Τέσσερις θεατρικές παραστάσεις επαναλαμβάνονται και αξίζουν

Λευκές Νύχτες Χρήστος Συμεωνίδης©

"Λευκές νύχτες"

Η θεατρική διασκευή του Κωνσταντίνου Ασπιώτη πάνω στην αριστοτεχνική νουβέλα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι, με φόντο τις ονειρικές "Λευκές Νύχτες" της Αγίας Πετρούπολης επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, με τον ίδιο και την Αλεξάνδρα Αϊδίνη να μοιράζονται τη σκηνή στην ιστορία δύο μοναχικών ανθρώπων που ζουν μια στιγμή ευτυχίας. (Μικρό Άνεσις, από 8/2)

Διαβάστε Επίσης

Έξοδος
Ελένη Κουρή:©

"Έξοδος"

Ύστερα από μια σύντομη παύση, η μουσική παράσταση της Φένιας Παπαδόδημα για τη Μικρασιατική Καταστροφή ανεβαίνει ξανά. Η ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη συνομιλεί με κείμενα και αλληλογραφία του Γιώργου Σεφέρη, καθώς και αληθινές μαρτυρίες προσφύγων, στη σκηνική σύνθεση με ζωντανή μουσική, τραγούδια και στίχους της σκηνοθέτριας που συμπράττει με τους Γεράσιμο Γεννατά και Ελένη Ποζατζίδου. (Ελέρ, από 4/2)

Μέρα Σάββατο
Αποστόλης Κουτσιανικούλης©

"Μέρα Σάββατο"

Λόγος, τραγούδι και 11 μικρά γλυπτά της Κλειώς Μακρή επιστρατεύονται για να αφηγηθούν την ιστορία της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων, η οποία κατέληξε στη συντριπτική της πλειονότητα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Άουσβιτς. Η παράσταση της Ιρένε Μπονό με αφηγήτρια τη Φωτεινή Μπάνου αντλεί από μαρτυρίες επιζώντων, ποιήματα, τραγούδια και το διήγημα του Δημήτρη Χατζή "Σαμπεθάι Καμπιλής". (Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, από 4/2)

Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας

"Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας"

Το συγκινητικό έργο του βραβευμένου συγγραφέα Γιώργου Α. Χριστοδούλου επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά, φέρνοντας στο προσκήνιο τη σχέση ανάμεσα στον άνθρωπο και το σκύλο. Πρόκειται για τη σπαρακτική αναδρομή ενός σκύλου στις αναμνήσεις του με το αγαπημένο του πρόσωπο, τριάντα χρόνια μετά το θάνατό της. Παίζουν οι Γιούλη Ζήκου και Μάριος Τζανακάκης. (Θέατρο της Ημέρας", από 5/2)

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το ζεϊμπέκικο της Τζοκόντας

  • Δράμα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένα έργο-ύμνος για τη σχέση ανθρώπου και σκύλου.

Έξοδος

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Mια μουσική παράσταση που συνομιλεί με την ψηφιακή ζωγραφική του Γιώργου Κόρδη που δημιουργείται ζωντανά, το πρόσωπο και το έργο του νομπελίστα Γιώργου Σεφέρη και μαρτυρίες προσφύγων.

Λευκές νύχτες

  • Δραματοποιημένη Νουβέλα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας μοναχικός νέος, που ζει παρατηρώντας τους άλλους ανθρώπους, αφήνεται μόνο για τέσσερις νύχτες να ζήσει τον έρωτα, τις πιο πραγματικές στιγμές της ζωής του.

Μέρα Σάββατο

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 90 '

Η ιστορία και ο εκτοπισμός της εβραϊκής κοινότητας των Ιωαννίνων ζωντανεύει σε μια παράσταση με λόγο και τραγούδι, δίνοντας φωνή σε 11 μικρά γλυπτά αγάλματα, με αφετηρία το διήγημα του Δ. Χατζή «Σαμπεθάι Καμπιλής».

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.