Φινετσάτο, Ζωηρό ή Πολύπλοκο? Ιδού τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries

Είναι οι 3 αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες που συστήνουν τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutary Wineries για κάθε στιγμή της ημέρας.

Boutari Wines

Η ιστορική οινοποιία Boutari ξετυλίγει χρόνια τώρα μία αμπελοοινική ιστορία που σε κάνει να ταξιδεύεις και φυσικά να απολαμβάνεις. Από το 1879 μέχρι σήμερα μεταφέρει στα ποτήρια όλων μία οινική ιστορία που τελικώς μετατρέπεται στο δικό σου γευστικό βίωμα. Με ετικέτες σταθμούς, με βραβεύσεις, με ιδιόκτητα αμπελοτόπια και οινοποιεία σε κάθε σημείο του χάρτη και σε περιοχές που το κρασί έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. 

Κάθε φιάλη κρασιού και ένα διαφορετικό αφήγημα. Κάθε φιάλη κρασιού και μία διαφορετική αλλά πάντα εκλεκτή ιστορία και προσωπικότητα. Γιατί πάνω από όλα μέσα από μία ετικέτα εξωτερικεύεται ολόκληρος ο τόπος, η γη, οι συνθήκες, το μικροκλίμα, το σταφύλι, η τοπική οικονομία και κουλτούρα.

Με άκρως νέο αέρα, με σεβασμό στις ελληνικές ποικιλίες και με σύγχρονη ματιά αφουγκράζοντας τις τάσεις που επικρατούν παγκοσμίως προσθέτει στο πορτοφόλιο της 3 μονοποικιλιακά κρασιά που σίγουρα θα "γεμίζουν” κυριολεκτικά και μεταφορικά κάθε στιγμή της μέρας. Για κάθε περίσταση, casual ή και premium υπάρχει και η ετικέτα εκείνη που θα την κάνει πιο απολαυστική, δροσιστική, γοητευτική και ιντριγκαδόρικη. 

Boutari Wines

Τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά από Boutari Wineries σε σερβίρουν με στυλ και φινετσάτη γεύση 

Και όντως. Τρεις αγαπημένες ελληνικές ποικιλίες για τρεις ετικέτες που στόχος είναι να μετατρέψουν την κάθε μέρα σε κάτι πιο spicy, να σπάσουν την μονοτονία και να γεμίσουν τα ποτήρια όλων με γεύση. 

Και κάπως έτσι η εκφραστική και άκρως αρωματική Μαλαγουζιά, το ανερχόμενο και δυναμικό Βιδιανό αλλά και το διακριτικά εκρηκτικό Ασύρτικο σε αυτή την περίπτωση είναι οι ποικιλίες "πρωταγωνιστές" για τα 3 μονοποικιλιακά κρασιά όπου εκτός από την γεύση θα σταθείς και στην σούπερ γεωμετρική και minimal φιάλη όσον αφορά τον σχεδιασμό. Όπως κεντρίζουν την ματιά οι συγκεκριμένες ετικέτες κεντρίζουν ακαταμάχητα μύτη και στόμα. 

ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ BOUTARI 2023

Boutari wines

Η φινετσάτη Μαλαγουζιά αποτελεί μία από τις ελληνικές ποικιλίες που έχει φανατικούς οπαδούς και που προτιμάτε ιδιαιτέρως από το οινόφιλο κοινό. Τώρα πια μπορείς να προσθέσεις στην ατζέντα σου άλλη μία Μαλαγουζιά αυτή των Οινοποιείων Boutari που κάνει εμφάνιση με ένα λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με τις πρασινωπές ανταύγειες να κάνουν αίσθηση. 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου κρασιού είναι το εκφραστικό και τυπικό άρωμα ήπιας έντασης ώστε να μπορεί να συνοδεύσει πιο ευχάριστα και έξυπνα ακόμα και πολύπλοκα πιάτα. Υπέροχα φρουτώδης με τα αρώματα από βερίκοκο, πεπόνι, εσπεριδοειδή θα έχουυν τον πρώτο λόγο τα οποία όμως περίτεχνα πλαισιώνονται και από τα ώριμα γλυκά αρώματα του μελιού και του γιασεμιού.

Στο στόμα η Μαλαγουζιά Boutari 2023 από τις ορεινές περιοχές της Μακεδονίας έχει φινέτσα και πολυπλοκότητα. Με γεμάτο σώμα, πιπεράτη και ντελικάτη γεύση και με μια επίγευση που ολοκληρώνεται από τον υπέροχο χαρακτήρα του μελιού. Με μία ωραία ισορροπία μεταξύ της οξύτητας και του αλκοόλ αλλά και με ένα ελαφρώς λιπαρό σώμα που σίγουρα θα διακρίνεις. 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Mε τι ταιριάζει: Ένα τέτοιο κρασί αξίζει να συνδυαστεί με πιάτα θαλασσινών και ψαριών, όπως αστακομακαρονάδα και συναγρίδα στα κάρβουνα, πίτες (χορτόπιτα και πρασόπιτα), πιάτα πουλερικών, όπως κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες και αρνί φρικασέ με αγκινάρες, ζυμαρικά με κρεμώδεις σάλτσες καθώς και πιάτα φρούτων. Κίτρινα τυριά όπως παρμεζάνα.

