Παράταση για την "Αφροδίτη με τη γούνα" στο Άνεσις

Θανάσης Κουρλαμπάς και Αμαλία Νίνου μας παρασέρνουν στο πεδίο μάχης ενός εκρηκτικού έρωτα έτσι όπως τον έγραψε ο Λέοπολντ φον Μαζόχ στο μυθιστόρημα-σταθμός.

Αφροδίτη με τη γούνα Πάτροκλος Σκαφίδας©

Μέχρι 9 Απριλίου συνεχίζεται η "Αφροδίτη με τη γούνα" του Λέοπολντ φον Μαζόχ στο Θέατρο Άνεσις με τον Θανάση Κουρλαμπά σε ρόλο πρωταγωνιστή αλλά και σκηνοθέτη και την Αμαλία Νίνου να εξερευνούν τις σκοτεινές πτυχές της ανθρώπινης σεξουαλικότητας και ψυχολογίας στη θεατρική μεταφορά του κλασικού έργου. Στην εκρηκτική ερωτική σχέση του γοητευτικού γαιοκτήμονα Σεβερίν με την εικοσιτετράχρονη χήρα Βάντα, οι οποίοι συναντιούνται σε ένα απομονωμένο θέρετρο των Καρπαθίων, επικεντρώνεται το μυθιστόρημα-σταθμός του λογοτέχνη που "δάνεισε" το όνομά του στη λέξη "μαζοχισμός” (προς έκπληξη και μάλλον προς δυσαρέσκειά του το 1893, όταν ο ψυχίατρος Ρίχαρντ φον Κραφτ-Έμπινγκ δημιούργησε τον όρο, έχοντας την "Αφροδίτη” στο επίκεντρο.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στο έργο ο Σεβερίν φαντασιώνεται την Βάντα ως μια αυταρχική Αφροδίτη, αφιερωμένη στο κυνήγι της ηδονής. Έτσι, την παρασύρει σε ένα παιχνίδι ψυχολογικής και σωματικής βίας, ξυπνώντας μέσα της την επιθυμία για επιβολή. Σταδιακά και με δική του παρότρυνση μετατρέπεται σε πιστό υπηρέτη της, με αντάλλαγμα να τον κακοποιεί ψυχολογικά και να τον βασανίζει σωματικά.

Αφροδίτη με τη γούνα
Πάτροκλος Σκαφίδας©

Στην παράσταση χρησιμοποιείται η διασκευή των Νικολέτας Κοτσαηλίδου και Σπύρου Κυριαζόπουλου, σε μετάφραση της δεύτερης. Ο Γιάννης Μετζικώφ υπογράφει την εικαστική επιμέλεια και τα κοστούμια, ο Γιάννης Οικονόμου την πρωτότυπη μουσική σύνθεση και ο Αργύρης Θέου τους φωτισμούς.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Η Αφροδίτη με τη γούνα

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 110 '

Στο έργο του συγγραφέα που έδωσε το όνομά του στο μαζοχισμό, ο Σεβερίν φαντασιώνεται τη Βάντα ως μια αυταρχική, ιδεατή γυναίκα, αφιερωμένη στην ηδονή, και γίνεται πιστός υπηρέτης της.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.