"Το "Έκτο πάτωμα" είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι η μικρογραφία της κοινωνίας του τότε και του τώρα. Παρά το γεγονός ότι το έργο του Αλφρέντ Ζερί διαδραματίζεται στο Παρίσι της δεκαετίας του ΄30, θα μπορούσε κάλλιστα και να εξελίσσεται σε κάποια συνοικία της Αθήνας. Και, εξελίσσεται στην Αθήνα στην παράσταση που θα δείτε σε πρεμιέρα 3 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ακροπόλ, σε μια εποχή κρίσης όπου ο ένας έχει ανάγκη την αγάπη και την συνύπαρξη" μας είπε ο Γιώργος Βάλαρης, σκηνοθέτης που έχει βάλει την σφραγίδα του σε παραστάσεις πρόζας και μουσικοθεατρικές επιτυχίες, όπως η "Όμορφη πόλη" του Μίκη Θεοδωράκη. Το νέο του σκηνοθετικό στοίχημα είναι μεγαλεπήβολο και για να το πραγματοποιήσει έκανε μια προσεκτική επιλογή των ηθοποιών που συμμετέχουν στο μιούζικαλ "Έκτο πάτωμα": Υρώ Μανέ, Κώστας Μακεδόνας, Ελένη Καστάνη, Δανάη Λουκάκη, Μαριαλένα Ροζάκη, Αρμάντ Εδουάρδος Μενετιάν, Βασίλης Αθανασόπουλος, Δημήτρης Φραγκιόγλου και η Ευαγγελία Μουμούρη. Στο ρόλο του Οσπώ ο Δημήτρης Πιατάς. Αφηγήτρια η Μίρκα Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα επειδή οι ηθοποιοί καλούνται να ερμηνεύσουν πολλά και υπέροχα τραγούδια σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική του Σταμάτη Κραουνάκη, σκηνοθέτης, συνθέτης και ηθοποιοί συνεργάζονται στενά για την καλύτερη απόδοση των τραγουδιών. Τη μουσική ενορχήστρωση έχει αναλάβει ο Δημήτρης Ανδρεάδης. Κάποια από τα δέκα επτά συνολικά τραγούδια που γράφτηκαν ειδικά για την διασκευή της Άννας Παναγιωτοπούλου για το "Έκτο πάτωμα" είναι πλέον εμβληματικά "Τι ώρα είναι, τι μέρα είναι και ποια χρονιά", "Το τραγούδι της ζήλειας", "Η κουπαστή". Είναι ένα κι ένα τα τραγούδια με πιο αγαπημένο μας την "Κουτσομπόλα", που θέλει να τα ξέρει όλα και βασανίζεται από πάρα πολλά ερωτήματα με κυριότερο το ποια πήγε και άπλωσε την μπουγάδα της στην ταράτσα. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει αυτό το πολύ σημαντικό γεγονός και μουσική και στίχοι το απογειώνουν!
Θα το απολαύσετε από τον Φεβρουάριο καθώς γίνονται με εντατικούς ρυθμούς οι πρόβες στο Ακροπόλ και, με το τον Μάρκο Γιακουμόγλου που έχει αναλάβει τη χορογραφία. Μέσα στο σκηνικό του Μανόλη Παντελιδάκη που θα φωτίσει ο Λευτέρης Παυλόπουλος οι ηθοποιοί φορούν τα κοστούμια που σχεδίασε ο Χάρης Σουλιώτης και ως ένοικοι μιας πολυκατοικίας, ακραίοι κι ανόμοιοι μεταξύ τους, βιώνουν την τρελή τους καθημερινότητα. Κουτσομπολεύουν, διαφωνούν, ονειρεύονται και στο τέλος συνειδητοποιούν πως μόνο με αλληλεγγύη και αισιοδοξία μπορούν να πορευθούν και να απολαύσουν την ζωή.
Το "’Εκτο πάτωμα" είναι μια ένεση αισιοδοξίας και η ιστορία του στην ελληνική θεατρική σκηνή είναι πολυσήμαντη. Το πρωτοπαρουσίασε η Μαρίκα Κοτοπούλη το 1938 - μεγάλη της επιτυχία την οποία επανέλαβε αρκετές φορές. Στην επανάληψη του και- τελευταία εμφάνιση της Μαρίκας στην Αθήνα πριν απ’ το θάνατό της - συμπρωταγωνιστούσε ο Ντίνος Ηλιόπουλος ο οποίος αργότερα - το 1964 – ‘65 - παρουσίασε το έργο με το θίασό του πια και σε διασκευή του Δημήτρη Γιαννουκάκη με τον τίτλο "Οι κυρίες της αυλής" στο θέατρο Γκλόρια ενώ πρωταγωνίστησε και στη μεταφορά του σε ταινία απ’ τον Ντίνο Δημόπουλο το 1966. Η φήμη του απογειώθηκε και το κοινό το λάτρεψε στη διασκευή που έκακαν η Άννα Παναγιωτοπούλου και ο Πλάτων Μαυρομούστακο για τη θρυλική παράσταση του 1991-92, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Έξαρχου, στο Περοκέ και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη στο θέατρο Ναυαρίνου με έναν all star θίασο που απαρτιζόταν από τους: Χρήστο Βαλαβανίδη, Ελένη Γερασιμίδου, Νένα Μεντή , Έρρικα Μπεγιέτη , Κατιάνα Μπαλανίκα, Γιώργο Νινιό, Στέλιο Μάινα, Σοφία Ολυμπίου , Άννα Παναγιωτοπούλου , Τάσο Χαλκιά , Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Κώστα Μπάση, Πάνο Ρεντούμη, Βασίλης Λαζαρίδη. Το έργο παρουσιάστηκε ξανά σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων το 2012.