"Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά": η ομάδα 2510 έρχεται στο Μπάγκειον

Το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη για τη μεγάλη μεξικανή καλλιτέχνιδα θα δούμε στον ιδιαίτερο χώρο της Ομόνοιας.

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά Mamalena Mpoi©

Η θεατρική ομάδα 2510 ανεβάζει στο "Μπάγκειον” μία παράσταση αφιερωμένη στη μεξικανή ζωγράφο Φρίντα Κάλο, με τίτλο "Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά". Από 26/4, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μπει για λίγο στη ζωή μίας προσωπικότητας που με το έργο της αποτύπωσε τον προσωπικό της πόνο, σωματικό και ψυχικό και, παράλληλα, εξέφρασε τα αιώνια τραύματα της γυναικείας διαδρομής.  

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά
Mamalena Mpoi©

Αν και είναι πλέον πολύ αναγνωρίσιμη, στη βαθύτερη ουσία της η Κάλο μάς παραμένει άγνωστη. Με το έργο του Ανδρέα Ζαφείρη, η καλλιτέχνις πρόκειται να ζωντανέψει  στο μοναδικό, ίσως, περιβάλλον-τοπόσημο της πόλης, στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον, εκεί που, την ίδια ακριβώς περίοδο με εκείνη, στο στέκι του Καφέ - Σαντάν, γεννιέται μια ολόκληρη καλλιτεχνική γενιά (ο Λαπαθιώτης, ο Βάρναλης, ο Ρίτσος, ο Ουράνης, ο Τσαρούχης, ο Τερζάκης, και τόσοι άλλοι). Ο ίδιος ο χώρος μοιάζει να παίρνει τη σκυτάλη της αφήγησης και μάς επιτρέπει ένα ταξίδι στο χρόνο αλλά και μια ματιά στο παρόν -καθώς η πραγματική Τέχνη είναι πάντα σύγχρονη. 

Στη σκηνή ερμηνεύουν η Χαρά Νικολάου και ο Τάσος Ράπτης, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο συγγραφέας.

Info: Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε στο 6975535197 και στο 6955445130.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Φρίντα Κάλο, με σπασμένα φτερά

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 75 '

Μια παράσταση για τη ζωή και το έργο μιας αντισυμβατικής και πλέον αναγνωρίσιμης μορφής της Τέχνης, της ζωγράφου Φρίντα Κάλο, που μέσα από τους πίνακες της αποτυπώνονται ο προσωπικός της πόνος -σωματικός και ψυχικός- και τα αιώνια γυναικεία τραύματα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.