Η "Λίμνη των κύκνων" στο Θέατρο Λυκαβηττού

Ένα από τα δημοφιλέστερα μπαλέτα όλων των εποχών θα φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού με πρωταγωνιστές τους Πρώτους Χορευτές του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου Ιάνα Σαλένκο και Ντίνου Ταμαζλακάρου.

Η λίμνη των κύκνων (Λυκαβηττός)

Η "Λίμνη των κύκνων" με την αξεπέραστη μουσική του Πιοτρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, ένα από τα πιο δημοφιλή μπαλέτα όλων των εποχών έρχεται τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, με πρωταγωνιστές δύο μεγάλα ονόματα του χορού, τους Πρώτους Χορευτές του Κρατικού Μπαλέτου του Βερολίνου Ιάνα Σαλένκο και Ντίνου Ταμαζλακάρου καθώς και το μπαλέτο από την Ιταλία Ρώμη, Romae Capital Ballet.


Η αριστουργηματική μουσική του Τσαϊκόφσκι και η απαράμιλλη τέχνη του κλασικού χορού θα μας παρασύρουν σε έναν ονειρικό κόσμο μέσα από τη "Λίμνη των κύκνων", την πιο συγκινητική ιστορία αγάπης του κλασικού χορού, σε μια εντυπωσιακή παραγωγή, ένα παραμυθένιο θέαμα στο αγαπημένο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Ανάμεσα στους χορευτές και τις χορεύτριες που κατά καιρούς ενσάρκωσαν τους κύριους ρόλους της παράστασης, υπήρξαν μεταξύ άλλων οι Βάτσλαφ Νιζίνσκι, Ρουντόλφ Νουρέγιεφ, Μαργκότ Φοντέιν, Γκαλίνα Ουλάνοβα, Ταμάρα Τουμάνοβα, Σερ Φρέντερικ Άστον.

Η λίμνη των κύκνων (Λυκαβηττός)

Η "Λίμνη των κύκνων" εξιστορεί την τρυφερή ιστορία του πρίγκιπα Ζίγκφριντ και της πριγκίπισσας Οντέτ θεωρείται ένα από τα διασημότερα μπαλέτα όλων των εποχών. Κι αυτό, γιατί ενσαρκώνει όλη τη γκάμα των ανθρώπινων συναισθημάτων, από την ελπίδα μέχρι την απόγνωση, από τον τρόμο μέχρι την τρυφερότητα, από τη μελαγχολία μέχρι την έκσταση.

Η λίμνη των κύκνων (Λυκαβηττός)

Πληροφορίες για την πρόσβαση

Η προσέγγιση με αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του θεάτρου για τις ημέρες και ώρες των εκδηλώσεων θα επιτρέπεται μόνο σε ΑμεΑ, ηλικιωμένους, καθώς και για επιβίβαση/αποβίβαση ταξί. Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων θα παρέχει στους επισκέπτες δωρεάν μεταφορά με τη χρήση shuttle bus το οποίο θα πραγματοποιεί αναβάσεις στο Θέατρο από τις 7 έως τις 9.30 μ.μ. ξεκινώντας από την οδό Σαρανταπήχου. Μετά το πέρας της συναυλίας, τo shuttle bus θα εξυπηρετεί την κατάβαση του κοινού από το θέατρο. Προτεραιότητα θα έχουν ηλικιωμένοι, άνθρωποι με κινητικές ή άλλες δυσκολίες, έγκυοι.

Η λίμνη των κύκνων (Λυκαβηττός)

Προπώληση στο more.com εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Eκάβη, όχι Εκάβη": Μέσα στην πρόβα της Comédie Française, λίγο πριν την παράστασή της στην Επίδαυρο

Ταξιδέψαμε μέχρι το Παρίσι, όπου παρακολουθήσαμε την πρόβα και συνομιλήσαμε με τους συντελεστές της παράστασης που θα παρουσιάσει ο ιστορικός γαλλικός θίασος στο αρχαίο θέατρο Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Τιάγκο Ροντρίγκες.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΩΝΙΑ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
28/06/2024

"Τέχνη και κοινωνία": Μία ανοιχτή συζήτηση με αφορμή το "Exit Above - after the tempest" στην Πειραιώς 260

Με αφορμή το έργο της Άννε Τερέζα Ντε Κέιρσμακερ, η Kατερίνα Ευαγγελάτου θα συντονίσει τον ανοιχτό διάλογο, όπου θα μιλήσουν καλλιτέχνες όπως ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, η Έλενα Τοπαλίδου κι ο Λευτέρης Χαρίτος.

"Ο Κατά φαντασίαν ασθενής": Νέα ημερομηνία πρεμιέρας για τον Αιμίλιο Χειλάκη τον Ιούλιο

Δείτε πότε ξεκινά την καλοκαιρινή περιοδεία της η νέα παράσταση που σκηνοθετεί ο Αιμίλιος Χειλάκης από κοινού με τον Μανώλη Δούνια, ενώ αναλαμβάνει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο πλάι στους Αθηνά Μαξίμου, Μυρτώ Αλικάκη, Νίκο Γκέλια, Γιώργο Ζυγούρη κ.ά.

Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Τι θα δούμε την επόμενη εβδομάδα;

Διαβάστε τον μίνι οδηγό μας και προσανατολιστείτε ανάμεσα στις παραστάσεις που παρουσιάζονται την εβδομάδα 4-10/7, εκ των οποίων μία θα είναι και η πρώτη μας κάθοδος στην Επίδαυρο για φέτος.

"GOGOL - Η αβάσταχτη ελαφρότητα μιας μύτης": Το θέατρο Τόπος Αλλού εμπνέεται από τον Ρώσο συγγραφέα Νικολάι Γκόγκολ

Ο Νίκος Καμτσής θα υποδεχθεί τη νέα σεζόν 2024-25 με μια παράσταση που αντλεί από έργα του αγαπητού στο ελληνικό κοινό σπουδαίου συγγραφέα και δραματουργού, με σκοπό να αναδείξει την ανατρεπτική, βιτριολική και ευφυή γραφή του.

Έξι δροσερές θεατρικές παραστάσεις ξεκινούν αυτή την εβδομάδα

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε έξι παραστάσεις που κάνουν πρεμιέρα σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής την εβδομάδα 27/6-3/7.

Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος σκηνοθετεί το "Festen"

Η πρώτη και πιο εμβληματική ταινία του κινήματος "Δόγμα 95" έρχεται στο Θέατρο Αλμα με τη νέα σεζόν.