Αγγέλων Βήμα: Ποια ηθοποιός γίνεται κυρία Παραντάιν;

Με αλλαγή στο καστ της θα συνεχιστεί η παράσταση "Υπόθεση Παραντάιν" που παρουσιάζεται σε διασκευή της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σκηνοθεσία Αλέξιου Κοτσώρη.

Υπόθεση Παραντάιν Νικόλας Παπουτσάκης

Με ανακοίνωσή του, το θέατρο Αγγέλων Βήμα ανακοίνωσε μία αλλαγή στο καστ της παράστασης "Υπόθεση Παραντάιν”, η οποία συνεχίζεται να παίζεται, σε πρώτη θεατρική διασκευή της Μαργαρίτας Δαλαμάγκα-Καλογήρου και σε σκηνοθεσία του Αλέξιου Κοτσώρη. Η ηθοποιός που "με χαρά”, όπως σημειωνόταν στην ανακοίνωση, καλωσόρισε το θέατρο της οδού Σατωβριάνδου είναι η Μάρα Δαρμουσλή, η οποία θα αναλάβει τον ρόλο της κυρίας Παραντάιν. Η παράσταση είναι μια διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Βρετανού συγγραφέα Ρόμπερτ Χίτσενς (1933), το οποίο έγινε βραβευμένη ταινία από τον Άλφρεντ Χίτσκοκ. 

Μάρα Δαρμουσλή
Η Μάρα Δαρμουσλή

Λίγα λόγια για την πλοκή

Η γοητευτική κυρία Παραντάιν, ταπεινής καταγωγής και αμφιλεγόμενου παρελθόντος, κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον τυφλό σύζυγό της, έναν πλούσιο και σημαντικής κοινωνικής θέσης απόστρατο συνταγματάρχη και προβεβλημένο ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναθέτει μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της στον συνεργάτη του, τον νέο, ραγδαία ανερχόμενο δικηγόρο αντιδικιών σερ Μάλκολμ Κην, γόνο ιστορικής νομικής οικογενείας, ο οποίος, αν και είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια όμορφη και πνευματώδη γυναίκα, την Γκέη, καταλαμβάνεται αμέσως από τυφλό και μη ελεγχόμενο πάθος για την πελάτισσά του. 

Η γενική αίσθηση είναι πως η κυρία Παραντάιν θα αθωωθεί, αφενός γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις ενοχής της, αφετέρου γιατί ο δικηγόρος της έχει ήδη αποκτήσει την φήμη πως ποτέ δεν χάνει δίκη. Και, πράγματι, έτσι ξεκινά η "Υπόθεση Παραντάιν". Ο δικαστικός αγώνας, ωστόσο, με απρόβλεπτες συγκρούσεις και αποκαλύψεις, δεν εξελίσσεται όπως "γενικώς" αναμενόταν.

Μιλώντας για το έργο, ο σκηνοθέτης του. Αλέξιος Κοτσώρης. δήλωσε στο "α": "Νομίζω σήμερα δεν συγχωρούμε εύκολα στους άλλους την καταστροφή από έρωτα, ενώ είναι η πιο γλυκιά καταστροφή, η πιο δικαιολογημένη, αυτή που αξίζει να ζήσεις". Παράλληλα, μοιράστηκε μαζί μας και την αγαπημένη του στιγμή από την παράσταση: μια "περίεργη" ομαδική σκηνή ενός τηλεφωνήματος.

>> Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του σκηνοθέτη της παράστασης εδώ:

Διαβάστε Επίσης

Μάρα Δαρμουσλή-Αλέξιος Κοτσώρης
Η Μάρα Δαρμουσλή με τον σκηνοθέτη

Το έργο είναι ένα κοινωνικό και ψυχολογικό δικαστικό δράμα. Ένα σκιαγράφημα της δύναμης της γυναικείας επιρροής. Ένα σχόλιο για την δύναμη του σκοτεινού χώρου του  ασυνείδητου. Όσο η πλοκή εξελίσσεται, οι ήρωες συγκρούονται και αμφισβητούνται ενώ σημαντικές αξίες της ζωής συνθλίβονται. Όλοι οι ήρωες του "Υπόθεση Παραντάιν" μπαίνουν σε ψυχική δοκιμασία μέσα από την καταστροφική πορεία του Μάλκολμ Κην. Και όλα αυτά, κάτω από το ψυχρό και ασυγκίνητο βλέμμα εκείνης που, με την απλή παρουσία της, έχει προκαλέσει όλο αυτό το κακό: της γοητευτικής κυρίας Παραντάιν. Μέχρι την τελική ανατροπή. 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Υπόθεση Παραντάιν

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 105 '

Η γοητευτική κυρία Παραντάιν, ταπεινής καταγωγής και αμφιλεγόμενου παρελθόντος, κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τον τυφλό σύζυγό της, έναν πλούσιο και σημαντικής κοινωνικής θέσης απόστρατο συνταγματάρχη και προβεβλημένο ήρωα πολέμου. Την υπεράσπισή της αναθέτει μετά από σύσταση του νομικού συμβούλου της στον συνεργάτη του, τον νέο, ραγδαία ανερχόμενο δικηγόρο αντιδικιών σερ Μάλκολμ Κιν, γόνο ιστορικής νομικής οικογενείας, ο οποίος, αν και είναι σε έναν ευτυχισμένο γάμο με μια όμορφη και πνευματώδη γυναίκα, την Γκέι, αταλαμβάνεται αμέσως από τυφλό και μη ελεγχόμενο πάθος για την πελάτισσά του. Η γενική αίσθηση είναι πως η κυρία Παραντάιν θα αθωωθεί, αφενός γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν αποδείξεις ενοχής της, αφετέρου γιατί ο δικηγόρος της έχει ήδη αποκτήσει την φήμη πως ποτέ δεν χάνει δίκη.Ο δικαστικός αγώνας, ωστόσο, με απρόβλεπτες συγκρούσεις και αποκαλύψεις, δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.