Δύο διαφορετικές πρεμιέρες έρχονται στο ίδιο θέατρο

Μία αρχαία τραγωδία και μία σύγχρονη κωμωδία σηκώνουν αυλαία προσεχώς σε έναν αγαπημένο ανοιχτό χώρο, καλύπτοντας όλα τα γούστα.

Μέχρι τελικής πτώσεως Αντώνης Συμεωνάκης©

Το καθιερωμένο καλοκαιρινό ραντεβού μας με την αρχαία τραγωδία πρόκειται να συνδυαστεί με μια σύγχρονη κωμωδία που υπόσχεται άφθονο γέλιο. Ο λόγος, φυσικά, είναι για την "Ηλέκτρα" του Σοφοκλή και το "Μέχρι τελικής πτώσεως" του Γιώργου Ηλιόπουλου, που βρίσκονται σε περιοδεία.

Και τις δύο παραστάσεις θα τις απολαύσουμε στον μοναδικό ανοιχτό χώρο του Κηποθέατρου Παπάγου. Μετά τις πυρετώδεις προετοιμασίες και με τα εισιτήρια να εξαντλούνται, η "Ηλέκτρα" πρόκειται να κάνει πρεμιέρα στις 3/7, με άλλη μία παράσταση στις 4 να αναμένει τους θεατές. Στο ρόλο της τραγικής ηρωίδας που υποδέχεται τον αδερφό της στο Άργος και μαζί εκδικούνται τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα για το φόνο του πατέρα τους θα είναι η Λένα Παπαληγούρα. Το καστ συμπληρώνεται από τους Στρατή Χατζησταματίου, Ελισάβετ Μουτάφη,  Ιωάννη Παπαζήση, Εριέττα Μανούρη, Δαυίδ Μαλτέζε και τον Πάρη Λεόντιο. Τα μέλη του χορού είναι οι Φιόνα Γεωργιάδη, Ήβη Νικολαΐδου,  Κωνσταντίνα Νταντάμη, Δανάη Πολίτη, Μελισσάνθη Ρεγκούκου και η Αρετή Τίλη.

Στον ίδιο χώρο, στις 30/6, θα συναντηθούν για πρώτη φορά μετά τα θρυλικά Σφηνάκια ο Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Γιάννης Δρακόπουλος για το ξεκαρδιστικό "Μέχρι τελικής πτώσεως", σε σκηνοθεσία αλλά και κείμενο του πρώτου. Μαζί τους στη σκηνή θα είναι και ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, με την ομάδα να υποδύεται την παρέα τριών φίλων -διαφορετικών μεταξύ τους αλλά κολλητών εδώ και χρόνια- οι οποίοι τυχαίνει να ερωτευτούν την ίδια γυναίκα, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ηλέκτρα

  • Τραγωδία
  • Διάρκεια: 90 '

Ο Ορέστης επιστρέφει στο Άργος και μαζί με την Ηλέκτρα εκδικούνται για το φόνο του πατέρα τους, Αγαμέμνονα, από τη μητέρα τους Κλυταιμνήστρα και τον εραστή της Αίγισθο, πληρώνοντας το αίμα με αίμα. Βαθιά επηρεασμένος από την εποχή του, που διακατέχεται από πνεύμα αμφισβήτησης, ο Σοφοκλής επιλέγει να αφηγηθεί τον μύθο των Ατρειδών μέσα από το υποκειμενικό βλέμμα της Ηλέκτρας. Ένα βλέμμα θρυμματισμένο από το πένθος, που αντανακλά, μεγεθύνει και ενίοτε παραμορφώνει την πραγματικότητα που την περιβάλλει. Σε αυτόν τον κόσμο, η Ηλέκτρα επιλέγει να αποτελέσει το μοναδικό κύτταρο ζωντανής συνείδησης που δεν θα πάψει να καταγγέλλει την ανηθικότητα και την υποκρισία.

Μέχρι τελικής πτώσεως

  • Κωμωδία

Το έργο αποτελεί τη νέα ξεκαρδιστική κωμωδία του ταλαντούχου δημιουργού, που συναντιέται ξανά με τον Γιάννη Δρακόπουλο για πρώτη φορά μετά τα θρυλικά “Σφηνάκια”. Οι δύο παλιοί γνώριμοι, μαζί με τον Κωνσταντίνο Γαβαλά, υποδύονται τρεις φίλους, κολλητούς από παιδιά, οι οποίοι ερωτεύονται ταυτόχρονα την ίδια γυναίκα. Οι τρεις χαρακτήρες μπλέκουν σε ένα απίστευτο ταξίδι ίντριγκας, δολιοφθοράς κι ανατροπών μέχρι αυτός ο αγώνας να αναδείξει έναν και μόνο έναν νικητή. Υπάρχει στα αλήθεια “φιλία” ή πάει περίπατο όταν η καρδιά αναλαμβάνει τον έλεγχο; Μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να κερδίσουν την καρδιά μιας γυναίκας; Και, τελικά, ποιος θα είναι ο νικητής;

Κηποθέατρο Παπάγου

Κορυτσάς (6η στάση Παπάγου)

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.