Updated | "Όνειρο ενός γελοίου": Νέες ημερομηνίες για την παράσταση των Άρη Σερβετάλη και Έφης Μπίρμπα

Τελευταίες παραστάσεις στην Αθήνα για την επιτυχημένη σκηνική εκδοχή πάνω στο αριστούργημα του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι που δημιούργησαν και ερμηνεύουν από κοινού ο Άρης Σερβετάλης και η Έφη Μπίρμπα. Update: Νέα παράσταση στο θέατρο Βράχων.

Το όνειρο ενός γελοίου Γιώργος Καπλανίδης©

Μετά την sold out πρεμιέρα της στο Θέατρο Βράχων και μια επιτυχημένη πανελλαδική περιοδεία, η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου" με πρωταγωνιστή τον Άρη Σερβετάλη, σε σκηνοθεσία της Έφης Μπίρμπα, ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο με νέες ημερομηνίες σε 5 ανοιχτά θέατρα της Αττικής.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

"Ο ήρωάς μας δεν βρίσκει ενδιαφέρον σε τίποτα, δεν πιστεύει σε τίποτα, δεν προσδοκά τίποτα. Το βλέμμα του καρφώνεται σ’ ένα αστεράκι. Ήξερε πως εκείνη τη νύχτα η πράξη θα εκτελεστεί. Και σίγουρα θα είχε σκοτωθεί αν δεν υπήρχε εκείνο το κοριτσάκι… Τη νύχτα εκείνη είδε το όνειρο που του αποκάλυψε την αλήθεια, το όνειρο που έγινε ο προάγγελος για μια νέα ζωή, ανακαινισμένη… είναι σε σύγχυση;”

Διαβάστε Επίσης

Αυτό είναι το "Όνειρο ενός γελοίου" με δυο λόγια. Ένα αριστουργηματικό ψυχογράφημα που μας ξεναγεί στην ιστορία της ανθρωπότητας, από την προπτωτική κατάσταση της αθωότητας στον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης φύσης. Ο γελοίος άνθρωπος μας κάνει μετόχους της ιστορίας και πρόσωπα του διηγήματος, γινόμαστε θεατές και χαρακτήρες του έργου ταυτόχρονα. Με την καθοδήγηση και την αισθητική ματιά της Έφης Μπίρμπα, ο Άρης Σερβετάλης μας ξεναγεί στον κόσμο του "Γελοίου” του Ντοστογιέφσκι οδηγώντας μας στα μύχια των σκέψεών του και στα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης. Η μουσική είναι του Vangelino Currentzis και οι φωτισμοί του Γιώργου Καρβέλα.
>>Βρείτε την κριτική της παράστασης παραπάνω.

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Που θα δούμε το "Όνειρο ενός γελοίου"

Σάββατο 10/9 Τεχνολογικό & Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου
Κυριακή 11/9 Δημοτικό θέατρο "Δημήτρης Κιντής" - Ηλιούπολη
Τρίτη 13/9 Θέατρο Πέτρας
Τετάρτη 14/9 Θέατρο Βράχων
Δευτέρα 19/9 Θέατρο Νταμάρι "Αλίκη Βουγιουκλάκη" - Βριλήσσια

Το όνειρο ενός γελοίου
Γιώργος Καπλανίδης©

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Το όνειρο ενός γελοίου

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 80 '

Οι δύο ηθοποιοί μοιράζονται επί σκηνής –σε δική τους απόδοση– τον πολυεπίπεδο μονόλογο ενός μοναχικού ανθρώπου που ονειρεύεται να αγαπηθεί και να ευτυχήσει, εκφράζοντας τα αδιέξοδα της ανθρώπινης φύσης.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Θέατρο

"Hecuba, not Hecuba": Στην Επίδαυρο η παράσταση του αντισυμβατικού Τιάγκο Ροντρίγκες που πλέκει το μύθο με μια αληθινή ιστορία

Ο μύθος της "Εκάβης" του Ευριπίδη συναντά την αληθινή ιστορία μιας οργισμένης μητέρας που παλεύει ενάντια στη συγκάλυψη της εξουσίας και την έλλειψη απόδοσης δικαιοσύνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2024

Το "Μπορντέλο της Μαντάμ Ρόζας" και ο "Μπογιατζής" βάζουν τα... καλοκαιρινά τους

Οι δύο παραστάσεις που παρουσιάστηκαν τον χειμώνα συνεχίζουν την πορεία τους και τη θερινή περίοδο στην αυλή του θεάτρου Από Κοινού.

Ορέστεια

Ο Θεόδωρος Τερζόπουλος δοκίμασε τα όρια της μεθόδου του σε ένα τιτάνιο έργο και, αν και σε σημεία προδόθηκε, παρέδωσε μια παράσταση με στοιχεία μυσταγωγίας και "ιερού μεγαλείου", που θα εγγραφεί στις σπουδαιότερες της σύγχρονης παραστασιογραφίας του αρχαίου δράματος.

Η "Ορέστεια" του Θεόδωρου Τερζόπουλου πηγαίνει περιοδεία

Μάθετε σε ποιους σταθμούς θα παρουσιαστεί η τριλογία του Αισχύλου μετά την παρουσίασή της στο κατάμεστο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου (από όπου μπορείτε να δείτε εντός φωτογραφίες).

Οι παραγωγές της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο

Η βρετανική εφημερίδα The Stage πλέκει το εγκώμιο της Στέγης που προωθεί και στηρίζει την εξακτίνωση της σύγχρονης ελληνικής δημιουργίας του θεάτρου και του χορού στην Ευρώπη - κι όχι μόνο.

Θεσσαλικό Θέατρο: Ο Ορέστης Τάτσης νέος καλλιτεχνικός διευθυντής

Το Θεσσαλικό Θέατρο εμπιστεύεται τα ηνία του θεσμού στο νέο αίμα του ελληνικού θεάτρου.

Το αφιέρωμα "60 Χρόνια Εουτζένιο Μπάρμπα – Odin Teatret" έρχεται σε Φάμπρικα και Ρεκτιφιέ

Η σημαντική φυσιογνωμία του παγκόσμιου θεάτρου Εουτζένιο Μπάρμπα έρχεται στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο για μία σειρά καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών δράσεων οργανωμένων από την ομάδα τέχνης Fabrica Athens.