαϊμάκος, Αλέξανδρος Πασπαρδάνης, Γιάννης Ρούσσος, Χάρης Νταρζάνος, Μελίνα Κόλλια, Απόλλων Γαρπόζης, Δημήτρης Χριστοδούλου), το Σάββατο 1/6 (Βαγγέλης Μουλαράς, Παναγιώτης Κούδας, Θοδωρής Αδαμάκος, Ειρήνη Ξυγκάκη, Blink Mike, Διογένη Παπαδάκη, Σταμάτης Αθανασάκης, Κύνθια) και την Κυριακή 2/6 (Δημήτρης Δημόπουλος, Σπήλιος Φλώρος, Πάρις Ρούπος, Μάριος Δημητρόπουλος, Χρήστος Πέτρου, Κωνσταντής Μπίτσης, Δημήτρης Χοντίδης, Γιώργος Καραμανλής).

Thursday Comedy Jam Αριστοτέλης Ρήγας Δήμητρα Νικητέα
Αριστοτέλης Ρήγας και Δήμητρα Νικητέα στο "Thursday Comedy Jam" στον εντυπωσιακό χώρο του "Θόλου"
Athens Comedy Festival Thursday Comedy Jam
"Thursday Comedy Jam"

Το πρώτο "Comedy Club" του φετινού φεστιβάλ έκλεψε την παράσταση με τέσσερις διαφορετικούς υφολογικά μεταξύ τους κωμικούς, τον Άγγελο Σπηλιόπουλο, τον Μιχάλη Σεβαστέρη, τον Μιχάλη Μαθιουδάκη και τον Διονύση Ατζαράκη, που μας κέρασαν γέλιο μέχρι δακρύων με αξέχαστα one liners κάθε είδους, τρομερό word play και μεγαλύτερες ιστορίες με πολύ δυνατό comeback στο τέλος, αντλώντας από νέα και παλαιότερα κείμενα και μάλιστα ανέβηκαν στη σκηνή μπροστά σε 1.000 θεατές. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να διαλέξετε την επόμενη τετράδα: την Παρασκευή 31/5 -Βύρωνα Θεοδωρόπουλο, Θανάση Σαμαρά, Ήρα Κατσούδα, Θωμά Ζάμπρα-, το Σάββατο 1/6 -Γιώργο Χατζηπαύλου, Στέλιο Ανατολίτη, Ηλία Φουντούλη, Χρύσα Κατσαρίνη- και την Κυριακή 2/6 Λάμπρο Φισφή, Αλέξανδρο Τιτκώβ, Δημήτρη Χριστοφορίδη, Λάκη Λαζόπουλο.

Athens Comedy Festival Thursday Comedy Club
"Thursday Comedy Club" με τους Άγγελο Σπηλιόπουλο, Μιχάλη Σεβαστέρη, Μιχάλη Μαθιουδάκη και Διονύση Ατζαράκη

Η ομάδα του "Κάψε το σενάριο”, Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος, μας έδωσε για άλλη μια φορά το "σπίρτο” στην κατάμεστη Αίθουσα "Αντιγόνη” του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος", κι εμείς το ανάψαμε για τα καλά στην πρώτη από τις δύο βραδιές που αναλάβαμε όλοι μαζί ρόλο σεναριογράφου και σκηνοθέτη. Το αχτύπητο τρίδυμο απέδειξε για άλλη μια φορά (μετά και από το κοινό των 5.000 θεατών που συνεπήρε στο θέατρο του Λυκαβηττού το φθινόπωρο) ότι μπορεί να μετατρέψει χιλιάδες θεατές σε μια μεγάλη παρέα στο αυτοσχεδιαστικό comedy show που ποτέ κανείς δεν ξέρει ποια τροπή θα πάρει. Κάθε παράσταση είναι ανεπανάληπτη. Η επόμενη έρχεται στις 2 Ιουνίου.

