Lit Athens: Το παρεΐστικο all-day στέκι του Θησείου που ξέρει να συνδυάζει brunch, φαγητό, cocktails & parties

Lit Athens © Νικόλας Χούλης

Καλοκαίρι στην πόλη σημαίνει βόλτες στο κέντρο και άραγμα σε μαγαζιά που σε φιλοξενούν όλη μέρα - απλά μπαίνεις και δεν ξέρεις πότε θα φύγεις. Στέκια με all-day bar χαρακτήρα που σερβίρουν καφέ και brunch τις πρωινές ώρες, λαχταριστές επιλογές για μεσημεριανό και δροσιστικά drinks για το "σβήσιμο". 

Μια τέτοια επιλογή είναι το Lit Athens, που θα βρεις στη Θησείου 15, στο Θησείο. Ναι, καλά κατάλαβες! Το στέκι που μέχρι σήμερα είχες συνδυάσει με ξέφρενα parties και house μουσική, έχει all-day χαρακτήρα, με ρετρό αισθητική και μοναδική ατμόσφαιρα. 

Το Lit Athens είναι το δημιούργημα τριών φίλων, οι οποίοι γνωρίστηκαν, ενώ έκαναν τα πρώτα τους βήματα στο χώρο της εστίασης. Η απόφαση ήρθε πολύ ξαφνικά, όταν κατά τη διάρκεια μιας αλλαγής βάρδιας, τσούγκρισαν τα ποτήρια τους και είπαν πως μια μέρα θα φτιάξουν το δικό τους μαγαζί και ότι τα όνειρα υπάρχουν για να γίνονται πραγματικότητα. Και τα κατάφεραν. 

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Το Lit Athens έχει all-day χαρακτήρα και είναι η ιδανική επιλογή για τις καλοκαιρινές σου εξόδους!

Το δικό τους όνειρο είναι γεμάτο χρώματα, είναι φιλόξενο και σε προκαλεί να το εξερευνήσεις. Οι δημιουργοί του Lit Athens, ο Μάνος, ο Γιώργος και ο Νίκος, ως γηγενείς Αθηναίοι, θέλησαν να δημιουργήσουν έναν χώρο που να εκφράζει την αγάπη τους προς την πρωτεύουσα αναδεικνύοντας όλα τα urban στοιχεία της.

Το Lit Athens λοιπόν απευθύνεται σε όλους και σε "κρατάει” περισσότερο από όσο νομίζεις. Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου βγάζοντας το laptop σου για να δουλέψεις, να πιεις τον καφέ σου στον ήλιο, να δοκιμάσεις ελληνικές γεύσεις με σύγχρονες πινελιές ή τις plan based επιλογές του κι αργότερα να χαλαρώσεις με μπύρα ή cocktail υπό τους ήχους downtempo και house μουσικής.

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Αυτά είναι μόνο μερικά sneak peeks από τις πιο epic στιγμές του Lit Athens!

Το pet σου είναι φυσικά ευπρόσδεκτο, καθώς το μαγαζί είναι απόλυτα pet friendly, ενώ στον πάνω όροφο θα βρεις ειδικά διαμορφωμένα lockers για να αφήσεις τα πράγματά σου με ασφάλεια και χωρίς άγχος. Αλλά, τι είναι τελικά αυτό που πρέπει να περιμένεις από μια καλοκαιρινή επίσκεψη στο Lit Athens;

Urban αισθητική με προσωπικό χαρακτήρα

Η πρώτη εντύπωση που αποκτάς όταν επισκεφτείς το Lit Athens, είναι ότι πρόκειται για ένα μαγαζί φωτεινό και φιλόξενο. Αφού το γνωρίσεις καλύτερα, καταλαβαίνεις αμέσως ότι αυτό το φως δεν προέρχεται από το μαγαζί, αλλά από τους ανθρώπους του. Ένας χώρος που έχει ανακαινιστεί από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες του κι αυτό φαίνεται σε πολλά σημεία, όπως οι led επιγραφές και τα quotes που σου αποτυπώνονται στο μυαλό: "Think about things differently", "Turn up the music".  

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Το Lit Athens με τα cool vibes και το παρεΐστικο mood σε προκαλεί να το εξερευνήσεις!

