Αορίτης
Η ζεστής αισθητικής και ατμόσφαιρας ταβέρνα του βραβευμένου σεφ Σήφη Μανουσέλη μοιράζεται ανάμεσα σε ένα περιποιημένο ρουστίκ εσωτερικό, ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, και στα εξωτερικά τραπεζάκια που απλώνονται δίπλα στο μικρό πάρκο και στον πεζόδρομο της Μαιάνδρου, στην καρδιά της Αθήνας. Το φαγητό εδώ είναι παραδοσιακό, με ελάχιστους νεωτερισμούς και πάντοτε με πολύ καλή πρώτη ύλη, που καταφθάνει τόσο από την Κρήτη όσο και από άλλα σημεία της χώρας. Δοκιμάζεις ντολμαδάκια, ρεβιθάδα στη γάστρα, πολύ καλά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, περιποιημένο γιουβέτσι με μοσχάρι και γραβιέρα, καθώς και εξαίρετα αρνίσια παϊδάκια. Πλαισιώνεις με κάποιο ελληνικό κρασί ή απόσταγμα.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€25 - €40
Πληροφορίες:
Και μεσημ. Κλειστά Κυρ. βράδυ.
Σχετικά άρθρα
Tην Τσικνοπέμπτη, ας γίνει του κουνελιού!
Σήμερα που το κρέας ξεφαντώνει, κάνω όνειρα τσικνισμένης νυκτός και φαντασιώνομαι την άνοδο του κουνελιού στην εξουσία. Γιατί δηλαδή να μην είναι η Τσικνοπέμπτη και λίγο sustainable;
ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟςΤρεις στάσεις στη μίνι πιάτσα της Μαιάνδρου
Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει κάτι να πει.
Αορίτης
Το καινούργιο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη έχει παραδοσιακή κρητική προφορά και νοστιμιά. Κορυφαίο αστέρι, το αντικριστό αρνί.
Τα Ιλίσια σε νέα πεδία γεύσης
Καθώς το νέο Hilton παίρνει σιγά σιγά μορφή ως Conrad, τα Ιλίσια βρίσκονται σε φάση γευστικού αναβρασμού με πολλές νέες αφίξεις και άλλες τόσες κλασικές αξίες να ανανέωνουν το ενδιαφέρον μας για την πιο πολυβραβευμένη γειτονιά της πόλης.
Εστιατόρια: Οι πιο ενδιαφέρουσες αφίξεις του 2023
Γευστικά κόνσεπτ και απολαυστικά μέρη της Αθήνας που έκαναν λίγο νοστιμότερη τη ζωή μας, το έτος που μας χαιρετά.
Πού θα πιεις και πού θα φας μετά τον Μαραθώνιο
Η μόνη λίστα που θα χρειαστείς για την 12η ημέρα του Νοεμβρίου, μετά το σημαντικό αθλητικό event.