"Καρδιά του σκύλου": Ακυρώνεται εκτάκτως η σημερινή παράσταση λόγω της πανελλαδικής απεργίας

Η παράσταση με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και τον Αντώνη Μυριαγκό αναβάλλεται. Δείτε ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσουν οι κάτοχοι των εισιτηρίων.

Η καρδιά του σκύλου © Yiorgos Kaplanidis

Η σημερινή παράσταση (28/2) της "Καρδιάς του σκύλου” του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, με πρωταγωνιστές τον Άρη Σερβετάλη και τον Αντώνη Μυριαγκό, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω συμμετοχής των συντελεστών στην πανελλαδική απεργία

Οι κάτοχοι των εισιτηρίων καλούνται να καλέσουν στο 2103427426 (Τετάρτη-Κυριακή, 5.30 μ.μ.-8.30 μ.μ.) ή να αποστείλουν μέιλ αναγράφοντας απαραίτητα τον αριθμό παραγγελίας στο theaterkivotos@gmail.com, για τη μεταφορά τους σε νέα ημερομηνία.

Η καρδιά του σκύλου
© Yiorgos Kaplanidis

Διαβάστε Επίσης

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η "Καρδιά του σκύλου” γράφτηκε το 1925, αλλά δημοσιεύτηκε στη Σοβιετική Ένωση το 1987 λόγω της λογοκρισίας. Ακροβατώντας μεταξύ επιστημονικής φαντασίας και ρεαλισμού, αφηγείται την ιστορία του Γιατρού Φιλίπ Φιλίποβιτς Πρεομπραζένσκι, που κάνει ένα πείραμα: εμφυτεύει την υπόφυση και τα γεννητικά όργανα ενός νεκρού άνδρα σε ένα σκύλο, τον Σάρικ. Δεν καταφέρνει όμως να κάνει πραγματικότητα τη φιλοδοξία του να δημιουργήσει ένα "εξελιγμένο" μοντέλο ανθρώπου. Αντ’ αυτού ο Σάρικ γίνεται ένα άξεστο πλάσμα που δεν υπακούει σε καμία κοινωνική επιταγή. Άρης Σερβετάλης, Αντώνης Μυριαγκός, Ηλέκτρα Νικολούζου, Μιχάλης Θεοφάνους, Χαρά-Μάτα Γιαννάτου, Αλεξάνδρα Καζάζου και Σπύρος Δέτσικας πρωταγωνιστούν στο πολυεπίπεδο έργο που ανοίγεται σε φιλοσοφικά και υπαρξιακά ερωτήματα, αλλά προχωρά πέρα από τη συζήτηση για τα όρια μεταξύ φύσης και επιστήμης. "Υπάρχει ένα πολύ ισχυρό πολιτικό σκέλος σε σχέση με την ταυτότητα του ανθρώπου", σύμφωνα με τον Αντώνη Μυριαγκό, με τον Άρη Σερβετάλη να συμπληρώνει πως το έργο μιλάει γενικότερα για τις "απόπειρες της χειραγώγησης των ανθρώπων, ώστε να γίνουν μια αγέλη, όπως διαβάζουμε στη συνέντευξη που έδωσαν στο "α”. Η παράσταση της Έφης Μπίρμπα μετουσίωσε το έργο σε μια παράσταση χαρακτηριστικής σωματικής σφραγίδας, που αιωρείται σαν χορογραφία υπό τους ήχους της κλασικής μουσικής και της όπερας, η οποία αποδεικνύεται μία κορυφαία στιγμή για τον Άρη Σερβετάλη.

>> Διαβάστε την αναλυτική κριτική της παράστασης εδώ

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Καρδιά του σκύλου

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Η ιστορία του έργου περιστρέφεται γύρω από τον καθηγητή Πρεομπραζένσκι που μαζί με τον βοηθό του, δόκτορα Μπρομεντάλ, επιχειρούν ένα τολμηρό ιατρικό πείραμα. Μεταμοσχεύουν την υπόφυση και τους όρχεις ενός νεκρού άνδρα σε έναν αδέσποτο σκύλο ονόματι Σάρικ με τη φιλοδοξία να δημιουργήσουν ένα νέο μοντέλο ανθρώπου. Το πείραμα δεν έχει την αναμενόμενη έκβαση, καθώς ο σκύλος Σάρικ μετατρέπεται σταδιακά σε άνθρωπο αγροίκο που διαλύει τη γαλήνη της καθημερινότητας και θέτει σε κίνδυνο την κοινωνική θέση και την επιστημονική υπόσταση του δημιουργού του. Η ιδιοσυγκρασιακή καλλιτέχνιδα προσεγγίζει το έργο αυτό με την ιδιαίτερη ματιά της που αναδεικνύει έξοχα τον παραλογισμό της βίαιης αλλαγής της ανθρώπινης φύσης, αποκαλύπτοντας τους κινδύνους της απόλυτης συμμόρφωσης του ανθρώπου στις κοινωνικές επιταγές.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.