Updated | Το Εθνικό Θέατρο συζητά για "Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές" σε νέα ημερομηνία

Στο Τσίλερ (με είσοδο ελεύθερη) μπορείτε να παρακολουθήσετε τη δημόσια συζήτηση που θα διεξαχθεί σε συνθήκες προσβασιμότητας σε νέα ημερομηνία τον Μάρτιο. Συντονίζει ο Φώτης Σεργουλόπουλος, ενώ συμμετέχει -μεταξύ άλλων- η Κατερίνα Βρανά.

Το Εθνικό Θέατρο συζητά για «Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές»

Ο κύκλος συζητήσεων που άνοιξε το Εθνικό Θέατρο πάνω σε φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία συνεχίζεται με τη δημόσια συζήτηση με θέμα "Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές". Λόγω των ειδικών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα ισχύουν στο κέντρο της Αθήνας την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, μεταφέρεται σε νέα ημερομηνία, την Τρίτη 12 Μαρτίου στις 7 μ.μ. στην Κεντρική Σκηνή, στο κτήριο Τσίλερ. 

Η εκδήλωση θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ενώ δελτία εισόδου θα είναι διαθέσιμα την ίδια μέρα από τις 5.30 μ.μ. στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου στο κτήριο Τσίλερ. Σημειώνεται ότι οι αίθουσες του Εθνικού Θεάτρου είναι προσβάσιμες σε χρήστες/ χρήστριες αναπηρικού αμαξιδίου, ενώ οι σκύλοι-οδηγοί είναι ευπρόσδεκτοι.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία liminal, η οποία προωθεί την ισότιμη συμμετοχή όλων στα αγαθά του πολιτισμού. Συμμετέχουν η ηθοποιός και stand up comedian Κατερίνα Βρανά, η ηθοποιός Βασιλική Δρίβα, η αθλήτρια με αμαξίδιο Γεωργία Καλτσή, ο ηθοποιός-stand up comedian Πάνος Κατσής, η συνιδρύτρια και διευθύντρια της Black-Light Χρυσέλλα Λαγαρία και το ιδρυτικό μέλος της Black-Light Θοδωρής Τσάτσος. Τον συντονισμό έχει αναλάβει ο Φώτης Σεργουλόπουλος και την αρχισυνταξία ο Γιώργος Πράτανος

Ακολουθεί κειμενική περιγραφή της φωτογραφίας εξωφύλλου για τυφλά και με μειωμένη όραση άτομα: Γραφιστική κάρτα με γκρι ανοιχτό φόντο. Πάνω αριστερά το λογότυπο του Εθνικού Θεάτρου. Πάνω δεξιά με μαύρα γράμματα: 2023>24. Κεντρικά στο πάνω μέρος της κάρτας, ένα σχέδιο με τρεις όρθιους κορμούς δέντρων που είναι δεμένοι μεταξύ τους με χοντρό σχοινί και έχουν διαφορετικό ύψος ο κάθε ένας. Πάνω σε κάθε κορμό στέκεται ένας άντρας με στρογγυλό καπέλο κρατώντας ένα μπουκέτο κόκκινα λουλούδια. Δύο άνθρωποι με γκρι κοστούμι και αλογίσια κεφάλια τους περιφρουρούν, ενώ δύο παιδιά επεξεργάζονται με το βλέμμα τους τα αλογόμορφα πλάσματα. Στο κέντρο κάτω από το σχέδιο ο τίτλος της κάρτας με μαύρα χοντρά γράμματα: Κύκλος Συζητήσεων 2023-2024, "Αναπηρία και ισότητα: προκλήσεις και προοπτικές".

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Εθνικό Θέατρο

Αγ. Κωνσταντίνου 22-24

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Παράταση και εορταστικές παραστάσεις

Με προσθήκες νέων παραστάσεων για τις γιορτές εξακολουθεί να παίζεται το επιτυχημένο έργο του Τάσου Ιορδανίδη "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" στη σκηνή του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Η ομάδα Εν Δυνάμει και το νέο συμπεριληπτικό art project "Ι Got it Tho" | "Κι όμως Το’χω"

Μια σπονδυλωτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής αφήγησης που εστιάζει στην ενδυνάμωση, την ανθεκτικότητα και την ενωτική δύναμη που προσφέρει η σύγχρονη τέχνη.

Εναέριες ακροβατικές χορογραφίες στο Christmas Theater

Το "Flying Fairy Chinese Acrobatic Show" έρχεται από την μακρινή Κίνα, φιλοξενείται στο Christmas Theater και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς μας μιλά για τη συνάντηση του με τους "Ήρωες"

Ποιοι είναι οι "Ήρωες" που έγιναν η αφορμή να βρεθούν στη σκηνή οι βετεράνοι ηθοποιοί Αρζόγλου, Βαλαβανίδης και Σκουρολιάκος; Ο σκηνοθέτης της παράστασης που παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο μας τους συστήνει.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 21 έως 27 Νοεμβρίου και αξίζουν.

Η αξία της ζωής

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος, όμως η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη μοιάζει να λέει η Αμερικανίδα συγγραφέας, μέσα από την ιστορία δύο ζευγαριών που βιώνουν πολλαπλές απώλειες. Το σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας δίνοντας προβάδισμα στις ερμηνείες. | Powered by Uber

Γυάλινος κόσμος

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και συζητήσιμη, προσέγγιση του αριστουργήματος του Τενεσί Ουίλιαμς. Μέσα σε μια απογυμνωμένη συνθήκη, το έργο κατεβαίνει στην πλατεία ακέραιο, δείχνει σαν να φωτίζεται εκ νέου, ενώ οι ερμηνείες κάνουν το όλο εγχείρημα να δικαιώνεται. | Powered by Uber