H ΚΑΡΔΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ "υπογράφει" το τσίπουρο της φετινής Σαρακοστής!

Το τραπέζι της Σαρακοστής έχει άρωμα ΚΑΡΔΑΣΗ με 4 τύπους τσίπουρου που φέρνουν τον Τύρναβο…στο ποτήρι σου.

τσίπουρο

Η πιο ξακουστή και φημισμένη περιοχή της Ελλάδας για την παραγωγή τσίπουρου, η οποία δεν είναι άλλη από τον…Τύρναβο, καταφθάνει για την Σαρακοστή και υπογράφει το τραπέζι σου αρωματικά, φιλόξενα και πάντα γαστρονομικά. Άλλωστε είναι μία περίοδος που ανέκαθεν έχει συνδεθεί με μνήμες, με ταξίδια, με παρέες και ωραίες απλές ελληνικές γεύσεις. Με την ΚΑΡΔΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ να το επιβεβαιώνει μα πάνω από όλα να το κάνει πράξη!

Γιατί όταν υπάρχει ”σεβασμός στην οικογενειακή κληρονομιά, αφοσίωση και αγάπη για τη δημιουργία αλλά και πίστη και όραμα για το αύριο", τα ελληνικά τραπέζια γεμίζουν με πρώτες ύλες αγνές και με προϊόντα αυθεντικά και ποιοτικά όπως αυτά της Οικογένειας Καρδάση. Μία εταιρεία από το 1991 με τον Κωνσταντίνο Καρδάση συνεχιστή για τρίτη γενιά της ενασχόλησης της οικογένειας με τα αμπελοϊνικά προϊόντα.

Τσίπουρο, Παραγωγή

Οι εγκαταστάσεις της ΚΑΡΔΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ βρίσκονται στον Τύρναβο σε ένα αποστακτήριο που περιτριγυρίζεται από έναν αμπελώνα 15 στρεμμάτων με τους υπόλοιπους ιδιόκτητους αμπελώνες να είναι κατανεμημένοι στη γύρω περιοχή καταλαμβάνοντας τα 127 στρέμματα. Η πρωταγωνίστρια ποικιλία η οποία και "γεννά” τα εξαιρετικά προϊόντα της ΚΑΡΔΑΣΗ ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΑ είναι το "μαύρο μοσχάτο” Τυρνάβου, μία μοναδική ποικιλία από την οποία και αναδύονται το ιδιαίτερο προφίλ του μικροκλίματος της περιοχής, τα πλούσια χαρακτηριστικά αλλά και τα "γεμάτα” και ξεχωριστά αρώματα. Από την οικογένεια Καρδάση μπορεί κανείς να βρει αποστάγματα όπως  Ούζο, Τσίπουρο & Αλκοολούχα ποτά (GIN, Liqueurs).

Η φετινή Σαρακοστή θα κάνει…θραύση

4 τύποι τσίπουρου & 1 γευστικό βίωμα από την οικογένεια Καρδάση

Η περίοδος της Σαρακοστής η οποία ανοίγει και επίσημα με την Καθαρά Δευτέρα στρώνει ένα τραπέζι όλο γεύσεις και τσιμπολόγημα που, όλοι ξέρουμε, ότι είναι ασταμάτητο. Μυρωδιές, αγαπημένες φιλόξενες γεύσεις, τοπικά προϊόντα και άκρως ελληνικό σκηνικό.

Η όρεξη χτυπάει κόκκινο και φυσικά αυτό την βοηθά τι άλλο…από ένα, δύο, τρία, τέσσερα διαφορετικά τσίπουρα. Γιατί το τσίπουρο είναι το ελληνικό εκείνο προϊόν που είναι παντός καιρού, είναι classic, είναι φίνο με τους παραγωγούς σήμερα να έχουν περάσει σε τρομερά μονοπάτια καινοτομίας προσφέροντας στο κοινό μοναδικές επιλογές από μονοποικιλιακά & πολυποικιλιακά προιόντα.

Νο1: Τσίπουρο Τυρνάβου Καρδάση Χωρίς Γλυκάνισο

Τσίπουρο Καρδάση Αποστάγματα

Eίναι το πρωτογενές απόσταγμα των στεμφύλων της ποικιλίας μαύρο Μοσχάτο Τυρνάβου με την απόσταξη να γίνεται σε σύγχρονους χάλκινους αποστακτήρες. Ένα εκπληκτικό προϊόν που διατηρεί αναλλοίωτα το άρωμα και το χαρακτήρα του σταφυλιού από το οποίο προέρχεται.  Εκτός από το κυρίαρχο άρωμα του μοσχάτου μπορεί κανείς να αναγνωρίσει τα αρώματα ανοιξιάτικων ρόδων, βατόμουρου, εσπεριδοειδών & ροδάκινου.  Η γεύση του είναι απαλή και η επίγευση του μακρά και ευχάριστα αρωματική.

Σερβίρεται: σκέτο στους 12-15oc

Συνοδεύεται: από ποικιλίες γήινων μεζέδων της ελληνικής κουζίνας όπως, κρεατικά με καυτερή σάλτσα, χωριάτικο λουκάνικο με πιπεριές, πικάντικες σαλάτες τουρσί, ψητά μανιτάρια.

No2: Τσίπουρο Τυρνάβου Καρδάση Με Γλυκάνισο

τσίπουρο

Στο συγκεκριμένο προιόν όσον αφορά την παραγωγή ακολουθείται ακριβώς η ίδια διαδικασία με το παραπάνω. Εδώ βέβαια οι σπόροι του γλυκάνισου και του μάραθου, προστίθενται κατά τη δεύτερη φάση της επαναπόσταξης. Χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι ότι το  άρωμα του γλυκάνισου αφήνει ένα ελαφρύ μούδιασμα στη γλώσσα και ταυτόχρονα μία γλυκιά επίγευση.

Σερβίρεται: με κρύο νερό ή πάγο

Συνοδεύεται: από δροσερές σαλάτες, ποικιλίες θαλασσινών, παστά ή καπνιστά ψαρικά

No3: Παλαιωμένο Τσίπουρο Καρδάση

τσίπουρο παλιαωμένο

Πρόκειται για ένα εκλεκτό απόσταγμα στεμφύλων μοσχάτου που ωρίμασε σε γαλλικά και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια. Η παραμονή του αποστάγματος στα βαρέλια, διαρκεί από 18 – 24 μήνες με τον χρόνο παραμονής να  εξαρτάται από τον τύπο και το κάψιμο του βαρελιού.

Εδώ αντιλαμβανόμαστε απευθείας ότι λόγω της παλαίωσης που έχει υποστεί το τσίπουρο, ο χαρακτήρας του αλλάζει χαρίζοντας πιο  φίνα αρώματα, πλούσια στη γεύση και με πολύ δυνατή επίγευση.  Το τελικό blend είναι ένα εξαιρετικό απόσταγμα απαλό και ολοκληρωμένο που εκπλήσσει ευχάριστά. Τα αρώματα φρέσκων φρούτων, βανίλιας εσπεριδοειδών αλλά και μπαχαρικών, μόκας σοκολάτας και καπνού είναι αυτά που κυριαρχούν και σαγηνεύουν.

Σερβίρεται: σκέτο σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ποτήρι αποστάγματος (τουλίπα) ως χωνευτικό επιδόρπιο αλλά και μετά από ένα καλό γεύμα.

Tips: Απολαμβάνεται και σε ποτήρι old fashion δροσερό, συνοδεύοντας με spicy ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα όπως δαμάσκηνα, σύκα και βερίκοκα. Βέβαια ιδανικός συνδυασμός είναι με bitter σοκολάτα γεμιστή με πορτοκάλι. Αξίζει να αποτελέσει βέβαια και την βάση για ευφάνταστα cocktail της επιλογής σας.

No4: Distiller’s Choice 2021

τσίπουρο

Αποτελεί απόσταγμα της εσοδείας 2017 που ωρίμασε για τρία χρόνια στα βαρέλια Νο 38 και 39. Τα βαρέλια είναι spirit, Γαλλικά, πρώτης χρήσης, 200 λίτρων και heavy toasted.

Τα πρωτογενή ανθικά αρώματα του συγκεκριμένου αποστάγματος εμπλουτίστηκαν με τα εκλεπτυσμένα αρώματα της Γαλλικής δρυς με το αποτέλεσμα να είναι ένα κομψό premium τσίπουρο λιπαρό, με βουτυρένια υφή με χαρακτηριστικά αρώματα κίτρου, καβουρδισμένων ξηρών καρπών, μπαχαρικών, αποξηραμένου δαμάσκηνου, και με μια ελαφρώς γλυκιά επίγευση κανέλλας  να έχουν την τιμητική τους.

Σερβίρεται: σκέτο σε χαμηλή θερμοκρασία, σε ποτήρι αποστάγματος (τουλίπα) ως χωνευτικό επιδόρπιο αλλά και μετά από ένα καλό γεύμα

www.tsipourokardasi.gr | facebook: Kardasi Distillery - Αποστάγματα Καρδάση  | instagram: apostagmata_kardasi | τηλέφωνο επικοινωνίας: 24920 25250

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Greek Chefs Abroad του Ομίλου "MarBella Collection" επιστρέφει για 4η συνεχόμενη χρονιά

Τέσσερις διάσημοι Έλληνες chefs του εξωτερικού θα δημιουργήσουν μία μοναδική γαστρονομική εμπειρία, εμπνεόμενοι από τις ελληνικές τους ρίζες και τις διεθνούς εμβέλειας εμπειρίες τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Η ελληνική κουζίνα με τα μάτια του αστεράτου Ιταλού Luca Piscazzi

Ο σεφ του "Pelagos" στο "Four Seasons" της Αθήνας δημιούργησε για την τελετής απονομής ένα μενού με τοπικές και εμβληματικές σπεσιαλιτέ της ελληνικής κουζίνας ιδωμένες μέσα από μια σύγχρονη ιταλική ματιά και κέρδισε θερμό χειροκρότημα.

Τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024 και ο "Κύκλος των Χαμένων Συνταγών": Δείτε τα highlights της βραδιάς απονομής

Ποια μπορεί να είναι η νέα ματιά στον πλούτο της ελληνικής κουζίνας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξή της μέσω των ριζών της, στη δεύτερη "επανάστασή" της; Αυτό ήταν το μεγάλο ερώτημα που τέθηκε σχεδόν σε κάθε εκλεκτό καλεσμένο στο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης και την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024. Αλλά και πολύ πιο μακριά από εκεί.

Η Άννη Ηλιοπούλου για το επόμενο βήμα της ελληνικής κουζίνας

Διαβάστε αναλυτικά τον λόγο της Προέδρου του Δ.Σ. της Δέσμης Εκδοτικής Α.Ε. και Επικεφαλής του θεσμού των Χρυσών Σκούφων Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας Άννης Ηλιοπούλου στο πλαίσιο της τελετής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας 2024.

Γιάννη Κιόρογλου, πώς είναι να μαγειρεύεις για το Φεστιβάλ των Καννών;

Μία κουβέντα με τον χαρισματικό Έλληνα σεφ που διαπρέπει (και) σε γαλλικό εστιατορικό έδαφος.

Paco Morales, Massimo Bottura, Andoni Aduriz, Ana Ros και Clare Smyth στο φετινό Sani Gourmet

Ο γαστρονομικός θεσμός του 'Sani Resort' επιστρέφει με ένα εντυπωσιακό διεθνές line-up αστεράτων σεφ.