"Κάψε το Σενάριο": 5.000 θεατές αποθέωσαν τους Λάμπρο Φισφή, Δημήτρη Μακαλιά και Ζήση Ρούμπο στο Λυκαβηττό

Στην επετειακή τους παράσταση σε μια ξεχωριστή βραδιά που σηματοδότησε την επιστροφή του θεάτρου στον ανακαινισμένο χώρο του Λυκαβηττού, οι τρεις κωμικοί «έβαλαν φωτιά» στο σενάριο και αφέθηκαν στα χέρια του κοινού, αποδεικνύοντας γιατί ο κωμικός αυτοσχεδιασμός γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός akkatsikas©

Ηχηρά, με πολύ κέφι, χειροκρότημα και κυρίως χωρίς σενάριο, πρόβες, σκηνικά και κοστούμια, παρουσιάστηκε η πρώτη θεατρική παράσταση που "πάτησε το πόδι της” στο ανακαινισμένο Θέατρο του Λυκαβηττού μετά από δεκαπέντε χρόνια. Και αυτή δεν ήταν άλλη από το "Κάψε το Σενάριο” που γιορτάζει φέτος "10+1 χρόνια αποτυχίες”. Να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι 5.000 θεατές ανέβηκαν στον Λυκαβηττό για να παρακολουθήσουν τον Λάμπρο Φισφή, τον Δημήτρη Μακαλιά και τον Ζήση Ρούμπο σε ένα sold out αυτοσχεδιαστικό διαδραστικό παιχνίδι μεταξύ σκηνής και πλατείας που δημιουργείται ζωντανά εκείνη τη στιγμή, και μάλιστα πολλοί από αυτούς για πρώτη φορά.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Έχουν περάσει έντεκα χρόνια από τότε που γνωρίσαμε το "Κάψε το Σενάριο" μέσα από την ομώνυμη εκπομπή του Mega, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα μορφές κωμωδίας όπως το stand up comedy και το improv., και η επιτυχία συνεχίζεται με τη μακροβιότερη ομάδα αυτοσχεδιαστικής κωμωδίας στην Ελλάδα να μυεί όλο και μεγαλύτερη μερίδα του κοινού στην tailor made κωμωδία, με όπλα την τρομερή χημεία και επικοινωνία που υπάρχει ανάμεσα στα τρία μέλη της, το "καμένο" χιούμορ τους που δεν γνωρίζει σύνορα και την ικανότητά τους να "ψαρεύουν" ιδέες από το κοινό και να τις αξιοποιούν με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όλοι να γίνονται μία παρέα. Αυτά διαπιστώσαμε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (7/10) στο Λυκαβηττό. Το κοινό, από την πτέρυγα με τις σουρεαλιστικές διαθέσεις μέχρι εκείνη με τις πιο άγριες, που αποτελούνταν από θεατές όλων των ηλικιών, δεν δίστασε να ανταποκριθεί και να διαμορφώσει όσα είδαμε επί σκηνής, αναλαμβάνοντας ρόλο σκηνοθέτη και σεναριογράφου

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Όσο για το αν ήταν όντως η μεγαλύτερη παράσταση στην πορεία του "Κάψε το Σενάριο”, ισχύει τόσο από αριθμητικής απόψεως όσο και από άποψη επικοινωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο να επικοινωνήσεις με 5.000 ανθρώπους την ίδια στιγμή αλλά οι Λάμπρος Φισφής, Δημήτρης Μακαλιάς και Ζήσης Ρούμπος το κατάφεραν, αποδεικνύοντας ότι δεν επαναπαύονται, ότι είναι γεμάτοι ιδέες και ικανοί να ανταποκριθούν σε όλα τα αιτήματα.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Περνώντας από το ένα κομμάτι της παράστασης στο άλλο και από το ένα παιχνίδι στο άλλο, η ατμόσφαιρα ζεσταινόταν όλο και περισσότερο. Ξεκάθαρα το σόου έχει ωριμάσει μέσα στα χρόνια (όπως μας είχε πει σε συνέντευξή του ο Δημήτρης Μακαλιάς) και λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη μηχανή.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Ας απαριθμήσουμε μερικές από τις καλύτερες στιγμές της βραδιάς: η ιστορία που κλήθηκαν να πουν οι τρεις κωμικοί ενωμένοι στο κέντρο της σκηνής, μια λέξη τη φορά. Το κομμάτι που ζήτησαν τα κινητά του κοινού, απαντώντας με φράσεις από δικά τους μηνύματα. Το "Freeze”, όπου μια σκηνή μετασχηματίζεται σε μια άλλη με τον καθένα από τους τρεις να τη συνεχίζει με διαφορετικό τρόπο. Το "Stick it up” με το κοντάρι που αλλάζει διαρκώς χέρια, συμβολίζοντας διαφορετικά αντικείμενα και δράσεις.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Ιδιαίτερα ξεχωριστά ήταν τα δύο παιχνίδια που ανέβασαν θεατές στη σκηνή: πρώτα για να κάνουν τους ήχους που επένδυσαν την ιστορία που έλεγαν οι κωμικοί με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα και έπειτα για να μοιραστούν με το κοινό πώς γνωρίστηκαν και πώς έφτασαν στο πρώτο φιλί. Στην προκειμένη ένα ζευγάρι αφηγείται την ιστορία του και οι ερμηνευτές προσπαθούν να την αναπαραστήσουν αυτοσχεδιάζοντας. Κάθε φορά που η επί σκηνής δράση παίρνει λάθος κατεύθυνση το ζευγάρι χτυπάει το κουδουνάκι μέχρι να βρουν το σωστό.

