Ο "Θερισμός" του Δημήτρη Δημητριάδη στο 104

Την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου κάνει πρεμιέρα το έργο του μεγάλου θεατρικού συγγραφέα και διανοούμενου σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη.

ΒΙΒΙΑΝ ΚΟΝΤΟΜΑΡΗ - Θερισμός © Bill Patrick

Στη σκηνή του θεάτρου 104 παρουσιάζεται από τις 24/4 το έργο του Δημήτρη Δημητριάδη "Θερισμός”, σε σκηνοθεσία του Γρηγόρη Καραντινάκη. Ο Δημήτρης Δημητριάδης είναι ένας θεατρικός συγγραφέας που δεν χρειάζεται συστάσεις. Από τα έργα του, ξεχωρίζουν ο  "Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας”, η "Λήθη" και φυσικά το εμβληματικό "Πεθαίνω σαν χώρα”, που, αν και γραμμένο στα τέλη της δεκαετίας του ‘70, παίζεται ακόμη, συγκλονίζοντας και τον σημερινό θεατή.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΜΣΑΡΗΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Γιάννης Σιαμσιάρης

Διαβάστε Επίσης

Στον "Θερισμό” του παρακολουθούμε την ιστορία δύο ζευγαριών που έχουν από ένα παιδί και μιας εργένισσας σε κατάσταση κρίσης. Μεταξύ τους μπορείς να έχουν αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, ΄όμως όλοι παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... "57 αστέρων" όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά "μαυσωλεία" της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους. Εκείνοι πιστεύουν ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

ΗΡΩ ΚΙΣΣΑΝΔΡΑΚΗ - Θερισμός
© Bill Patrick
Ηρώ Κισσανδράκη
ΕΛΕΝΑ ΜΑΡΣΙΔΟΥ - Θερισμός
© Bill Patrick
Έλενα Μαρσίδου

Όμως τα συνεχή, εκνευριστικά και επιθετικά τηλεφωνήματα από τα παιδιά τους και έναν. εραστή τούς φέρνουν σε επαφή με τις αλλόκοτες καταστάσεις που οι ίδιοι έσπειραν, θερίζοντας τώρα τους τοξικούς καρπούς. Κάθε τηλεφώνημα, συνιστά και μια διατάραξη, έτσι που να εκπηγάζει ένας πίδακας, σπάζοντας την πλαδαρότητα της επίπλαστης νιρβάνα: Εν μέσω αυτής της τρομοκρατίας των κινητών, ο αόρατος νεαρός μεξικανός μουσικός του ξενοδοχείου ως Άγγελος Θανάτου παίζει τις μελωδίες του, δίνοντας με τις νότες του μια προσωρινή λύτρωση στους εκφραστές του Πουθενά.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΣΣΑΣ - Θερισμός
© Bill Patrick
Κωνσταντίνος Πασσάς

Η απόλαυση των εξωτικών ποτών, η ηλιοθεραπεία δέρματος και ψυχής, οι φιλοσοφικές και ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, συνθέτουν μια μαύρη κατάσταση – υμνωδία στο ανικανοποίητο, με μότο "η ζωή δεν με αφήνει να ζήσω…".

Στη σκηνή ερμηνεύουν οι Βίβιαν Κοντομάρη, Γιάννης Σιαμσιάρης, Έλενα Μαρσίδου, Κωνσταντίνος Πασσάς και η Ηρώ Κισσανδράκη. Τη μουσική υπογράφει ο Παύλος Παυλίδης.

Για εισιτήρια, επισκεφθείτε με ένα κλικ εδώ το viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θερισμός

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 90 '

Δύο ζευγάρια που έχουν από ένα παιδί και μια εργένισσα σε κατάσταση κρίσης. Τους ενώνει ένα lifestyle απόλαυσης εν μέσω του κενού τους εαυτού. Έχοντας αντιθετικές κουλτούρες, διαφορετικές θρησκείες και εναλλακτικές αξίες, παραθερίζουν στην άκρη του κόσμου, στο μαγευτικό Ακαπούλκο, απολαμβάνοντας τα ατελείωτα ποτά τους στην πισίνα ενός υπερ-πολυτελούς ξενοδοχείου... «57 αστέρων», όπως διαφημίζονται τα ευαγή αυτά «μαυσωλεία» της μπλαζέ ζωής. Χαλαρώνοντας βαριεστημένα, ο Ρουμί και η Ζουζού, ο Ασσούρ και η Λίκρα και η Μπόνα είναι σαν να βουλιάζουν στην κυνική ανία τους με τη ψευδαίσθηση ότι γίνονται κοινωνοί του επίγειου Παραδείσου τους, ενώ κατ’ ουσίαν εγκαταβιούν στην προσωπική τους Κόλαση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Ικέτιδες": Sold out Επίδαυρος και έναρξη προπώλησης για Λυκαβηττό

Παρασκευή 23 Αυγούστου και Σάββατο 24 Αυγούστου θα παιχτούν οι "Ικέτιδες" στην Επίδαυρο κι όπως μαθαίνουμε έχουν μείνει ελάχιστα εισιτήρια. Λόγω της ζήτησης ανοίγει και η προπώληση του Λυκαβηττού. Μάθετε περισσότερα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
14/08/2024

Πέντε κωμωδίες για τον Δεκαπενταύγουστο

Η κωμωδία έχει ευεργετικές ιδιότητες. Αν μείνατε Αθήνα την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου και θέλετε να γελάσετε και να περάσετε καλά υπάρχουν πέντε κωμωδίες που υπόσχονται βραδιές χαλάρωσης και γέλιου.

Ακρόαση ηθοποιών στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Άντρες και γυναίκες ηθοποιούς αναζητά το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Πάτρας για τις νέες του παραγωγές. Προλαβαίνετε να στείλετε βιογραφικό μέχρι την Τρίτη 20 Αυγούστου.

Η μουσικός Κατερίνα Φωτεινάκη τραβά ένα ταρώ για το μέλλον

Μιλήσαμε με την καλλιτεχνική διευθύντρια και μία από τις μουσικούς της παράστασης "Ταρώ του Οδυσσέα" που θα παιχτεί στη Μήλο σε σκηνοθεσία Αγλαΐας Παππά, στο πλαίσιο του "Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός".

Τέσσερις γυναίκες του πενταγράμμου εμφανίζονται στο θέατρο

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Κορίνα Λεγάκη, η Μαρίνα Σάττι και η Nalyssa Green, τέσσερις γοητευτικές προσωπικότητες του πενταγράμμου εμφανίζονται σε θεατρικές παραστάσεις αυτή την περίοδο.

Ο Κιάνου Ριβς κάνει το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ

Ο γνωστός ηθοποιός με καριέρα στο σινεμά σε πολλές επιτυχημένες ταινίες δράσης και επιστημονικής φαντασίας θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο του 2025 σε μια όχι και τόσο αναμενόμενη θεατρική επιλογή.