"Λεονάρντα": Η αληθινή συγκλονιστική ιστορία της "σαπουνοποιού του Κορέτζιο"

Το θεατρικό έργο σε κείμενο και σκηνοθεσία του Γιώργου Καλογερόπουλου, που βασίζεται στη ζωή της δολοφόνου κατά συρροή Λεονάρντα Τσιαντσούλι, παρουσιάζεται στον χώρο του Θεάτρου "2510".

Λεονάρντα © Νίκος Νικόπουλος/ Γιώργος Καλογερόπουλος

Τα θεατρικά έργα που βασίζονται στη ζωή υπαρκτών προσώπων ασκούν πάντοτε μία ιδιαίτερη γοήτεια στο κοινό. Το ίδιο ισχύει και για τη "Λεονάρντα", το έργο που έγραψε και σκηνοθετεί ο Γιώργος Καλογερόπουλος. Έμπνευση του έργου αποτελεί η ζωή της Λεονάρντα Τσιαντσούλι, που έμεινε γνωστή με το παρατσούκλι "σαπουνοποιός του Κορέτζιο", λόγω της φύσης των φρικτών εγκλημάτων της (από 11/5).

Το Θέατρο "2510" υποδέχεται μια αληθινή ιστορία σε ομοιοκαταληξία, προσαρμοσμένη με δημιουργική ελευθερία. Ένα έγο που φέρνει στη σκηνή μία ηρωίδα, η οποία διέπραξε το ασυγχώρητο αμάρτημα της ανθρωποκτονίας τρεις φορές. Στην Ιταλία του Μουσολίνι και στα σπάργανα του Β´ Παγκόσμιου πολέμου, η Λεονάρντα, χτυπημένη από την μοίρα και τους ανθρώπους, καταφεύγει στον αποκρυφισμό και θυσιάζει τρεις ανθρώπους για να "σώσει" το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής της, τον γιο της, ο οποίος ετοιμάζεται να ακολουθήσει τον Βασιλικό Στρατό της Ιταλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λεονάρντα
© Νίκος Νικόπουλος/ Γιώργος Καλογερόπουλος

Η "Λεονάρντα" είναι μια παράσταση γραμμένη με την μορφή αφηγηματικής ποίησης, που για πρώτη φορά δραματοποιεί αυτή τη συγκλονιστική ιστορία. "Είναι μια μαύρη κωμωδία ή ένα λευκό δράμα. Λευκό, καθαρό και αστραφτερό σαν το σαπούνι".

Επί σκηνής εμφανίζονται οι Δημήτρης Γρηγοριάδης, Βάσω Μανδύλη, Εύη Τσακλάνου
Μαρία Μιχαηλίδου, Νατάσα Λυμπεροπούλου, Γιώργος Καλογερόπουλος και η Μαρίνα Σωκράτη
. Η ομάδα της παράστασης έχει επιμεληθεί τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους φωτισμούς.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Λεονάρντα

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 80 '

Η αληθινή συγκλονιστική ιστορία της δολοφόνου κατά συρροή Λεονάρντα Τσιαντσούλι, γνωστή ως «σαπουνοποιός του Κορέτζιο», η οποία θυσίασε τρεις γυναίκες με την πεποίθηση ότι προστατεύει το γιο της, ο οποίος ετοιμαζόταν να ακολουθήσει τον Βασιλικό Στρατό της Ιταλίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Λεονάρντα, χτυπημένη από την μοίρα και τους ανθρώπους, κατέφυγε στον αποκρυφισμό για να τον «σώσει». Η παράσταση μεταφέρει την ιστορία με τη μορφή της αφηγηματικής ποίησης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.