Athens Comedy Festival 2024 Κάψε το σενάριο
"Κάψε το σενάριο"

Οι τρεις τους -Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος- ένωσαν στη συνέχεια τις δυνάμεις τους με τους Γιώργο Αγγελόπουλο και Γιάννη Σαρακατσάνη στο "Big Talk", το αγαπημένο panel comedy show, όπου οι θεατές δίνουν εξίσου ιδέες θεμάτων αυτή τη φορά για συζήτηση, κι όπως πάντα η κατάσταση εκτροχιάζεται. Το βράδυ της Πέμπτης το "Big Talk" ξεκίνησε πολύ δυναμικά με τους πέντε κωμικούς που είναι ειδικοί σε αυτό το είδος πολύ ορεξάτους και ετοιμοπόλεμους να απαντήσουν στο πότε ξέρεις ότι είσαι 40-50 χρονών και ποιες είναι οι στιγμές που στο αποδεικνύουν περίτρανα, ασχέτως αν θες να το δεχτείς ή όχι. Κλασικά ο Λάμπρος Φισφής προειδοποίησε ότι μόνο χειρότερα μπορεί να πάει αυτό για όσους δεν έχουν καταλάβει ακόμα που έχουν έρθει. Η συζήτηση κινήθηκε από τη διαρκή κούραση (το "Δεν ξέρω τι έγινε μάλλον είμαι κουρασμένος” λέγεται περισσότερες φορές από το "πάμε μέσα να σου δείξω κάτι”, όπως είπε ο Δημήτρης Μακαλιάς), στους διατροφικούς περιορισμούς: "Πλέον είναι πιο εύκολο να πω τι τρώω, παρά τι δεν τρώω”, όπως είναι πρόβλημα και "δύο γεύματα πολύ κοντά ή δύο γεύματα πολύ μακριά”, είπε ο Γιάννης Σαρακατσάνης, με τον Λάμπρο Φισφή να συμπληρώνει (πολύ σωστά!) ότι "παλιά πήγαινες στο Everest αργά τη νύχτα και έβαζες και μπιφτέκι στο σάντουιτς. Ήσουν αδυσώπητος. Δεν καταλάβαινες τίποτα. Και βίδες έτρωγες!”. Σύμφωνα με τον Ζήση Ρούμπο "Αν κάτσεις πάνω από 20 λεπτά οπουδήποτε κλειδώνουν όλες οι κλειδώσεις”. Όσο για το κατά πόσο σε αφήνει το ταίρι σου να κοιμηθείς, κυρίως αν ροχαλίζει, "δεν μπορείς να κοιμηθείς από φόβο μήπως πέθανε!". Και από τα τριάντα όμως μια χαρά ταυτίζεσαι!

Athens Comedy Festival Big Talk
"Big Talk Live" με τους Γιάννη Σαρακατσάνη, Δημήτρη Μακαλιά, Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο και Γιώργο Αγγελόπουλο

Πιο "Καμένος στη μετάφραση" από ποτέ ο Δημήτρης Δημόπουλος, αντλώντας και από τη θητεία του στο μουσικό θέατρο, μας εξήγησε τα πάντα γύρω από τις μεταγλωττίσεις, τις μεταφράσεις και γιατί βλέπουμε τόσα λάθη στους υπότιτλους, που πολλές φορές δεν έχουν καμία σχέση με το πρωτότυπο.

Δημήτρης Δημόπουλος Athens Comedy Festival 2024
Δημήτρης Μαόφης©
Δημήτρης Δημόπουλος 
Ροκσταριλίκια Athens Comedy Festival 2024
"Ροκσταριλίκια" με τους Σπήλιο Φλώρο, Θοδωρή Αδαμάκο και Χρήστο Πέτρου

