Σπύρος και Βασίλης
Ένα διακριτικά πολυτελές εστιατόριο του Κολωνακίου, που έχει περάσει τα σαράντα χρόνια γευστικής ιστορίας και παραμένει ακλόνητο στη θέση του. Η κουζίνα ακολουθεί πιστά την γαλλική παράδοση, με κρεμμυδόσουπες, βατραχοπόδαρα και σουφλέ, δίνοντας πάντα ιδιαίτερη έμφαση στην entrecote (με διάφορες σάλτσες). Το καλοκαίρι μεταφέρεται απέναντι, στο πράσινο παρκάκι, μερικές δεκάδες μέτρα από τον περιφερειακό του Λυκαβηττού, πάνω από την Αμερικανική πρεσβεία.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€45 - €60
Πληροφορίες:
Κλειστά Κυρ.
Σχετικά άρθρα
Εστιατόρια της Αθήνας που νίκησαν το χρόνο
Σε μία πρωτεύουσα στην οποία έχουν αλλάξει πολλά, αν όχι τα πάντα, κάποια γευστικά σποτ είναι ακόμη εδώ.
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑςΤο "Σπύρος και Βασίλης" σερβίρει με αγάπη εδώ και μισό αιώνα
Μία κουβέντα με τους Βασίλη και Γιώργο Πολυμέρη, με αφορμή τα 50 χρόνια ιστορίας ενός από τα πιο εμβληματικά αθηναϊκά εστιατόρια.
Πού πίνει και τρώει τώρα το Κολωνάκι
Η πλήρης και updated λίστα με τα εστιατόρια και μπαρ για κάθε διάθεση σε μία από τις διαχρονικά δημοφιλέστερες γειτονιές της Αθήνας.
Τρώγοντας και πίνοντας στο μικρό Παρίσι των Αθηνών
Εστιατόρια, μπαρ και όλα τα υπόλοιπα μέρη που φέρνουν κάτι από γαλλική κουλτούρα στα γευστικά δρώμενα της πόλης.
Goût de France| Η άνοιξη μπαίνει γαλλικά
Tην Τετάρτη 21/3 χιλιάδες σεφ αποτίνουν φόρο τιμής σε μια κουζίνα που σφράγισε την εξέλιξη της μαγειρικής τέχνης, στρώνοντας ένα μεγάλο γαλλόφωνο τραπέζι που εκτείνεται σε πέντε ηπείρους.
Gout de France / Good France: Η Γαλλία στρώνει τραπέζι σε πέντε ηπείρους
Περισσότεροι από χίλιους πεντακόσιους σεφ σε όλο τον κόσμο αποτίνουν τη Δευτέρα 21/3 φόρο τιμής στη γαλλική κουζίνα και τα αθηναϊκά εστιατόρια θα είναι στο ραντεβού.
Delicious France: Γαλλικό πανοραμίκ
To 5ο Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας ξεκινά και στήνει στην Αθήνα από τις 17/11 μέχρι τις 15/12 ένα ολόκληρο δίκτυο γεμάτο κάθε λογής νοστιμιές στέλνοντας ένα μήνυμα γευστικού πολιτισμού.