Την "Αρχαιολογία μια σχέσης" εξερευνά ο Πάρις Ερωτοκρίτου στον Κινητήρα

Στις μακροχρόνιες συντροφικές σχέσεις επικεντρώνεται ο Κύπριος σκηνοθέτης μαζί με την Αντιγόνη Γύρα, ψυχή του Κινητήρα, στο πρώτο μέρος ενός σκηνικού τρίπτυχου.

Αρχαιολογία μιας σχέσης (Αυτό που μένει, Αυτό που αντέχει) Χριστίνα Παπαδάκη©

Ο Κύπριος σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου επιστρέφει στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο χώρο προβών "Κινητήρας Lab", για να παρουσιάσει ως καλεσμένος τη δική του παράσταση στο πλαίσιο της νέας θεματικής ομπρέλας "Οικειότητα/Intimacy" με τίτλο "Αρχαιολογία μια σχέσης (Αυτό που μένει, Αυτό που αντέχει)". Μαζί με την ψυχή του Κινητήρα, Αντιγόνη Γύρα, καθώς και τον Δημήτρη Αγορά, από 5 έως 27 Μαρτίου, εξερευνούν τις μακροχρόνιες σχέσεις, σε ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2022 και θα παρουσιαστεί σε τρία στάδια. Το πρώτο μέρος εστιάζει σε όσα απομένουν από μια σχέση, σε όσα αυτή μπορεί να αντέξει στο χρόνο, αλλά και στο πώς επηρεάζεται από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα σε έναν κόσμο που αλλάζει με αστραπιαίες ταχύτητες και τα στερεότυπα καταρρίπτονται καθημερινά και με πολλά μοντέλα σχέσεων (μακροχρόνιων ή βραχύβιων) πέραν των "παραδοσιακών". Η παράσταση δανείζεται μουσικά κομμάτια από το νέο άλμπουμ του Χρίστου Θεοδώρου, "Ισιδώρα”. Η Κατερίνα Γεβετζή επιμελείται την κίνηση.

Ο Πάρις Ερωτοκρίτου σημειώνει για την "Αρχαιολογία μια σχέσης (Αυτό που μένει, Αυτό που αντέχει)"

"Σ’ έναν άδειο χώρο πρόβας στην Αθήνα, δύο άνθρωποι ανακαλύπτουν, εκθέτουν και μοιράζονται θραύσματα (υλικά και άυλα) όπως και περιόδους του εαυτού και της σχέσης τους δημιουργώντας έτσι ένα καινούργιο "αρχαιολογικό τοπίο εσωτερικού χώρου.” Ένα τοπίο γνώριμο άλλα - για πολλούς- θαμμένο κάτω από τις στρώσεις των ημερών, των χρόνων, των δεκαετιών".

Αρχαιολογία μιας σχέσης
Χριστίνα Παπαδάκη©

Εκτός από το προσωπικό υλικό των συντελεστών, ακούγονται αποσπάσματα από συνεντεύξεις της ευρύτερης κοινότητας του Κινητήρα με θέμα την μακροχρόνια σχέση.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Αρχαιολογία μιας σχέσης (Αυτό που μένει, Αυτό που αντέχει)

  • Performance
  • Διάρκεια: 50 '

Η ομάδα εξερευνά το τι μένει και τι αντέχει στο πεδίο μιας μακροχρόνιας σχέσης, αλλά και την προσωπική του διαδρομή ο καθένας σε έναν κόσμο που τα στερεότυπα καταρρίπτονται καθημερινά.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.