Του podcast έγινε στα "Ροκσταριλίκια" των εκπροσώπων της νέας γενιάς του stand up comedy και ανατρεπτικών Θοδωρή Αδαμάκου και Χρήστου Πέτρου, οι οποίοι "μας έβαλαν στη φάση τους”. Ο Θοδωρής Αδαμάκος μας μίλησε, μεταξύ άλλων, για το ότι δεν καπνίζει αλλά είναι υπέρ του καπνίσματος και για τη μετακόμισή του στο Παγκράτι και αυτούς τους χίπστερ που κάθονται στην Πλατεία Βαρνάβα και νομίζουν ότι είναι στο Σέντραλ Παρκ, διαβάζοντας "Το αέναο ματαιόδοξο κυνήγι του πάρκινγκ”. Ο Χρήστος Πέτρου μίλησε στη συνέχεια για τα non binary άτομα, ενώ κλήθηκε να εξηγήσει σε έναν μικρότερης ηλικίας θεατή τι σημαίνει (τα κατάφερε πολύ καλά πάντως!). Βέβαια μίλησε και για τους Έλληνες που για πολλούς τουρίστες "είμαστε λαός-μαγνήτης, όλοι γουστάρουν τη φάση μας". Αφού χαλαρώσαμε, μαζί με τον guest Σπήλιο Φλώρο πέρασαν στο κομμάτι του podcast που κινηματογραφήθηκε ζωντανά. Μια παράσταση ουσιαστικά με αίσθηση "Big Talk” θα έλεγε κανείς, με τις ερωτήσεις όμως του κοινού και τις απόψεις των θεατών να διαμορφώνουν πολύ έντονα την κατάσταση (και σε πολύ προσωπικό επίπεδο κατά περιπτώσεις). Φυσικά οι απαντήσεις ήταν ανάλογες, όπως και το γέλιο, το κράξιμο, αλλά κυρίως το ενδιαφέρον για τη συμμετοχή των θεατών, τη ζεστασιά και τη συνύπαρξη, στην πιο μικρή Αίθουσα "Ηρακλής” που έχει πιο cosy κλίμα και αποδείχθηκε ιδανικό podcast spot.

Athens Comedy Festival Μίνιμαλ Podcast Show Jerome Kaluta Ήρα Κατσούδα
"Μίνιμαλ - The Podcast Game Show" με την Ήρα Κατσούδα και καλεσμένο τον Jerome Kaluta

Μια διαφορετική οπτική του live podcast μας χάρισε η Ήρα Κατσούδα που με καλεσμένο της τον Jerome Kaluta στο "Μίνιμαλ - The Podcast Game Show", παρουσίασε το πρώτο τηλεπαιχνίδι που δεν παίζεται στην ελληνική τηλεόραση αλλά και γενικά σε καμία τηλεόραση, σύμφωνα με την δημιουργό. Στο επεισόδιο του Athens Comedy Festival ο καλεσμένος-πολυεργαλείο Jerome Kaluta έπαιξε το ηχο-παιχνίδι κι εμείς μαζί του απαντώντας τις ερωτήσεις με τον δικό του μοναδικό τρόπο. Αποκορύφωμα του "Μίνιμαλ” ήταν η στιγμή που η Ήρα Κατσούδα έφερε 38 σφηνάκια με τη βοήθεια της παραγωγής και την ευγενική χορηγία του Famous Grouse και κέρασε το κοινό πάνω σε δίσκο με σεμεδάκι (αξία ανεκτίμητη!).

Προπώληση εισιτηρίων από το www.more.com

Χορηγοί Athens Comedy Festival: Famous Grouse, Stella Artois, Coca Cola, Tsakiris, Amita, IKEA. 

Περισσότερες πληροφορίες στο www.athenscomedyfestival.gr

Δείτε εδώ όλο το πρόγραμμα του Athens Comedy Festival 2024:
 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μαρμελάδα Φράουλα

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ένα από τα παλιότερα και πιο σουρεαλιστικά podcasts επιστρέφει με ένα νέο live επεισόδιο στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Ο Χάρης και ο Στέλιος προσπαθούν από το 2018 να κάνουν τις Κυριακές λίγο πιο παρανοϊκές δημιουργώντας ένα αφηγηματικό σύμπαν στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Με αφηγήσεις από την καθημερινότητά τους, σχολιασμό ταινιών και περίεργων άρθρων στο διαδίκτυο, ταξιδεύουν το κοινό σε μονοπάτια αγνής και καθαρής χαζομάρας. Είναι το πρώτο podcast που λειτούργησε και σε μια σειρά από live εμφανίσεις, φέρνοντας καλεσμένους σε ζωντανή διάδραση με το κοινό.