Κάψε το Σενάριο Λυκαβηττός
akkatsikas©

Τέλος, ο Λάμπρος Φισφής σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς αξιοποιούσε στοιχεία από τις ιστορίες και τις ιδέες του κοινού στη δράση της στιγμής, κάνοντας με αυτό τον τρόπο "bounce” ανάμεσα στις καλύτερες ή και πιο αστείες στιγμές της βραδιάς, προκαλώντας ακόμα περισσότερο γέλιο.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Θέλω να σου κρατάω το χέρι": Παράταση και εορταστικές παραστάσεις

Με προσθήκες νέων παραστάσεων για τις γιορτές εξακολουθεί να παίζεται το επιτυχημένο έργο του Τάσου Ιορδανίδη "Θέλω να σου κρατάω το χέρι" στη σκηνή του Άλφα-"Ληναίος-Φωτίου".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2024

Η ομάδα Εν Δυνάμει και το νέο συμπεριληπτικό art project "Ι Got it Tho" | "Κι όμως Το’χω"

Μια σπονδυλωτή καλλιτεχνική πρωτοβουλία με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής αφήγησης που εστιάζει στην ενδυνάμωση, την ανθεκτικότητα και την ενωτική δύναμη που προσφέρει η σύγχρονη τέχνη.

Εναέριες ακροβατικές χορογραφίες στο Christmas Theater

Το "Flying Fairy Chinese Acrobatic Show" έρχεται από την μακρινή Κίνα, φιλοξενείται στο Christmas Theater και απευθύνεται σε όλη την οικογένεια.

Ο Δημήτρης Μυλωνάς μας μιλά για τη συνάντηση του με τους "Ήρωες"

Ποιοι είναι οι "Ήρωες" που έγιναν η αφορμή να βρεθούν στη σκηνή οι βετεράνοι ηθοποιοί Αρζόγλου, Βαλαβανίδης και Σκουρολιάκος; Ο σκηνοθέτης της παράστασης που παίζεται στο Από Μηχανής Θέατρο μας τους συστήνει.

Οι νέες παραστάσεις της εβδομάδας

Συγκεντρώσαμε τις παραστάσεις που σηκώνουν αυλαία από 21 έως 27 Νοεμβρίου και αξίζουν.

Η αξία της ζωής

Ο πόνος είναι αναπόφευκτος, όμως η αξία της ζωής είναι αδιαπραγμάτευτη μοιάζει να λέει η Αμερικανίδα συγγραφέας, μέσα από την ιστορία δύο ζευγαριών που βιώνουν πολλαπλές απώλειες. Το σκηνοθετεί ο Σωτήρης Τσαφούλιας δίνοντας προβάδισμα στις ερμηνείες. | Powered by Uber

Γυάλινος κόσμος

Πολύ ενδιαφέρουσα, αν και συζητήσιμη, προσέγγιση του αριστουργήματος του Τενεσί Ουίλιαμς. Μέσα σε μια απογυμνωμένη συνθήκη, το έργο κατεβαίνει στην πλατεία ακέραιο, δείχνει σαν να φωτίζεται εκ νέου, ενώ οι ερμηνείες κάνουν το όλο εγχείρημα να δικαιώνεται. | Powered by Uber