"Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας": Ποδαρικό στο Embassy για την πρώτη του υπερπαραγωγή

Η πρώτη παράσταση του ιστορικού κινηματογράφου του Κολωνακίου που γίνεται θεατρική σκηνή είναι γεγονός. Τι είπαν στη συνέντευξη τύπου για αυτήν ο Γιώργος Βάλαρης και ο «Γουίλι Γουάνκα» Αλέξανδρος Μπουρδούμης;

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μια ανάσα από την πλατεία Κολωνακίου, πάνω στην Πατριάρχου Ιωακείμ, βρίσκεται ένας κινηματογράφος που σίγουρα οι μεγαλύτεροι θα γνωρίζουν και θα θυμούνται. Ο λόγος για το Embassy, έναν χώρο ιστορικό που περνά σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω το "σελιλόιντ παρελθόν του" για να φιλοξενήσει τη μαγεία του σανιδιού. Κάπως έτσι περιέγραψε αυτή την νέα αρχή ο Γιώργος Βάλαρης στη συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε στον ανανεωμένο χώρο με τους πράσινους γρανίτες, τα κόκκινα χαλιά και τους κρυφούς φωτισμούς στο πλαίσιο της πρώτης του παραγωγής, που δεν είναι άλλη από το "Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας”. Η  ιστορία Ρόαλντ Νταλ, που έχει γίνει εις διπλούν ταινία και έχει σαρώσει το Broadway και το West End, έρχεται τώρα και στην Ελλάδα (από 22/12 και για όλη τη σεζόν).

Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

 

Διαβάστε Επίσης

"Θέλω να δώσω στο κοινό κάτι που να περνά ένα μήνυμα” ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάστερ των μιούζικαλ Γιώργος Βάλαρης, δείχνοντάς μας ότι ένα μεγάλο θέαμα είναι πολλά περισσότερα από ένα φαντεζί παρουσιαστικό. Βέβαια, ας το παραδεχτούμε: Χριστούγεννα είναι, και μια έξοδος σε μια παράσταση με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, χορογραφίες, μελωδίες αλλά και video art που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους. Στον ρόλο του εκκεντρικού ιδιοκτήτη του μαγικού εργοστασίου που παράγει κάθε λογής πειρασμό βρίσκεται ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης, ο οποίος αποκάλυψε ότι, όταν είδε την παράσταση στο Λονδίνο, είχε ευχηθεί να ερμηνεύσει κάποτε ακριβώς αυτόν τον χαρακτήρα.  

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

 

Την παράσταση κλέβουν βέβαια οι μικροί πρωταγωνιστές, δηλαδή τα δύο παιδιά που θα ερμηνεύσουν τον περίφημο Τσάρλι Μπάκετ, ο οποίος κέρδισε το πολυπόθητο χρυσό εισιτήριο που του εξασφάλιζε μια θέση στην ξενάγηση στα άδυτα του εργοστασίου. Πρόκειται για τον Σπύρο Ντούγια, που ξεχώρισε στις "Άγριες μέλισσες”, αλλά και για τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Καραμολέγκο. "Στις πρόβες δεν βαριόμαστε, κάνουμε πλάκα” είπε με περισσή αθωότητα ο μικρός Σπύρος, κάνοντας τον θίασο να ξεσπάσει σε γέλια, ενώ ο έτερος "Τσάρλι" εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του για τη συμμετοχή του στο έργο.

Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας
Πάνος Γιαννακόπουλος©

Μέσα σε αυτό το χαλαρό κλίμα, το μικρόφωνο πέρασε και στους δημοσιογράφους. Με αφορμή τις ερωτήσεις μας, ο Αλέξανδρος Μπουρδούμης παραδέχτηκε ότι δεν μπήκε στον πειρασμό να ξαναδεί την ταινία που σφράγισε ο Τζόνι Ντεπ με την ερμηνεία του. Αυτή άλλωστε, έχει καταγραφεί στο υποσυνείδητο και εκεί θα μείνει, καθώς, όπως δήλωσε ο ηθοποιός, δεν μπήκε στη διαδικασία να τον μιμηθεί. O Μπουρδούμης καλείται επομένως μαζί με το υπόλοιπο καστ να δώσουν τη δική τους υπογραφή στο μιούζικαλ, σε μια παράσταση που υπόσχεται να είναι εφάμιλλη με τις παραγωγές του εξωτερικού, πάνω στην ώρα για τις γιορτές.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.