Musical Comedy

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Οι Θάνος Αυγερινός, Αλέξανδρος Χαριζάνης, Αριστοτέλης Ρήγας, Απόλλων Roach, Στέλιος Ανατολίτης, Μάριος Δημητρόπουλος, Πάρις Ρούπος παίρνουν τα μουσικά όργανα ανά χείρας και δημιουργούν ένα μοναδικό mash up μουσικής και κωμωδίας, ακολουθώντας ξεκαρδιστικά μελωδικά μονοπάτια, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Athens English Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό αποκλειστικά αγγλόφωνο comedy club στην Ελλάδα. Μέσα στην περίοδο λειτουργίας του (από το 2019), το Athens English Comedy Club έχει διοργανώσει πολλά σόου κωμωδίας με αγαπημένους stand up περφόρμερ αλλά και ταλαντούχους πρωτοεμφανιζόμενους στα open mic, ενώ έχει πραγματοποιήσει διαδικτυακούς διαγωνισμούς και εργαστήρια κωμωδίας -και όλα αυτά με εγχώριους αλλά και ξένους καλλιτέχνες από είκοσι οκτώ χώρες. Στο Athens Comedy Festival 2024 ενώνει μερικούς από τους καλύτερους κωμικούς σε ένα ξεχωριστό σόου στην αγγλική γλώσσα.

Πλην 30

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ο δημοφιλής stand up comedian από την Κύπρο και παρουσιαστής του πρώτου σε τηλεθέαση προγράμματος του ΑLΡΗΑ Κύπρου, «Λούης Night Show» είναι αποφασισμένος να αναστατώσει για ακόμη μια φορά την Ελλάδα µε τον υπέρμετρο αυθορμητισμό και το ΧΧL χιούμορ του. Μετά την επιτυχημένη περιοδεία της παράστασης «Made in Cyprus» σε Ελλάδα, Αγγλία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά και τις sold out εμφανίσεις του µε τον Αλέξανδρο Τσουβέλα σε Ελλάδα και Κύπρο την περσινή σεζόν, ο Λούης Πατσαλίδης παρουσιάζει την καινούργια του stand up παράσταση και υπόσχεται να μας κάνει να γελάσουμε μέχρι δακρύων. Με τον εκρηκτικό του χαρακτήρα, το ανατρεπτικό χιούμορ και τον καυστικό του λόγο. Το μενού του είναι πληθωρικό, όπως άλλωστε και ο ίδιος. Μεταξύ άλλων μιλάει για το body shaming, τη ζωή μετά τον γάμο (υπάρχει άραγε;), την κρίση ηλικίας, το σεξ, αλλά και τις σοκαριστικές γλωσσικές διαφορές Ελλάδας και Κύπρου.

Snap - Athens Queer Comedy Club

  • Stand up comedy – Music show
  • Διάρκεια: 75 '

Έξι κουίρ καλλιτέχνες που προέρχονται από τον πυρήνα του «Snap», εναλλάσσονται στη σκηνή με stand up, drag show, τραγούδι, καμπαρέ κ.ά. στο πρώτο ελληνικό comedy club του είδους, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. «Βασικοί στόχοι του Snap είναι μεταξύ άλλων η ορατότητα τόσο από την πλευρά των καλλιτεχνών όσο και από εκείνη των θεατών αλλά και η διεκδίκηση χώρου στη σκηνή μέσα από τις ταυτότητες των καλλιτεχνών, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει κάτι παραπάνω από την ανάγκη ύπαρξης και συνύπαρξης», σημειώνει η διοργανώτρια Χριστίνα Βούλγαρη.

