Ριζοσπαστική "Μήδεια" από τον Φρανκ Κάστορφ στην Επίδαυρο

Η σημαντική διεθνής συμπαραγωγή κάνει παγκόσμια πρεμιέρα με μια dream team Ελλήνων ηθοποιών.

Μήδεια Φρανκ Κάστορφ @Alex Kat

Στους σπουδαίους διεθνείς σκηνοθέτες, όπως ο Μπομπ Ουίλσον και ο Πέτερ Στάιν, που έχουν συνεργαστεί με Έλληνες ηθοποιούς προστίθεται φέτος ο Φρανκ Κάστορφ. Συγκεκριμένα, σκηνοθετεί σε παγκόσμια πρεμιέρα τη "Μήδεια" στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, στις 21 και 22 Ιουλίου. Πρόκειται για μια σημαντική διεθνή συμπαραγωγή, όπου ο καινοτόμος Γερμανός σκηνοθέτης θα ενώσει επί σκηνής την τραγωδία του Ευριπίδη με τρία έργα του σημαντικού διανοούμενου του 20ύ αι. Χάινερ Μίλερ: "Μήδειας υλικό", "Τοπίο με Αργοναύτες", "Ρημαγμένη όχθη". Στην ορχήστρα του αργολικού θεάτρου αναμένεται να παρουσιαστεί  μια εκρηκτική σκηνοθετική πρόταση από τον εμβληματικό σκηνοθέτη, επί χρόνια καλλιτεχνικό διευθυντή της θρυλικής Φολκσμπίνε του Βερολίνου, μια παράσταση όπου ο αναρχικός τρόπος ερμηνείας, οι αυτοσχεδιασμοί και η υποκριτική ελευθερία θα ενωθούν με τη σύγχρονη ελληνική ερμηνευτική πρακτική.

Μήδεια Φρανκ Κάστορφ
@Alex Kat

Σε διάλογο λοιπόν με Έλληνες ηθοποιούς για πρώτη φορά στη τεράστια σταδιοδρομία του, ο Κάστορφ θα παρουσιάσει ένα νέο, δικό του, κείμενο, με αφορμή αυτό του αρχαίου τραγικού. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο ίδιος: "πρώτα διαλύω το κείμενο και από τα ερείπιά του φτιάχνω κάτι καινούριο. Η ευριπίδεια τραγωδία είναι το κέντρο μας κι έπειτα έρχονται οι συνειρμοί πάνω σε αυτή, που είναι τα κείμενα του Μίλλερ". Στη διακεκριμένη ελληνική ερμηνευτική ομάδα συμμετέχουν, ερμηνεύοντας τον ρόλο της Μήδειας, οι Στεφανία Γουλιώτη, Σοφία Κόκκαλη, Μαρία Ναυπλιώτου, Αγγελική Παπούλια, Ευδοκία Ρουμελιώτη ("σε κάθε γυναίκα υπάρχει η δυνατότητα μιας Μήδειας, οπότε όλες θα παίξουν τη Μήδεια", φέρνοντας όμως η καθεμία κάτι διαφορετικό" δήλωσε ο σκηνοθέτης για την επιλογή του), καθώς και οι Αινείας Τσαμάτης, Νικόλας Χανακούλας και Νίκος Ψαρράς.

Μήδεια Φρανκ Κάστορφ
@Alex Kat

Στην υπόλοιπη καλλιτεχνική ομάδα συμπεριλαμβάνονται σταθεροί συνεργάτες του Κάστορφ: Aleksandar Denic (σκηνικό), Adriana Braga-Peretzki (κοστούμια), William Minke (μουσική), Lothar Baumgarte (φωτισμοί), Andreas Deinert (βίντεο), αλλά και ο Γρηγόρης Λιακόπουλος στη δραματουργία.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.

Τη θεατρική παράσταση "Οδυσσέας" υποδέχεται το Μικρό Γκλόρια τον Οκτώβριο

Μια παράσταση που εμπνέεται από αληθινή ιστορία και έχει θέμα τη νόσο Αλτσχάιμερ έρχεται τη νέα σεζόν, με πρωταγωνιστή τον Τάσο Παλαντζίδη.