Το Symposio Festival φέρνει το "καλοκαίρι" στη Βαρβάκειο με τραγούδια της αγοράς, τσίπουρα & τέλειους ψαρομεζέδες

Symposio Festival

Το τελευταίο διάστημα κάποιες Κυριακές η Βαρβάκειος Αγορά βάζει τα "καλά" της και ζει μεγάλες στιγμές. Ενώ οι χασάπηδες και οι ψαράδες αφήνουν για λίγο μπαλντάδες και ψαρόχαρτα για να πάρουν μια ανάσα, στην αγορά στήνεται από το πρωί μέχρι το βράδυ μια μεγάλη γιορτή χωρίς προηγούμενο. Μουσικοί, χορευτές, ακροβάτες και DJs ενώνουν τις δυνάμεις τους με έμπειρους μάγειρες δημιουργώντας ένα event που δε μοιάζει με κανένα άλλο. Ένα event τόσο ζωντανό και παράλληλα τόσο "νόστιμο". Αναφερόμαστε στο SYMPOSIO Festival, που κάθε φορά αναδεικνύει και ένα διαφορετικό κομμάτι του πολιτισμού μας, αλλά και της κληρονομιάς της Βαρβακείου, ενώνοντας το παρελθόν και το μέλλον, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, το street food με την εκλεκτή γαστρονομία, και την ηλεκτρονική μουσική με την παραδοσιακή, αναδεικνύοντας την πολυμορφία της σύγχρονης Αθήνας.

Symposio Festival
Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SYMPOSIO πατήστε εδώ

Το επόμενο SYMPOSIO Festival θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις 2 Ιουνίου και θα φέρει καλοκαιρινό αέρα στις ιστορικές στοές Φιλοποίμενος και Αριστογείτονος. H Βαρβάκειος θα "ντυθεί στα λευκά" και από το πρωί (στις 12) οι πάγκοι των κρεοπώληδων θα μεταμορφωθούν σε food kiosks, στα οποία θα μοιράζουν εκλεκτούς ολόφρεσκους ψαρομεζέδες, δροσερά ουζάκια και τσιπουράκια, παγωμένες μπύρες, frozen cocktails, αλλά και παγωτό για τους γλυκατζήδες, για να απολαύσουμε τα δρώμενα που έχουν κανονιστεί για το event χορτάτοι, ξεδιψασμένοι και δροσισμένοι. 

Symposio Festival
Η Βαρβάκειος Αγορά θα "φορέσει" τα καλοκαιρινά της και θα φέρει αρώματα και γεύσεις των διακοπών μας στο κέντρο της Αθήνας. Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SYMPOSIO πατήστε εδώ

Μετά το πολύ επιτυχημένο SYMPOSIO του Απριλίου που έφερε μέσα στην κεντρική κρεαταγορά της Αθήνας την ξακουστή και βραβευμένη φιλαρμονική μπάντα της Κέρκυρας "Μάντζαρος", το καλοκαιρινό SYMPOSIO Festival -πέρα από τους DJs που θα παίζουν μουσική καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας- φέρνει τις πιο "νόστιμες" μουσικές στην αγορά υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Έλληνα συνθέτη Μιχάλη Κουμπιού, ανοίγοντας το event με την KOMPANIA και τους: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, Ιουλία Καραπατάκη, Σωτήρη Παπατραγιάννη και  Κατερίνα Τσιρίδου. Για το event έχουν ετοιμάσει ένα "μενού" με τραγούδια της αγοράς, τραγούδια δηλαδή που διαδραματίστηκαν στις αγορές, τα οποία υμνούν το φαγητό και το ποτό και σίγουρα θα μας ανοίξουν την όρεξη. 

Symposio Festival
Το Symposio του Ιουνίου θα φιλοξενήσει την εξαιρετική μπάντα KOMPANIA και τους φίλους της. Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SYMPOSIO πατήστε εδώ

Έτσι, θα τους ακούσουμε να τραγουδάνε νωρίς την Κυριακή για το άνοιγμα του event αλλά και αργότερα μέσα στη μέρα, για τη μαρίδα και το τυρί της Ρόζας Εσκενάζυ από  το τραγούδι "Η Γκαρσόνα", τους τηγανιτούς κεφτέδες, τη φασολάδα στο πήλινο και τη σκορδαλιά με περίσσιο λάδι του Στελλάκη Περπινιάδη και της Χαρούλας Αλεξίου με το "Αμάν Κατερίνα μου", τις γαρίδες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη με το τραγούδι "Στη Ραφήνα", το "Μπαρμπουνάκι" του Βαγγέλη Γερμανού και τα ψάρια με παντζάρια σκορδαλιά του Κώστα Ρούκουνα στο τραγούδι "Εργάτης Τιμημένος", γεμίζοντας την αγορά με μελωδίες που αγαπήθηκαν, μας συγκίνησαν και σίγουρα μας μεράκλωσαν.