Οι 1000

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Η αγαπημένη late night εκπομπή του Star TV «Οι 100» γίνεται ζωντανό comedy show στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024, όπου το κοινό θα διαμορφώνει με την ψήφο του live τις απαντήσεις σε διλήμματα, δημοσκοπήσεις, ερωτήματα, με τους Λάμπρο Φισφή, Ζήση Ρούμπο και special guest την Ιωάννα Κολλιοπούλου. Κάθε ανατρεπτικό γκάλοπ αποκαλύπτει τις «άβολες» αλήθειες και όλες αυτές τις μικρές λεπτομέρειες της καθημερινότητας που δίνουν μια ρεαλιστική εικόνα του ποιοι είμαστε ως Έλληνες το 2024.

Raw Comedy Night

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Η κωμωδία στην πιο ωμή και αδυσώπητη μορφή της μέσα από το κωμικό roast επτά κωμικών που έχει στόχο να τεστάρει τα όριά μας, με θέματα που συχνά θεωρούνται ταμπού, όπως θρησκεία, σεξ, ναρκωτικά, οικογένεια, ανωμαλίες και άλλες σκοτεινές σκέψεις, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Χωρίς

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Οι δύο κωμικοί από δύο διαφορετικές γενιές αντλούν υλικό από το κοινό και φτιάχνουν μία νέα ιστορία χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια «με δεκάδες ρόλους, εφέ, αγωνία, συγκίνηση, δράση, ανατροπές και ότι άλλο προκύψει!», στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Logopaignia Fight Night

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Αν αγαπάς με πάθος τα λογοπαίγνια, τότε σίγουρα ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις σε αυτήν την παράσταση. Αν πάλι μισείς με εξίσου μεγάλο πάθος τα λογοπαίγνια, τότε, ναι, και πάλι ξέρεις γιατί πρέπει να έρθεις! Εικοσιτέσσερις masters των λογοπαιγνίων συγκεντρώνονται, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024, σε μια και μοναδική βραδιά στη διάρκεια της οποίας πρόκειται να ακουστούν τα περισσότερα “Πωωωω” από κάθε άλλη βραδιά έβερ. Κείμενα γεμάτα λογοπαίγνια, άφθονα one-liners, καθώς και ένα δεύτερο διαγωνιστικό μέρος για τον απόλυτο νικητή περιμένουν τους θεατές.

Friday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 2ης μέρας του Athens Comedy Festival 2024, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με το μικρόφωνο ανά χείρας, για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Saturday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 3ης μέρας του Athens Comedy Festival 2024, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με το μικρόφωνο ανά χείρας, για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Sunday Comedy Club

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Στο πατροπαράδοτο comedy club της 4ης μέρας του Athens Comedy Festival 2024, 4 κωμικοί θα βρεθούν επί σκηνής σε μια σκυταλοδρομία γέλιου με το μικρόφωνο ανά χείρας, για να μοιραστούν best of αλλά και φρέσκο υλικό.

Friday Comedy Jam

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Το Athens Comedy Festival 2024 φέρνει στη σκηνή της αίθουσας «Θόλος» οκτώ έμπειρους αλλά και νεότερους κωμικούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε μια καταιγιστική showcase παράσταση stand up με αποκλειστικό σκοπό τη δική σας διασκέδαση.

Saturday Comedy Jam

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Το Athens Comedy Festival 2024 φέρνει στη σκηνή της αίθουσας «Θόλος» οκτώ έμπειρους αλλά και νεότερους κωμικούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε μια καταιγιστική showcase παράσταση stand up με αποκλειστικό σκοπό τη δική σας διασκέδαση.

Sunday Comedy Jam

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Το Athens Comedy Festival 2024 φέρνει στη σκηνή της αίθουσας «Θόλος» οκτώ έμπειρους αλλά και νεότερους κωμικούς που διαδέχονται ο ένας τον άλλο σε μια καταιγιστική showcase παράσταση stand up με αποκλειστικό σκοπό τη δική σας διασκέδαση.

Βλακεία παράσταση

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ο κωμικός που μετρά περισσότερα από 30 χρόνια στο stand up comedy, παρουσιάζει το πέμπτο σόλο του στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Με τη σάτιρά του βάζει στο στόχαστρο τους πάντες και τα πάντα: από τις απλές βλακείες που κάνουμε όλοι, τις αντενδείξεις φαρμάκων και τα είδη του οργασμού μέχρι τα φωτοκύτταρα στις τουαλέτες, το κλασικό καφενείο του χωριού, το πώς μοντάρουμε φθηνά έπιπλα από ξένα brands, την αμηχανία στις τυχαίες συναντήσεις στο ασανσέρ και πολλά ακόμα.

ONELINERάιδες

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Σου αρέσει η λακωνικότητα και η συντομία; Μετράς τις λέξεις σαν τηλεγραφητής; Θέλεις να ακούσεις γρήγορα ένα αστείο χωρίς πολλά πολλά; Μια ομάδα που ειδικεύεται στα one liners έρχεται στο Athens Comedy Festival 2024 με τα καλύτερά τους αστεία, εκπλήξεις, παιχνίδια με τις λέξεις, πολλές ανατροπές και επιτόπια κατασκευή σύντομων αστείων σε μορφή αυτοσχεδιασμού.

Θεσσαλονίκη Showcase (SKG Comedy)

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Μια ομάδα κωμικών που φέρνει τον αέρα της συμπρωτεύουσας στη διοργάνωση του Athens Comedy Festival 2024.

Would I lie to you?

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Ένα panel comedy show με παρουσιαστή τον Βύρωνα Θεοδωρόπουλο όπου τέσσερις κωμικοί και δύο τραγουδίστριες επιδίδονται σε ένα battle που στόχο έχει να δημιουργήσει μια μεγάλη παρέα, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Δύο ομάδες διαγωνίζονται στην αλήθεια και το ψέμα. Μοιράζονται και εξιστορούν αληθινές και φανταστικές ιστορίες και οι αντίπαλοι έχουν την ευθύνη να ξεδιαλύνουν την αλήθεια από το ψέμα.

Party with the crowd

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Το κοινό είναι ο πρωταγωνιστής της παράστασης, που θα πετάγεται, θα απαντάει, θα λέει τις δικές του ατάκες και οι κωμικοί θα μιλάνε χωρίς ταμπού και κολλήματα. Στόχος να γίνουμε όλοι μια μεγάλη παρέα, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Σέικερ - Live Podcast Show

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Για πρώτη φορά παρουσιάζεται ζωντανά στο κοινό ένα επεισόδιο του γνωστού podcast που θα μείνει στην ιστορία με θέμα-έκπληξη, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Είμαι υπέρ - Live Podcast Show

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ο μετρ στο είδος του κωμικός που συνδυάζει μοναδικά το stand up comedy με την μουσική κωμωδία, έρχεται στο Athens Comedy Festival 2024 με το αγαπημένο YouTube show που για πρώτη φορά θα ηχογραφηθεί ζωντανά.

Παραγγελιές

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Οι τρεις κωμικοί ξεσκονίζουν τα παλιά τους κείμενα και αφήνουν το κοινό να επιλέξει και να παραγγείλει ποια αστεία θέλει να ακούσει, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Κράουντ-Γουόρκ!

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Ο Γιώργος Χατζηπαύλου χρησιμοποιώντας ένα ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό στοιχείο του stand up comedy δημιουργεί για δεύτερη φορά μια ολόκληρη παράσταση, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024.

