Αορίτης
Η ζεστής αισθητικής και ατμόσφαιρας ταβέρνα του βραβευμένου σεφ Σήφη Μανουσέλη μοιράζεται ανάμεσα σε ένα περιποιημένο ρουστίκ εσωτερικό, ακριβώς μπροστά από την ανοιχτή κουζίνα, και στα εξωτερικά τραπεζάκια που απλώνονται δίπλα στο μικρό πάρκο και στον πεζόδρομο της Μαιάνδρου, στην καρδιά της Αθήνας. Το φαγητό εδώ είναι παραδοσιακό, με ελάχιστους νεωτερισμούς και πάντοτε με πολύ καλή πρώτη ύλη, που καταφθάνει τόσο από την Κρήτη όσο και από άλλα σημεία της χώρας. Δοκιμάζεις ντολμαδάκια, ρεβιθάδα στη γάστρα, πολύ καλά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο, περιποιημένο γιουβέτσι με μοσχάρι και γραβιέρα, καθώς και εξαίρετα αρνίσια παϊδάκια. Πλαισιώνεις με κάποιο ελληνικό κρασί ή απόσταγμα.
Διεύθυνση:
Tηλ:
Τιμές:
€25 - €40
Πληροφορίες:
Και μεσημ. Κλειστά Κυρ. βράδυ.
Σχετικά άρθρα
Στα Ιλίσια υπάρχει πια μία από τις top αθηναϊκές ταβέρνες
Ειλικρινείς προθέσεις, ωραία αύρα, μεράκι και μαεστρικά ψησίματα σε μια από τις πιο under the radar παραδοσιακές προτάσεις της πόλης.
ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς6 προτάσεις της τελευταίας στιγμής για Τσικνοπέμπτη out of the box
Κλασικές και εναλλακτικές προοπτικές για την πιο κρεάτινη ημέρα του χρόνου.
Πού τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα
Μία updated λίστα με τα πιο φρέσκα projects της πόλης, που δείχνουν να κερδίζουν την προτίμηση του κοινού λίγο πριν τις γιορτές.
Η ταβέρνα (δεν) πέθανε, ζήτω η νέα ταβέρνα!
Είναι ιδέα μας ή μήπως το φαγητό που δοκιμάζουμε στα καινούργια μαγαζιά της πόλης μένει εντελώς πιστό στο παραδοσιακό συνταγολόγιο, αναδεικνύοντας την κλασική ταβέρνα στο απόλυτο τρεντ της εποχής;
Tην Τσικνοπέμπτη, ας γίνει του κουνελιού!
Σήμερα που το κρέας ξεφαντώνει, κάνω όνειρα τσικνισμένης νυκτός και φαντασιώνομαι την άνοδο του κουνελιού στην εξουσία. Γιατί δηλαδή να μην είναι η Τσικνοπέμπτη και λίγο sustainable;
Τρεις στάσεις στη μίνι πιάτσα της Μαιάνδρου
Ο μικρός δρόμος στο κέντρο της Αθήνας και στο πλάι της Μιχαλακοπούλου έχει κάτι να πει.
Αορίτης
Το καινούργιο εστιατόριο του Σήφη Μανουσέλη έχει παραδοσιακή κρητική προφορά και νοστιμιά. Κορυφαίο αστέρι, το αντικριστό αρνί.