Τελευταίες παραστάσεις για το "Ο κύκλος που δεν κλείνει…"

Η Ελλάδα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα μέσα από τη ζωή της ηρωίδας που υποδύεται η Ελπίδα Αμίτση.

Ο κύκλος που δεν κλείνει

Ο "Κύκλος που δεν κλείνει…" του Αλέξανδρου Αδαμόπουλου, ένας συγκλονιστικός μονόλογος γεμάτος συναισθήματα και δράση, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία της Ελπίδας Αμίτση, συνεχίζεται στο Θέατρο ΕΝ-Α μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου. Μέσα από σπαρακτικά κείμενα και με τη δική της ματιά, η ηρωίδα αφηγείται γεγονότα της δικής της ζωής, που καθρεφτίζουν την Ελλάδα από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα. 

Ο κύκλος που δεν κλείνει

Λίγα λόγια για το έργο

Πάνε πάρα πολλά χρόνια πια. Όλοι τότε μιλούσαν για έναν καινούργιο κύκλο: Ένας κύκλος όμως που δεν κλείνει κι ας άλεσε κιόλας δυο γενιές στο πέρασμά του. Κι ενώ μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις με τη σέσουλα, τελικά δεν άφησε να ξεκινήσει τίποτε σωστά. Και τίποτε καινούργιο δεν υπήρχε, στη σημαδεμένη τράπουλα,πέρ’ από λαμπερά, μασκαρεμένα ψέματα. Και το χειρότερο αλήθειες σαν ψέματα, ψέματα σαν αλήθειες… Ο κύκλος που δεν έκλεισε ακόμα, δυστυχώς... Τόσα χρόνια δε λέει να κλείσει, καθώς τσαλαβουτάμε συνεχώς στο ίδιο πάντα τέλμα, κάνοντας τα ίδια λάθη και γυρεύοντας παντού ανύπαρκτους φίλους…

Ο σκηνοθέτης σημειώνει

Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά τού πλανήτη Γη,  σε μια εποχή που είναι όντως θλιβερή•  καθώς το ψεύδος, η αλαζονεία και ο εγωισμός  βασιλεύουν στην ανθρωπότητα, που είναι ανήμπορη και άνανδρη,  έτσι που η δύναμις κυριαρχεί πάνω στη δικαιοσύνη και στην ευθύτητα. Όπως ο Φοίνικας αναγεννιέται μέσα από τις στάχτες του,  έτσι και το Έθνος έχει ανάγκη να αναγεννηθεί,  γιατί είναι σφραγισμένο με ένα πεπρωμένο που μοιραία επιδιώκει: Το πεπρωμένο τού φωτός και της ελευθερίας.

Διαβάστε Επίσης


 

Περισσότερες πληροφορίες

Ο κύκλος που δεν κλείνει

  • Μονόλογος
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα πολιτικό κείμενο-θρίλερ, με πενήντα χρόνια σπασμένα όνειρα, ενός ολόκληρου λαού που αργοπεθαίνει. Πάνε πάρα πολλά χρόνια πια μετά την Μεταπολίτευση. Όλοι τότε μιλούσαν για έναν καινούργιο κύκλο: Ένας κύκλος όμως που δεν κλείνει κι ας άλεσε κιόλας δυο γενιές στο πέρασμά του. Κι ενώ μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις με τη σέσουλα, τελικά δεν άφησε να ξεκινήσει τίποτε σωστά. Και τίποτε καινούργιο δεν υπήρχε, στη σημαδεμένη τράπουλα,πέρ’ από λαμπερά, μασκαρεμένα ψέματα. Και το χειρότερο: αλήθειες σαν ψέματα, ψέματα σαν αλήθειες. Μία γυναίκα, στη δίνη αυτών των γεγονότων, αφηγείται τη δική της ζωή, που καθρεφτίζει την ιστορική πορεία της Ελλάδας μετά τη Μεταπολίτευση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

Πώς το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας έχει καταφέρει να κάνει έναν Γάλλο να αναφωνεί "Η Καλαμάτα είναι πλέον οι διακοπές μας!"

Άργησα 30 χρόνια να πάω στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά επιβεβαιώνω και από πρώτο χέρι ότι ο καλλιτεχνικός αυτός θεσμός που έχει κάνει τη Μεσσηνιακή πόλη προορισμό για τους.ις απανταχού λάτρεις του χορού είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για πολιτιστικό τουρισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
16/07/2024

Υπουργείο Πολιτισμού: Αύξηση χρηματοδότησης για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Υπογραφή νέας σύμβασης αξίας 1.270.000 ευρώ για το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο της 30ής επετειακής χρονιάς του, ενισχύοντας την πολιτιστική ζωή και τη διεθνή προβολή της πόλης.

Γιατί η "Ορέστεια" από τον Θεόδωρο Τερζόπουλο εγγράφεται στις σπουδαιότερες σύγχρονες αναγνώσεις του αρχαίου δράματος;

Η πολυαναμενόμενη πρώτη συνεργασία του Έλληνα σκηνοθέτη με το Εθνικό Θέατρο έκανε πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου με μία μυσταγωγική παράσταση της αισχυλικής τριλογίας.

"Το τάβλι" σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας αυτό το καλοκαίρι

Το θεατρικό του Δημήτρη Κεχαΐδη θα παρουσιαστεί σε ανοιχτά θέατρα της Αττικής, με τον σκηνοθέτη και τον Αντώνη Κρόμπα στους ρόλους δύο λαμόγιων που παίζουν μια παρτίδα τάβλι με απρόβλεπτη εξέλιξη.

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.