ΒΙΔΙΑΝΟ BOUTARI 2023

Boutari wines

Και περνάμε σε μία άλλη ποικιλία αυτή την φορά του κρητικού αμπελώνα που είναι ανερχόμενη, δυναμική και φυσικά γευστική με το γάντι. Ο λόγος για το Βιδιανό από Boutari Wineries με όλη την ομάδα να αφιερώνει ολιστική την συγκεκριμένη φιάλη στη συγκεκριμένη ποικιλία, δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο πόσο σίγουρη είναι για την εκφραστικότητα αλλά και για το τι μπορεί να προσφέρει σε μύτη και στόμα. 

Με ένα λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα καλωσορίζει την "υπάρξη" της με το άρωμα να διαθέτει μία πολυπλοκότητα προσφέροντας σε μύτη φρέσκα βότανα, λευκόσαρκο και ροδάκινο. Να πούμε ότι το στοιχείο της ορυκτότητας που είναι χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης ποικιλίας παντρεύεται αρμονικά με τις  ξύλινες νότες αλλά και τα αρώματα του ξύλου. Το στόμα στέκει και γεμάτο και λιπαρό, ταυτόχρονα όμως και με ένα νεύρο που σαγηνεύει. Δροσιστική και τραγανή οξύτητα με το τελείωμα να είναι πιο μαλακό με την ελαφριά επίγευση της δρυς να προσφέρει μία μακρά διάρκεια. 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Με τι συνδυάζεται: To Βιδιανό Boutari 2023 συνοδεύει άριστα πιάτα πλούσια σε λιπαρά, μεγάλα ψάρια και κρεατικά στα κάρβουνα αλλά ωραία ιδεά είναι και τα ζυμαρικά με πέστο

ΑΣΥΡΤΙΚΟ BOUTARI 2023

BOUTARI

Από τα τρία μονοποικιλιακά κρασιά της Boutari δεν θα μπορούσε να έλειπε τι άλλο από ένα Ασύρτικο διαφορετικό από αυτό που έχεις συνηθίσει μέχρι τώρα. Το Ασύρτικο Boutari 2023 από τους ορεινούς αμπελώνες της Μακεδονίας,  είναι όλο χάρη και λάμψη με ένα κρυστάλλινο ανοιχτό κίτρινο χρώμα που γοητεύει. 

Στα αρώματα διακρίνεις το διακριτικό και φρέσκο άρωμα όπου κυριαρχούν τα άνθη λεμονιού και ο πυριτόλιθος, ενώ αγκαλιάζεται εξαιρετικά από φρουτώδεις χαρακτήρες όπως το μήλο και το αχλάδι σε συνδυασμό με μια ελάχιστη νότα ξύλου. Η γεύση από την άλλη είναι αναζωογονητική, salty με  γεμάτο σώμα, τραγανή οξύτητα και μακρά επίγευση. Γιατί θα ενθουσιαστείς; Πολύ απλά γιατί όλα βρίσκονται στην τέλεια ισορροπία. 

Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος: 10-12°C

Με τι ταιριάζει: Ιδανικά μπορείς δίπλα του να ταιριάξεις την παραδοσιακή ελληνική αλλά και ασιατική κουζίνα που συνδυάζεται τέλεια με ψητά ψάρια, όπως τσιπούρα και γενικά θαλασσινά, οστρακοειδή και επιλεγμένα τυροπιτάκια.

www.boutari.gr | facebook: Boutari | instagram: @boutari | τηλέφωνο επικοινωνίας: 21 0660 5200 | email: info@boutari.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Gargaretta: Έμπνευση από μία από τις παλαιότερες γειτονιές της Αθήνας!

Η Gargaretta δεν είναι απλά ένα όνομα αλλά μία ολόκληρη αναδρομή στην ιστορία της ομώνυμης Αθηναϊκής συνοικίας, Γαργαρέττα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/07/2024

Το "Pasithea Rooftop Bar Restaurant" είναι η νέα γαστρονομική άφιξη στην καρδιά της Αθήνας με πανοραμική θέα

Μια fine elegant κουζίνα με καθαρά ελληνικά προϊόντα, και εντυπωσιακή θέα προσφέρει το ολοκαίνουριο all day εστιατόριο στον 6ο όροφο του πολυτελούς ξενοδοχείου "The Athenaeum".

Εικαστικό δείπνο στις "Dexamenes"

Έντεχνο multimedia γεύμα-αναφορά στις ζυμώσεις ή την ομορφιά του φεγγαριού στο ξεχωριστό resort στην Κουρούτα της Ηλείας. Σούπερ ατμοσφαιρική εμπειρία με μοντέρνες τοπικές γεύσεις Πελοποννήσου από τον Γκίκα Ξενάκη.