Για πολλά γούστα

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

Οι δύο νέες κωμικοί ενώνουν τις αντιδιαμετρικές τους δυνάμεις και την αίσθηση του χιούμορ τους σε μια double bill παράσταση για όλα τα γούστα, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Σας αρέσει το βιωματικό storytelling; Έχει. Σας αρέσουν τα λογοπαίγνια; Έχει. Σας αρέσουν τα αστεία καθημερινότητας; Έχει. Σας αρέσει το σουρεαλ; Έχει. Σας αρέσει τα διαγράμματα venn και τα videos; Έχει. Σας αρέσει ο Καραγκιόζης; Έχει. Σας αρέσει ο εγγαστρίμυθος; (Πλάνο να μιλάει η κούκλα) Έχει. Σας αρέσει το edgy και το raw; Εχει. Σας αρέσει η συγκίνηση; Εχει. Σας αρέσουν οι straight; Έχει. Σας αρέσουν οι λεσβίες; Έχει. Και το πιο σημαντικό, σας αρέσει ο Πάνος Βλάχος; Δεν έχει, απλά κάνουμε ένα γκάλοπ.

Κάψε το σενάριο

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Οι τρεις κωμικοί, με πάνω από 800 παραστάσεις στο ενεργητικό τους, διαδικτυακά special και sold out περιοδείες, δημιουργούν μια παράσταση από το μηδέν, που βασίζεται στον αυτοσχεδιασμό και στις ιδέες του κοινού, με καταιγιστικό ρυθμό, «καμένο» χιούμορ, χωρίς σενάριο και πρόβες, γιορτάζοντας 16 χρόνια ως η μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Ξεκίνησε το 2012 μέσα από την ομώνυμη εκπομπή του Mega, συστήνοντας στο ελληνικό κοινό το stand up comedy και το improv. Τώρα καλούν για άλλη μία φορά τους θεατές να μπουν στο ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου και να αποφασίσουν για όλα όσα θα γίνουν στην επετειακή tailor made παράσταση, η οποία κάθε φορά είναι εντελώς διαφορετική, μιας και δημιουργείται επιτόπου από το μηδέν, χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια.

Σούπερ δύναμη

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 60 '

H νέα stand up comedy παράσταση του γνωστού κωμικού μιλάει για το origin story του και την εποχή των υπερηρώων που διανύουμε – όχι τους σούπερ ήρωες των ταινιών, αλλά όλους εμάς, στο πλαίσιο του Athens Comedy Festival 2024. Γιατί πραγματικά, χρειάζονται σούπερ δυνάμεις για να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις στο σήμερα. Γάμος, παιδιά, σκυλιά, γατιά, γηρατειά, ταινίες, έντομα, ζώα, σεξ, influencers, δράση, εκρήξεις και αγαπημένοι αντιπαθητικοί χαρακτήρες. Γιατί φυσικά κάθε καλή υπερ-ηρωική ιστορία χρειάζεται έναν κακό.

Comedy Battle

  • Stand up Comedy
  • Διάρκεια: 75 '

Με διαιτητή τον Λάμπρο Φισφή, αρχηγούς τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο και κριτές το κοινό, οκτώ special guests-φωτιά επιδίδονται σε παιχνίδια, προκλήσεις, τραγούδια και trash talk στο απόλυτο battle που στήνεται στο Athens Comedy Festival 2024. Επί σκηνής οι Δημήτρης Ουγγαρέζος, Βάσω Λασκαράκη, Αντίνοος Αλμπάνης, Θοδωρής Μαραντίνης, Θανάσης Αλευράς, Παρθένα Χοροζίδου, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δανάη Μιχαλάκη. Παίζουν μουσική οι Onirama.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
15/07/2024

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.

Φεστιβάλ Αθηνών: Στην Παλαιά Βουλή έρχεται η παράσταση "Ετυμολογίες"

Ρένη Πιττακή και Αγγελική Παπούλια πρωταγωνιστούν στο νέο έργο του Ευθύμη Φιλίππου σε ένα κτίριο-ορόσημο της ελληνικής ιστορίας.