S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dal Professore"

Η κουζίνα της Μπότας φορά το γιορτινό της μανδύα και συστήνεται όμορφα καλιμπραρισμένη δια χειρός ενός "καθηγητή" του είδους στην Κηφισιά

Dal Professore © Ελευθερία Βασιλειάδη

O σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι ερωτευμένος με την Ιταλία και τη γευστική της κουλτούρα και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια σερβίροντας μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή εκδοχή της στα τραπέζια του "Dal Professore". Κάθε νέα του ρετσέτα μιλά άπταιστα την ιταλική ενώ οι σπεσιαλιτέ του είναι μια νοητή διαδρομή που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο της γείτονος φέρνοντας στο φως τα χιλιόμετρα που ο σεφ έχει γράψει ταξιδεύοντας και ερευνώντας τον. 

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο σεφ, στην τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ξεφουρνίζει και την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας ενώ επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με μοντέρνα ματιά συνθέτουν το μενού. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια λίστα επιλεγμένων κρασιών που αποτελείται από 100 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και πολλές προτάσεις σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.