Cookoovaya

Στυλάτο, φωτεινό και ζωντανό εστιατόριο με σύγχρονο design και ανοιχτή κουζίνα κατά μήκος της σάλας, που τροφοδοτεί μια ατμόσφαιρα σύγχρονης, κατ’ επέκταση, brasserie. Πολυτελής art de la table, έμπειρο σέρβις που καθοδηγεί αποτελεσματικά τις επιλογές και κοινό που περιλαμβάνει από επιχειρηματίες μέχρι σικ ζευγάρια και παρέες ξένων επισκεπτών. Ο σεφ-ιδιοκτήτης Περικλής Κοσκινάς μαγειρεύει μια κουζίνα φρέσκια και απέριττη, με έμφαση στη θάλασσα και τη δυνατότητα να σας φτιάξει ένα ψάρι από την ψαριά της ημέρας με διάφορους τρόπους, κάρβουνο, κατσαρόλα (μπιάνκο, μπουρδέτο, γιουβέτσι, αχνιστό) και ωμό. Η ολόφρεσκη πρώτη ύλη αναδεικνύεται άψογα και το μενού διανθίζεται με must taste πρώτα πιάτα, όπως το tartare ψαριού με κρύα ψαρόσουπα ή τα χτένια με καπνιστή μελιτζάνα και jalapeno. Στην ίδια φιλοσοφία και τα καλοφτιαγμένα επιδόρπια, με signature την εντυπωσιακή μπουγάτσα, αλλά και μια γνήσια τάρτα tatin με αχλάδι, που έρχεται ζεστή, a la minute. Η πολύ καλή λίστα κρασιών συμπληρώνει επάξια το γεύμα. Βραβείο Ελληνικής κουζίνας. [P]

Διεύθυνση:

Tηλ:

Τιμές:

€60 - €80

Πληροφορίες:

Kαι μεσημ.

Σχετικά άρθρα

Πού τρώμε και πού πίνουμε μετά το μουσείο;

Εστιατόρια, μπαρ και νόστιμα σποτ παρουσιάζουν τα δικά τους απολαυστικά εκθέματα, σε απόσταση αναπνοής από τα σημαντικότερα μουσεία της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/02/2024

Cookoovaya

Το πολύ δημοφιλές εστιατόριο των Ιλισίων συμπληρώνει την πρώτη του δεκαετία ανανεωμένο. Ο σεφ και ιδιοκτήτης Περικλής Κοσκινάς παραμένει πιστός στο κλασικό πνεύμα της ελληνικής κουζίνας, φροντίζοντας να αναδεικνύει την υψηλού επιπέδου πρώτη ύλη με μινιμαλιστικές παρεμβάσεις.

Περικλή Κοσκινά, πώς νιώθεις για τα 10 χρόνια της "Cookoovaya";

Μία κουβέντα δίχως γαρνιτούρες με τον σημαντικό σεφ, με αφορμή τη συμπλήρωση μίας δεκαετίας από την εμφάνιση του κλασικού -πια- αθηναϊκού εστιατορίου.

Εστιατορικά πιάτα που θα θέλαμε σε take away

Από τα πεϊνιρλάκια με avruga του "Brutus" μέχρι τα φασολάκια tempura του "Okra" κι από τις παστουρμαδοκροκέτες του "Zano" ως το steak sandwich του "Art Lounge", ακολουθεί ένα γαστρονομικό petition με λιχούδικες εστιατορικές δημιουργίες που θα θέλαμε να τρώμε και στο χέρι για όλη τη νέα γαστρονομική χρονιά.

Τα Ιλίσια σε νέα πεδία γεύσης

Καθώς το νέο Hilton παίρνει σιγά σιγά μορφή ως Conrad, τα Ιλίσια βρίσκονται σε φάση γευστικού αναβρασμού με πολλές νέες αφίξεις και άλλες τόσες κλασικές αξίες να ανανέωνουν το ενδιαφέρον μας για την πιο πολυβραβευμένη γειτονιά της πόλης.

Lunch break σε high end αθηναϊκά εστιατόρια

Πού και πώς τρώμε πια 'βραβευμένο' μεσημεριανό στην Αθήνα.

Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο

Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.