Στο Lit Athens, θα δεις πολύ χρώμα παντού, φυτά να κρέμονται από το ταβάνι, φωτεινούς και iconic πίνακες, καθρέφτες βαμμένους με graffiti, αγάλματα και…μια μπασκέτα στην είσοδο της σκάλας, στιγμιαία έμπνευση της ομάδας του Lit Athens. Σε κάτι τέτοια καταλαβαίνεις πόση όρεξη και μεράκι έχουν καταβάλει οι άνθρωποι του μαγαζιού για τη δημιουργία του.

Αν αποφασίσεις να επισκεφτείς τον πάνω όροφο του μαγαζιού, θα παρατηρήσεις πως ο χώρος και το design μεταμορφώνονται σε κάτι μοναδικό, με διαφορετικά concepts ανάλογα τη σεζόν. Σε μία γωνία που θυμίζει σοφίτα, θα βρεις και το πιο ινσταγκραμικό σημείο του μαγαζιού...το "διάσημο" κρεβάτι του Lit. Στον ίδιο χώρο βρίσκεται και το Lit Lab, στο οποίο η παρέα του μαγαζιού κλείνεται με τις ώρες και πειραματίζεται με τη δημιουργία νέων cocktails. 

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Η urban αισθητική του Lit Athens σε κερδίζει από την πρώτη επίσκεψη! 

Όσα πρέπει να ξέρεις για το specialty coffee του Lit 

Σύμφωνα με τον έμπειρο και αναγνωρισμένο SCA Trainer, Νίκο Φωτόπουλο, ο καφές του μαγαζιού εντάσσεται στην κατηγορία του specialty coffee, μιας και ψήνεται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση, στην περιοχή της Κορίνθου. 

Μάλιστα, γίνεται εισαγωγή πράσινου σπυριού από χώρες όπως η Κολομβία, η Βραζιλία, το Ελ Σαλβαδόρ και η Αιθιοπία. Μιλάμε για έναν καφέ εξαιρετικής ποιότητας, ενώ γευστικά χαρακτηρίζεται από ήπια οξύτητα και είναι γλυκόπιοτος. 'Όπως σημειώνει ο ίδιος: 

"Είναι ένας καφές για όλους, δεν θέλαμε να προσφέρουμε έναν καφέ με έντονες οξύτητες. Στηριζόμαστε πάρα πολύ στην healthy φιλοσοφία. Στον ντεκαφεϊνέ καφέ χαρακτηριστικά, η μόνη επεξεργασία που υπάρχει, είναι φυσική και γίνεται με ελβετικό νερό".

Λίγα λόγια για τις - απρόσμενα - λαχταριστές γεύσεις

Το Lit Athens σερβίρει από το πρωί brunch, με επιλογές όπως, γιαούρτι με σπιτική γκρανόλα, αυγά scrambled βιολογικά με λουκάνικο, μπέικον και ψωμί, χειροποίητα κουλούρια και pancakes που προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα, αλλά και πλατό με διάφορες επιλογές για όλες τις προτιμήσεις. 

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Εδώ θα γευτείς απίθανες γευστικές επιλογές από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Αν το επισκεφτείς προς το μεσημέρι, θα δοκιμάσεις πιάτα όπως ο κρεμώδης μουσακάς με σιγομαγειρεμένο μοσχαράκι ραγού, το λαχταριστό τους σουβλάκι κοτόπουλο, το ακαταμάχητο burger με black angus, ή και την - πιο διάσημη - ντοματοσαλάτα του instagram! 

Στο Lit θέλουν το φαγητό να θυμίζει τις αγαπημένες γεύσεις της γιαγιάς και της μαμάς, που είναι πάντα εκεί όταν επιθυμούμε ένα ζεστό γεύμα. Ακόμη και η παρουσίαση των πιάτων ακολουθεί αυτή την ιδέα του comfort food, προσφέροντας μια οικεία και ζεστή αίσθηση.

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Αυτό είναι μόνο ένα hint από τις πιο ακαταμάχητες γεύσεις που θα γευτείς στο Lit Athens!

Μη διστάσεις επίσης να γευτείς τα χειροποίητα ζυμαρικά, τη σαλάτα του chef με χοιρινή πανσέτα και σπιτική μαγιονέζα, μπέικον, γκούντα και κρουτόν, τη healthy και vegan δροσιστική σαλάτα, αλλά και πιάτα που αποτελούν εύγευστες safe επιλογές όπως χειροποίητες πίτσες & aperitivos για να συνοδεύσεις το κρασί σου.

Κι επειδή το γλυκό δεν πάει στο στομάχι αλλά στην καρδιά, όταν πας στο Lit Athens, μην παραλείψεις να πεις "ναι" στο γλυκό που κάθε μέρα είναι διαφορετικό, με την ομάδα να πειραματίζεται με γλυκά ημέρας όπως μπουγάτσα, πορτοκαλόπιτα, mille-feuille, cheesecake, και πολλά ακόμη. Φυσικά, αξίζει να δοκιμάσεις και το top french toast που κάνει χαμό και είναι επίσης μια δυνατή και ελαφριά επιλογή. 

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Το μενού περιλαμβάνει επίσης λαχταριστά γλυκά για όλους τους sweet lovers!

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα πειραματίζεται και με ένα νέο γλυκό που προέρχεται… από άλλον πλανήτη, με το πλάνο να είναι το εξής: ψημένο κρουασάν με επικάλυψη λευκής, μαύρης, γάλακτος σοκολάτας ή κρέμα φυστικιού και από πάνω διάφορα toppings. Μπορείς να αντισταθείς;

Τα δροσιστικά & ευφάνταστα cocktails πρωταγωνιστούν στο Lit Athens

Στο μενού του Lit Athens θα βρεις μια επιλεγμένη λίστα από ελληνικές ετικέτες κρασιών από τη Μακεδονία, την Αταλάντη, τις Κυκλάδες, την Πελοπόννησο, τη Νάουσα, τη Λήμνο και πολλές άλλες. Τα signature cocktails που αλλάζουν βάση εποχικότητας, είναι εμπνευσμένα από τους 12 θεούς του Ολύμπου, με κάθε ένα να προσφέρει μια ιδιαίτερη γευστική εμπειρία. Επίλεξε ανάμεσα στο "Ares Fire" για μια έντονη και tropic εμπειρία, το "Dimitra's Harvest", γεμάτο από αρώματα, το "Aphrodite's Kiss" για πιο γλυκιά αίσθηση. 

Το "Dionisus’ Dream" μια ελληνική παραλλαγή του negroni προσφέρει μια πλούσια και βαθιά γεύση ενώ το"Apollo's Glow" μία paloma με γεύση καρπούζι θα φέρει μια λαμπερή και φωτεινή νότα στο ποτήρι σου. Στο μενού θα βρεις και τα Lit Classics, που δεν είναι άλλα από τα best sellers cocktails που ανέδειξε το κοινό. 

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Εδώ το bartending μετατρέπεται σε τέχνη και αυτό επιβραβεύεται !

Τον "χαμό" που κάνουν τα cocktails του μαγαζιού επιβεβαίωσε και η σημαντική διάκριση που έλαβε ο head bartender του μαγαζιού, Δημήτρης Μοβραντίν, ο οποίος αναδείχθηκε νικητής του πανελλήνιου διαγωνισμού bartending, Monin Cup για το 2024. Ο Δημήτρης κέρδισε το βραβείο για ένα από τα non-alcoholic cocktails το "Aegean Symphony" και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αν βρεθείς στο Lit Athens

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
To Aegean Symphony είναι το cocktail που δεν πρέπει να παραλείψεις αν βρεθείς στο Lit Athens

Με το cocktail του, ο Δημήτρης δημιούργησε ένα συνονθύλευμα μεσογειακών γεύσεων, με αποτέλεσμα να κερδίσει τους κριτές, φέρνοντας στο μυαλό τους παιδικές αναμνήσεις. "Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση. Επόμενος στόχος η κατάκτηση του παγκοσμίου ώστε να μπορέσω να φέρω την νίκη στο "σπίτι" μου, το Lit Athens", δήλωσε ο Δημήτρης.

Lit Athens
© Νικόλας Χούλης
Ο Δημήτρης Μοβραντίν, head bartender του Lit κέρδισε στο πανελλήνιο bartending διαγωνισμό, MoninCup!

Η φιλόξενη ατμόσφαιρα, οι απολαυστικές γεύσεις και η προσεκτική επιλογή ποιοτικών πρώτων υλών σε κάθε πιάτο & drink του Lit, έχουν ήδη κερδίσει την προσοχή. Μόλις βρήκες το επόμενο αθηναϊκό στέκι σου! 

More Info:
Lit Athens

Θησείου 15, Θησείο, Αθήνα
210 3317457
https://www.instagram.com/lit.athens/ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια