Χιπ χοπ "τελετουργία" στον "Θάλαμο Νο 6" στο Θέατρο Άλφα

Ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το τσεχοφικό διήγημα του 1892, "Θάλαμος Νο 6”.

“Θάλαμος Νο 6” © Γιώτα Εφρεμίδου, Proxima Estacion Esperanza

Η Νατάσα Φαίη Κοσμίδου διασκευάζει και σκηνοθετεί τη νουβέλα του Άντον Τσέχοφ "Θάλαμος Νο 6” σε μια σύγχρονη απόδοση που αποτυπώνει τον αγώνα ενάντια στη βία της πατριαρχίας, στην τυφλή αστυνομική βία και κάθε κοινωνικό αποκλεισμό.

Στη σκηνή του Θεάτρου 'Αλφα Ληναίος- Φωτίου από 12 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη (9 μ.μ), το ψυχιατρικό άσυλο της ιστορίας του Τσέχοφ γίνεται "ένα σύμβολο για τη σύγχρονη ελληνική κοινωνία που συχνά λειτουργεί ως ψυχική μέγγενη για κάθε ανυπόταχτη, διαφορετική και ευαίσθητη ψυχή". Το νήμα της αφήγησης του έργου του Τσέχωφ, ξεδιπλώνεται συνδεδεμένο με τις πολιτικές δολοφονίες του σήμερα, με τις γυναικοκτονίες, με τους αγώνες της γενιάς του Αλέξη και του Παύλου, αποδεικνύοντας ότι το πολιτικό θέατρο μπορεί να είναι ποιητικό κι ότι το θέατρο της κοινωνικής διαμαρτυρίας μπορεί να είναι τρυφερό, φρέσκο και ανθρώπινο. 'Όλη η παράσταση μοιάζει σαν μια χιπ χοπ "τελετουργία" με τη Νατάσα Φαίη Κοσμίδου να πρωτοστατεί στην αφήγηση έχοντας πλέξει σε εύηχες ρίμες όλη τη χρονική διαδρομή που συνδέει την ανώνυμη τσεχωφική πόλη του 1892 με την Αθήνα του 2023.

Η 'Έρη Μανουρά και η Ιωάννα Παπακωνσταντίνου υποδύονται σαν μπαλαντέρ όλους τους ρόλους του έργου, η Σίλια Καρφοπούλου με το σώμα της υπογράφει χορευτικά το έργο καθώς λειτουργεί σαν μια σωματική έκφραση των όσων μάς μεταφέρει η αφήγηση και η Μαρία Μιχαλάκα με το βιολί της αποδίδει μελωδικά τους τρυφερούς τόνους μιας ψυχικής ευρυχωρίας. 'Ένα έργο για τον άνθρωπο που συνεχίζει να παλεύει, να ονειρεύεται, να τραγουδάει την αλήθεια με τρυφερότητα...Η μουσική είναι της Έρης Μανουρά και του Κώστα Γάκη. Χορεύει η Σίλια Καλφοπούλου και βιολί παίζει η Μαρία Μιχαλάκα.

Εισιτήρια: Viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Θάλαμος Νο 6

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 85 '

Μια παράσταση όπου ο λόγος, ο ήχος και η κίνηση της χιπ χοπ κουλτούρας συνομιλούν με το διήγημα του 1892 για τη διαφορετικότητα, σε σύλληψη του Κώστα Γάκη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.