"Ο θάνατος του εμποράκου": 50.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα την παράσταση του Γιώργου Νανούρη με τον Βλαδίμηρο Κυριακίδη

Το κορυφαίο έργο του Αμερικανού Άρθουρ Μίλερ συνεχίζεται με επιτυχία, σε μια παράσταση που ποντάρει στις δυνατές ερμηνείες.

Ο θάνατος του εμποράκου Κατερίνα Τσατσάνη ©

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης πρωταγωνιστεί στο "Θάνατο του εμποράκου" του Άρθουρ Μίλερ σε μια πολύ δυνατή στιγμή της πορείας του που αναδεικνύεται μέσα από τη συγκινητική παράσταση του Γιώργου Νανούρη που φωτίζει τις αποχρώσεις του αμερικανικού αριστουργήματος, με όπλο τις ωραίες ερμηνείες. Μέχρι την Κυριακή των Βαΐων (28/4) συνεχίζεται το βραβευμένο με Πούλιτζερ έργο για την κατάρρευση του αμερικανικού ονείρου στο θέατρο Ζίνα που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα 50.000 θεατές. Πλάι στον Βλαδίμηρο Κυριακίδη που επωμίζεται τον κεντρικό ρόλο του Γουίλι Λόμαν πρωταγωνιστεί ένας αξιοπρόσεκτος θίασος: Έφη Μουρίκη, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Ρένος Ρώτας, Δημήτρης Γεροδήμος, Κατερίνα Μάντζιου,  Γιάννης Βαρβαρέσος, Θεοδόσης Τανής

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

"Ο Γουίλι στην προσπάθεια του να εκπληρώσει τις συνταγές του καπιταλιστικού ονείρου, δέχεται την απόρριψη σαν να τον χτυπάει ρεύμα υψηλής τάσης και μένει ένα σπασμένο κλαδί στην άκρη του δρόμου. Ο ανθρώπινος παλμός του σβήνει, η αξιοπρέπεια του χάνεται κάτω από ένα σύστημα που σαρωτικά τον ματαιώνει. Αν αυτό δεν είναι πρόκληση για έναν ηθοποιό τότε τι είναι”, σημειώνει για τον εμβληματικό χαρακτήρα που ερμηνεύει ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης σε συνέντευξή του στο "α”.

Ο "Θάνατος του εμποράκου”, που έχει γραφτεί το 1949, θεωρείται το κορυφαίο έργο του Μίλερ. Ο συγγραφέας παραδίδει το ψυχογράφημα ενός πλανόδιου πωλητή και αποκαλύπτει τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου στα γρανάζια του οποίου έχει πιαστεί στην προσπάθειά του να επιβιώσει. Εγκλωβισμένος μεταξύ παρόντος και παρελθόντος, βιώνει μια πραγματικότητα η οποία τον αναγκάζει να εκπληρώνει τα πρότυπα της καπιταλιστικής κοινωνίας της εποχής του. Ανίκανος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, παρακολουθεί τη ζωή του και την οικογένειά του να καταρρέουν. 

Ο θάνατος του εμποράκου
Κατερίνα Τσατσάνη ©

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ο θάνατος του εμποράκου

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 120 '

Γραμμένο το 1949, το έργο αυτό θεωρείται το κορυφαίο του Αμερικανού συγγραφέα. Πραγματεύεται τη ζωή του Γουίλι Λόμαν, ο οποίος είναι ένας πλανόδιος πωλητής, που ζει μπερδεμένος ανάμεσα στο παρόν και το παρελθόν. Ο Γουίλι αισθάνεται εγκλωβισμένος στις επιταγές του ᾱπατηλού αμερικανικού ονείρου, το οποίο υπόσχεται την επιτυχία. Το κυνήγι της επιβίωσης είναι για αυτόν δυσβάσταχτο, καθώς τον αναγκάζει να ζει και να προσπαθεί συνεχώς να εκπληρώνει τα πρότυπα τα οποία του επιτάσσει η άκρως καπιταλιστική κοινωνία της εποχής του. Η κατάσταση αυτή τον οδηγεί σταδιακά και με έναν παραληρηματικό τρόπο προς την πλήρη διάλυση ολόκληρης της ζωής του.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Μαντώ, Κώστας Μπίγαλης, Σοφία Βόσσου και Πωλίνα μιλούν για το "Reunion The Musical" σε μια κοινή συνέντευξη

Οι τέσσερις αγαπημένοι ερμηνευτές πρωταγωνιστούν στο πρωτότυπο μιούζικαλ της Θέμιδας Μαρσέλλου που έχει στον πυρήνα του τα 90s, πλάι σε ένα θίασο γεμάτο ενέργεια (Παλλάς, από 17/5).

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΠΑΣΙΑΛΟΥΔΗ
16/05/2024

"Stereophonic": Μια ελληνική θεατρική συμπαραγωγή υποψήφια για 13 βραβεία Τόνι!

Πρόκειται για την παράσταση σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions, με θέμα την ιστορία μιας ροκ μπάντας.

Το "ΑΤΙΤΛΟΝ" της Αντωνίας Οικονόμου ξεκινάει δεύτερο κύκλο παρουσίασης

Η παρασταστική αλληγορία της Ελληνίδας χορογράφου έρχεται στο Σύγχρονο Θέατρο.

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα": Το κλασικό έργο ως γέφυρα Ελλάδας και Τουρκίας στο Μέγαρο

Μετά την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, η συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου της Τουρκίας και του Μεγάρου Μουσικής σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη έρχεται στο Μέγαρο στις 16/5, με τις απαραίτητες τροποποιήσεις στην σαιξπηρική ιστορία και έναν πολυπολιτισμικό θίασο.

Μάθε με να φεύγω

Η πικρή ιστορία άτυχων ερώτων και μοναξιάς του Άκη Δήμου αποδίδεται από τον Γιάννη Σκουρλέτη με μία παράδοξη, queer σκηνική γλώσσα, που γοητεύει με τη δυναμική της. | Powered by Uber| Powered by Uber

Ένας εχθρός του λαού

Παράσταση συλλογικής αφηγηματικής φόρμας που αναδεικνύει το σημαντικού πολιτικού προβληματισμού ιψενικό έργο, αφήνοντας όμως σε δεύτερη μοίρα ζητήματα θεατρικότητας | Powered by Uber

Η "Βότκα μολότοφ" "σκάει" κι αυτό το καλοκαίρι

Η εκρηκτική κωμωδία της Ελένης Ράντου σε σκηνοθεσία Νικορέστη Χανιωτάκη και με τον Τάσο Χαλκιά ως Τσέχοφ επιστρέφει με καλοκαιρινή περιοδεία σε ανοικτά θέατρα της Αττικής.