Symposio Festival
Η Kompania με την Ιουλία Καραπατάκη, την Ανδριάνα Αχιτζάνοβα, την Κατερίνα Τσιρίδου και τον Σωτήρη Παπατραγιάννη θα βρίσκονται στο Symposio του Ιουνίου ανοίγοντας το event και κάνοντας εμφανίσεις καθόλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SYMPOSIO πατήστε εδώ

Για όσους προτιμούν να το ζήσουν καθιστοί, μπορούν να κλείσουν τραπέζι στα HASAPIKA Central Market, που είναι και το μοναδικό εστιατόριο της Βαρβακείου που θα είναι ανοιχτό εκείνη την ημέρα. Τα Hasapika είναι ένα εναλλακτικό, διαδραστικό, open kitchen εστιατόριο κορυφαίας ψαροφαγίας. Σερβίρουν ολόφρεσκα ψάρια από την αγορά, τα οποία ετοιμάζουν με όποιο τρόπο λαχταράμε εκείνη τη στιγμή: από πεντανόστιμα σαγανάκια, τηγανιές, πληθωρικές μακαρονάδες θαλασσινών και ψητά ψάρια μέχρι ωμές παρασκευές όπως carpaccio ψαριών και θαλασσινών, ceviche, ταρτάρ, αλλά και το πιο ωραίο και "αληθινό" σούσι της Αθήνας δια χειρός της εξαιρετικής Josephine Despeda. 

Symposio Festival
Για να κλείσετε τραπέζι στα HASAPIKA, πατήστε εδώ

Στο SYMPOSIO καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας γίνονται και διαφορετικά live acts και εντυπωσιακά shows από χορευτές, ακροβάτες, ηθοποιούς, ακόμα και ξυλοπόδαρους. Μάλιστα, κάθε φορά το event ανοίγει με μερικές κοπέλες ντυμένες ως αρχαίες Ελληνίδες, οι οποίες περιφέρονται ανάμεσα στον κόσμο κρατώντας φωτιές και εκτελώντας ένα εντυπωσιακό performance. 

Symposio Festival
Το SYMPOSIO θα ξεκινήσει με μια live performance με φωτιές γυναικών που έχουν ντυθεί Αρχαίες Ελληνίδες.  Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το SYMPOSIO πατήστε εδώ

Από αργά το απόγευμα μέχρι και το κλείσιμο του event το SYMPOSIO μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο πάρτι, στο οποίο γνωστοί Έλληνες DJs από τη house και techno σκηνή αναλαμβάνουν τα decks, προσφέροντας μια εμπειρία από τις λίγες στην Αθήνα. 

Symposio Festival
Το βράδυ στο SYMPOSIO έχει πάρτυ, όπως κάθε φορά.  Για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

Το SYMPOSIO Festival έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο. Και μπορούμε να καταλάβουμε τους λόγους. Το SYMPOSIO είναι από τα events που όσες φορές και να πας, δεν τα βαριέσαι. Και αυτό γιατί κάθε φορά έχουν να προσφέρουν και μια διαφορετική εμπειρία, μια διαφορετική γεύση, ένα διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα, ένα διαφορετικό live act. Είναι το πιο ζωντανό αθηναϊκό φεστιβάλ που έδωσε ένα διαφορετικό νόημα στις Κυριακές μας. 

Ιnfo:
SYMPOSIO
Βαρβάκειος Αγορά
Κυριακή 2 Ιουνίου
Ώρα έναρξης: 12:00

* Η είσοδος είναι δωρεάν
* Πολύ κοντά στη Βαρβάκειο Αγορά όπου πραγματοποιείται το SYMPOSIO, έχει δημοτικό υπόγειο πάρκινγκ στην οδό Σωκράτους (5 ευρώ οι 4 ώρες και 10 ευρώ για όλη την ημέρα)
* Για να κάνεις κράτηση για τραπέζι στα HASAPIKA ή για να δεις την τοποθεσία που θα γίνει το event πάτησε εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια