Καλοκαιρινές βραδιές στην Κηφισιά: Για ιταλικό φαγητό & χαλαρό κρασί στον δροσερό πράσινο κήπο του Monzù

Monzù

Δροσερό, ασυγκράτητα γοητευτικό και ατμοσφαιρικό, το Monzù με την αρχοντική του αύρα μοιάζει σαν να έχει προσγειωθεί στην Κηφισιά από κάποια γραφική επαρχία της Ιταλίας. Είναι τα αμέτρητα φυτά που το περιβάλλουν, τα φωτάκια που δημιουργούν έναν ρομαντισμό, η χαλαρή μουσική, το καλό κρασί, οι ωραίες γεύσεις, αλλά και η θέα του ουρανού που δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για να απολαύσουμε τις καλοκαιρινές βραδιές μας στην πόλη.

Monzù
Ο κήπος του Monzù είναι αυτή η πράσινη "όαση" που αναζητάμε τα καλοκαίρια μας στην πόλη. Για να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ

Το Monzù στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα ιστορικά νεοκλασικά της Κηφισιάς. Εκεί που τώρα απλώνονται τα κομψά τραπέζια του εστιατορίου, κάποτε αποτελούσε χώρο ανάπαυσης της βασιλικής οικογένειας του Γεωργίου Α', στο οποίο σταματούσε πηγαίνοντας προς το Τατόι. Το κτίριο έχει μια πλούσια και πολυτάραχη ιστορία, έχοντας περάσει από χιλιάδες κύματα και ταλαιπωρίες, από την εποχή της βασιλικής χρήσης του, στη διάρκεια της κατοχής όταν χρησιμοποιήθηκε ως γερμανικό στρατηγείο, μέχρι και την εγκατάλειψη και λεηλασία του. Ωστόσο, χάρη στην αγάπη και την αφοσίωση της οικογένειας Ζουμπούλη, το νεοκλασικό αυτό αναβίωσε και μεταμορφώθηκε σε μια μικρή όαση μέσα στην πόλη. 

Monzù
Το Monzù είναι σίγουρα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά της Κηφισιάς. Βρείτε το στον χάρτη εδώ

Σήμερα, το Monzù αποπνέει μια αίσθηση αρχοντικής φινέτσας και κομψότητας, συνδυάζοντας την ιστορική του κληρονομιά με μια ατμόσφαιρα ζεστής φιλοξενίας και υψηλής γαστρονομίας. Ο καταπράσινος κήπος του, γεμάτος αρώματα και χρώματα, προσφέρει το ιδανικό περιβάλλον για να απολαύσουμε τις μοναδικές γεύσεις που ετοιμάζει ο εξαιρετικά ταλαντούχος και βραβευμένος σεφ, Γιάννης Λιόκας.

Monzù
Μόλις πέφτει ο ήλιος ανάβουν τα φωτάκια και τα φαναράκια και ο χώρος γίνεται ακόμα πιο μαγευτικός

Στο Monzù, ο Γιάννης Λιόκας "ξεσηκώνει" αυθεντικές ιταλικές συνταγές, τις οποίες περνάει από το δικό του προσωπικό φίλτρο, δίνοντάς τους ανανεωτικά σύγχρονα στοιχεία και δημιουργικά παιχνιδίσματα. Με έμφαση στις φρέσκες, εποχιακές πρώτες ύλες και τις παραδοσιακές τεχνικές, ο Λιόκας δημιουργεί πιάτα που τιμούν την ιταλική κληρονομιά, ενώ ταυτόχρονα ενσωματώνουν τη δική του καινοτόμο ματιά. 

Monzù
O σεφ του Monzù, Γιάννης Λιόκας 

Το ανανεωμένο μενού του Monzù μυρίζει καλοκαίρι. Φρέσκα λαχανικά, ζουμερές ντομάτες, αρωματικά βότανα και φρέσκα θαλασσινά και ψάρια ενώθηκαν με τις χειροποίητες παρασκευές του Λιόκα και της ομάδας του και το αποτέλεσμα είναι μια σειρά από πιάτα που αποπνέουν φρεσκάδα, δροσιά και βαθιά, αληθινή νοστιμιά.

Πρώτο στο τραπέζι μας έφτασε το άκρως καλοκαιρινό και αναπάντεχο καλαμάρι "alla puttanesca", που διόλου δε μοιάζει με καλαμάρι. Και αυτό γιατί στην κουζίνα του Monzù παίρνουν το καλαμάρι και το κόβουν σε λεπτές λωρίδες μετατρέποντάς το σε ταλιατέλες, τις οποίες σερβίρουν με γενναία ποσότητα σάλτσας puttanesca από ντομάτα, ελιές και κάπαρη, και γαλάκτωμα από το μελάνι του. 

Monzù
Οι ταλιατέλες καλαμαριού του Monzù. Για να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ

Έπειτα, δοκιμάσαμε τα χειροποίητα και αφράτα νιόκι alla parmigiana, που αποτελούν έναν πραγματικό θρίαμβο της κουζίνας του Monzù. Τα νιόκι συνδυάζονται άψογα με καπνιστή μελιτζάνα, ζουμερή βουβαλίσια μοτσαρέλα, φρέσκια ντομάτα και φύλλα βασιλικού, όλα δεμένα με μια πλούσια σάλτσα παρμεζάνας. Η καπνιστή μελιτζάνα προσθέτει το βάθος στη γεύση, η μοτσαρέλα δίνει μια κρεμώδη υφή, η ντομάτα και ο βασιλικός φέρνουν φρεσκάδα και αρώματα, και η σάλτσα παρμεζάνας το απογειώνουν, κάνοντάς το μια απόλαυση από την πρώτη ως την τελευταία μπουκιά.

Από τα κυρίως με ψάρι επιλέξαμε το Cacciucco. Πρόκειται για μια πλούσια παραδοσιακή ιταλική ψαρόσουπα ή ψαρομαγειριά, που προέρχεται από την περιοχή της Τοσκάνης, και συγκεκριμένα από τις παραθαλάσσιες πόλεις Λιβόρνο και Βιαρέτζο, στην οποία βάζουν διάφορα είδη θαλασσινών Το Cacciucco του Monzù το ετοιμάζουν με κάποιο φρέσκο ψάρι ημέρας, το οποίο συνδυάζουν με γαρίδες, καλαμάρι, μύδια, σάλτσα cacciucco, ‘nduja που είναι ένα μαλακό και κατακόκκινο χάρη στις καυτερές πιπεριές αλλαντικό της Καλάμπρια και άλλων περιοχών της νότιας Ιταλίας, λαχανικά και fregola sarda, που είναι μικρά στρογγυλά ζυμαρικά από τη Σαρδηνία.

Monzù
Το παραδοσιακό Cacciucco. 

Από τα κρεατικά επιλέξαμε την κοτολέτα "alla pizzaiola" που φτιάχνεται με ένα φιλέτο μαύρου χοίρου, το οποίο πανάρεται και ψήνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε το κρέας να παραμείνει ζουμερό στο εσωτερικό και έπειτα σερβίρεται με μια σάλτσα pizzaiola που είναι σάλτσα ντομάτας με μπόλικο σκόρδο και ρίγανη, παλαιωμένη παρμεζάνα, σπαράγγια και πολέντα.

Monzù
Ιταλικό μενού χωρίς κοτολέτα δεν γίνεται. Για να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ

Από τις πίτσες του, που όλες φτιάχνονται με μια signature προζυμένια ζύμη, ξεχωρίσαμε εκείνη με την κρέμα μελιτζάνας, τα κομμάτια ‘nduja, την ντομάτα San Marzano, την καπνιστή μοτσαρέλα, το τυρί stracciatella και τον φρέσκο βασιλικό. Ο λόγος είναι ότι συνδυάζει απίστευτα υφές και γεύσεις, ενώνοντας το γλυκό με το αλμυρό, το καπνιστό με το πικάντικο, το κρεμώδες με το τραγανό.

Monzù
Συνδύασε την πίτσα του Monzù με ένα καλό λευκό κρασί. Για να βρείτε το Monzù στον χάρτη, να δείτε όλο το μενού & να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ

Να κρατήσετε σίγουρα χώρο για ένα γλυκό, καθώς τα επιδόρπια στο Monzù είναι πραγματικά εξαιρετικά. Ξεχωρίσαμε τη δροσερή πανακότα με το αμύγδαλο, τα ποσαρισμένα βερίκοκα και μια πολύ αναζωογονητική γρανίτα από λεμονοθύμαρο, αλλά και τη mousse από bitter σοκολάτα που είναι ένα πραγματικό αριστούργημα. Η πλούσια γεύση της σοκολάτας συνδυάζεται αρμονικά με κρέμα namelaka από φιστίκια, κεράσια και ένα χειροποίητο παγωτό φιστίκι.

