Healthy γευστικό καλοκαίρι με νερό Lurisia

Η τάση της mindful διατροφής ταιριάζει στο καλοκαίρι και το premium ιταλικό νερό Lurisia συντροφεύει όλα τα γευστικά υγιεινά σενάρια στα αγαπημένα σας εστιατόρια.

Lurisia

Ένα κρυστάλλινο νερό, που ξεπήδησε από τους βράχους των Δυτικών Άλπεων έρχεται να φέρει τη φινέτσα του Piemonte στο τραπέζι μας. Είναι το premium ιταλικό νερό Lurisia, ένα νερό με ιστορία. 'Όντας απόλυτα καθαρό με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα, του ταιριάζει απόλυτα ο χαρακτηρισμός "γαστρονομικό", αφού αναδεικνύει όλες τις λεπτές γεύσεις! Η ανακάλυψη της πηγής, πίσω στα 1900, μοιάζει παραμύθι βγαλμένο από την ομίχλη των ιταλικών Άλπεων. Το τυχαίο χτύπημα της αξίνας ενός ανθρακορύχου έκανε το νερό να αναβλύσει από τον βράχο! Αποδείχθηκε ένα νερό εξαιρετικό για κατανάλωση, αλλά και ιδανικό για την επούλωση πληγών. Mέχρι και η θρυλική φυσικός και χημικός Μαρία Κιουρί επισκέφθηκε την πηγή Santa Barbara Di Lurisia και πιστοποίησε τις εξαιρετικές ιδιότητες του λίγα χρόνια μετά. Το premium ιταλικό νερό Lurisia κλείνεται μέσα σε μια μοναδικής κομψότητας φιάλη, που έχει το σχήμα του φαναριού του ανθρακορύχου που την ανακάλυψε. Το νερό εμφιαλώθηκε για πρώτη φορά το 1950 και από τότε συντροφεύει κάθε μας γεύμα.

Επιλέγοντας ένα healthy γεύμα

Τι περιέχει ένα healthy γεύμα; Βασικά, την ιερή τριάδα: μια πηγή πρωτεΐνης, ένα καλό λιπαρό και υδατάνθρακες -τους τελευταίους κυρίως από λαχανικά. Καλό λιπαρό είναι φυσικά το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, αλλά δεν αποκλείουμε και το αγνό ζωικό λίπος, με μέτρο. Θαλασσινά και ψάρια, κοτόπουλο, κρέας μη λιπαρό,αβγά, όσπρια, σαλατικά και χόρτα  πλούσια σε ίνες θα γίνουν η βάση των πιάτων μας. Το μαγείρεμα; Πιο απλό και πιο γρήγορο από ποτέ, ξεχνώντας τα τηγανιτά και το τσιγάρισμα.

Lurisia

Ποικιλία πάνω απ’ όλα. Το κάθε υλικό έχει κάτι να δώσει διαφορετικό στον οργανισμό, άρα προσπαθούμε να έχουμε από τρία και πάνω σε κάθε πιάτο (κρέας, διάφορα λαχανικά, μανιτάρια κλπ) ώστε να συνθέτουν ένα νόστιμο σύνολο, το οποίο θα ολοκληρωθεί με μυρωδικά και μπαχαρικά, λεμονάτες και σκορδάτες σάλτσες, ακόμα και φρούτα.

Lurisia

Τα φρέσκα αλλά και τα ξερά βότανα και τα μπαχαρικά δεν νοστιμίζουν απλά το φαγητό, λειτουργούν και σαν "φάρμακα της φύσης", είναι αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και έχουν ένα σωρό ακόμα θαυμαστές ιδιότητες. Μια που είμαστε στην εποχή του βασιλικού, του δυόσμου, της λουίζας, της ρίγανης και του θυμαριού, φυτέψτε τα σε γλάστρες ή παρτέρια στον χώρο που διαθέτετε. Το δεντρολίβανο θα απογειώσει ένα απλό κοτόπουλο ή ένα ψαρονέφρι. Λίγα φρέσκα φυλλαράκια ρίγανης κι ένα εξ. παρθένο ελαιόλαδο με φρουτώδη γεύση μπορούν να μετατρέψουν σε gourmet πιάτο μια απλή, ώριμη ντομάτα! Ο φρέσκος κόλιανδρος χαρίζει μια δροσερή φρεσκάδα και μια εξωτική νότα όπου προστεθεί ωμός, σε σαλάτες οσπρίων, σε κρύες σούπες, στο ταμπουλέ, στην αγγουροντομάτα. Κρεμμύδι, σκόρδο, μαϊντανός, εξ. παρθένο ελαιόλαδο είναι μια χρυσή τριάδα γεύσης και υγείας "καθημερινής χρήσης"!

Lurisia

Σάλτσες, μαρινάδες και dressings… Basics! Η μαρινάδα θα δώσει τη νοστιμιά σε απλά ψητά, η σάλτσα θα κάνει τη διαφορά ακόμα και σε πιάτα λαχανικών, το καλό dressing θα κάνει λαχταριστή και πλούσια μια σαλάτα. Μάθετε στην εντέλεια μερικές πρωτότυπες και νόστιμες συνταγές που θα χρησιμοποιείτε σε κάθε ευκαιρία. Για σκεφτείτε ένα "λαδολέμονο”, που εκτός από τα δυο βασικά υλικά περιέχει ακόμα τριμμένο σκόρδο, μουστάρδα Ντιζόν, λίγο μέλι και φρέσκο θυμάρι! Οι σάλτσες που θέλουμε εδώ είναι "γρήγορες", συνήθως ωμές και με τα υλικά τους ζωντανά: μια τριμμένη ντομάτα με σκόρδο, θυμάρι και ελαιόλαδο θα γίνουν τα τέλεια συνοδευτικά του ψητού κοτόπουλου.

Lurisia

Ζήτω το γιαούρτι! Γιατί είναι υγιεινό, νόστιμο και γίνεται σάλτσα, ντρέσινγκ, ντιπ, εμπλουτίζεται με σκόρδο, κάππαρη, δυόσμο, αμύγδαλα, πιπεριά, θυμάρι, πάπρικα, λεμόνι ή βαλσαμικό. Γίνεται ακόμα και βάση μιας μαρινάδας για ψητό κοτόπουλο ή κρεατικό, αλλά γίνεται και μια λαχταριστή κρύα σούπα.

Lurisia

Κεφάλαιο σαλάτες. Αναμφισβήτητα, μια ντοματοσαλάτα με την καλοκαιρινή πεντανόστιμη ντομάτα, κάπαρη ή καππαρόφυλλα, κρίταμο ή σαλικόρνια, μαύρες ελιές, φρέσκο θυμάρι, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και ανθό αλατιού στο καλοκαιριάτικο μεσημεριανό τραπέζι, δεν συγκρίνεται με τίποτα! Η υγιεινή διατροφή αγαπάει τη σαλάτα και τη θέλει όλες τις ώρες, σαν συνοδευτικό ή σαν κανονικό γεύμα. Διαλέξτε λάχανο kale ή σπανάκι, ανακατέψτε το με τριμμένο καρότο και παντζάρι, φέτες ραπανάκι, κύβους αβοκάντο, καβουρδισμένο σουσάμι, ραντίστε το με μια βινεγκρέτ με τριμμένο τζίντζερ, διακοσμήστε με baby καρότα ψημένα στο γκριλ, και ορίστε η σαλάτα. Τα ρεβίθια, η φακή, τα μαυρομάτικα φασόλια γίνονται εξαιρετική βάση για μια πλούσια υγιεινή σαλάτα-γεύμα. Μπορείτε να τα διατηρήσετε μέχρι τρεις μέρες σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Τα ψημένα στο φούρνο ρεβίθια με πάπρικα ή απλά αλάτι είναι ένα υλικό που ταιριάζει σε πολλές σαλάτες: αλατίζουμε βρασμένα ρεβίθια, τα ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα απλώνουμε σε λαδόκολλα. Ψήνουμε μέχρι να γίνουν τραγανά σε φούρνο στους 19ο και ραντίζουμε με πάπρικα.

Lurisia

Πουρές λαχανικών. Ιδανική παρέα για το κρεατικό ή το ψάρι μας οι πουρέδες, είναι τόσο νόστιμοι όσο και υγιεινοί. Ξεκινώντας από έναν light πουρέ πατάτας με ελαιόλαδο, περνάμε στον passepartout πουρέ καρότου, από τους πιο νόστιμους στη μαγειρική, στον πουρέ σελινόριζας, στον πουρέ κολοκύθας και στον πουρέ αγκινάρας -όλοι συνοδεύουν και κρέας και ψάρι.

Lurisia

Η εμφάνιση. Last but not least: Το πολύχρωμο, προσεγμένο πιάτο και το καλοστρωμένο τραπέζι, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την πραγματική απόλαυση του φαγητού. Φυσικά, επιλέγουμε την πολυβραβευμένη φιάλη Lurisia, να στολίζει το τραπέζι μας, αφού το απαλό νερό από το Piemonte, συνοδεύει τέλεια και με χαμηλόφωνη πολυτέλεια το φαγητό μας.

Lurisia

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Mountain": Βουνό και θάλασσα στις... φλόγες στο πολυσυζητημένο εστιατόριο του Λονδίνου

Το εστιατόριο του σεφ Tomos Parry και της ομάδας πίσω από το φημισμένο "Brat", στην καρδιά του Σόχο, εμπνέεται από τον γοητευτικό χορό της φλόγας, συνδυάζοντας ισότιμα γη και θάλασσα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ
17/07/2024

Δοκιμάσαμε τις φίνες μεσογειακές γεύσεις του "Captain’s House"

Στο κεντρικό εστιατόριο του "Grand Resort Lagonisi", η θαλασσινή βίστα από το deck που σχεδόν αγγίζει το νερό, είναι μόνο το ορεκτικό των γαστριμαργικών απολαύσεων που παρουσιάζει ο σεφ Χρύσανθος Μανωλόπουλος, συνδυάζοντας δημιουργική φινέτσα και μοντέρνα μαγειρική άποψη.

Κάτι τρέχει στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Τα πιο φρέσκα σημεία της παρά θίν' αλός αστικής πραγματικότητας μας τραβάνε όλο και περισσότερο πιο κοντά στη θάλασσα, σερβίροντας εμπειρίες ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.