Monzù
Τα δύο summer edition γλυκά του Monzù. Για να δείτε όλο το μενού, πατήστε εδώ

Όλα αυτά συνδυάστε τα με ένα καλό κρασί ή κάποιο από τα κοκτέιλ τους. Η λίστα κρασιών του Monzù περιλαμβάνει μια προσεκτικά επιλεγμένη συλλογή από τα καλύτερα ελληνικά και ιταλικά κρασιά, αναδεικνύοντας την πλούσια οινοπαραγωγική παράδοση και των δύο χωρών, αλλά και μερικών ακόμα εξαιρετικών ετικετών από άλλες χώρες. Από τη λίστα με τα κοκτέιλ τους, πέρα από μερικά καλοεκτελεσμένα classics, βρήκαμε και πολλά signature με αγαπημένα μας το Raspberry Sour με Bulldog Gin "μαγειρεμένο" με διάφορα μούρα, χυμό εσπεριδοειδών, τζίντζερ και πράσινο μήλο και το δροσερό και φραουλένιο Gin Spritz με gin και μαστίχα που έχουν μαγειρευτεί με φράουλες, ιβίσκο και τριαντάφυλλο. 

Monzù
Τα κοκτέιλ του Monzù στέκονται επάξια δίπλα στο καλοδουμένο μενού του. 

Κάθε χρόνο το καλοκαίρι στην Αθήνα μας οδηγεί στην αναζήτηση δροσερών αυλών, όπου μπορούμε να απολαύσουμε τα βράδια μας με φίλους και αγαπημένους με λίγο περισσότερη δροσιά. Το Monzù, με τον καταπράσινο κήπο του, είναι ακριβώς αυτό το μέρος. Από τις πιο όμορφες αυλές της Κηφισιάς, το Monzù προσφέρει την ιδανική καλοκαιρινή απόδραση, συνδυάζοντας την ατμόσφαιρα ενός ιστορικού αρχοντικού με τις εκλεπτυσμένες γεύσεις της ιταλικής κουζίνας. 

More Info:
Monzù, Λεωφόρος Κηφισίας 317β, Κηφισιά
Για να βρείτε το Monzù στον χάρτη, να δείτε όλο το μενού & να κάνετε κράτηση, πατήστε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού βγαίνουμε πριν και μετά το Ηρώδειο;

Παλιά και νέα στέκια γύρω από το εμβληματικό αθηναϊκό τοπόσημο, για να επεκτείνεις την εμπειρία.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/07/2024

"Wood": Premium κρεοφαγία στην αυλή

Με ανοιχτόκαρδη φροντισμένη αυλή και υψηλών προδιαγραφών γαστρονομικές προτάσεις, το κρεοφαγικό στέκι στην Κηφισιά αποτελεί γευστικό σημείο αναφοράς της περιοχής.

Στο Buba, για ένα εξωτικά spicy καλοκαίρι

Μίνι αποδράσεις στη μικρή Ταϊλάνδη της Κηφισιάς, κατά την πιο ανέμελη εποχή του έτους.

Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ο Γιώργος Πλατινός υποδέχεται τον Arnaud Bignon στο Zillers Pastry Bar

Κάτι ενδιαφέρον ετοιμάζεται απόψε στην Παλαιολόγου Βενιζέλου.

H ταβέρνα του Κουτσονικολιά είναι μια κιβωτός τοπικής νοστιμιάς

Κανονικά, όποιος θέλει να λέγεται ταβερνιάρης κι εστιάτορας στην Κύπρο, θα έπρεπε να περνάει από υποχρεωτική μαθητεία στην κουζίνα ενός από τους πιο πολύτιμους καλοφαγικούς θησαυρούς της Μεγαλονήσου, που κρατά ζωντανή τη γευστική μνήμη της κατεχώμενης Κερύνειας μέσα από πιάτα με μεγάλη ιστορία και αυθεντική νοστιμιά.