"Scorpina": Η γεύση της θάλασσας

Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, το ψαροφαγικό εστιατόριο στο Ν. Ψυχικό διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

Scorpina

Tο υψηλό επίπεδο της πρώτης ύλης, η βαθιά γνώση της θάλασσας και το σταθερά καλό φαγητό είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας στο θαλασσινό εστιατόριο "Scorpina", σημείο αναφοράς κοντά στην πιάτσα του κοσμικά πολύβοου Φάρου. Διανύοντας τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας του, διατηρεί το δημιουργικό του στιλ προσεγγίζοντας σωστά και νόστιμα όλες τις πτυχές από την κουλτούρα της αλμύρας.

SCORPINA ΨΥΧΙΚΟ

Τα πιάτα προσφέρουν αληθινά θαλασσινή κουζίνα, με προτάσεις όπως η κυκλαδίτικη κακαβιά βελουτέ και ορεκτικά όπως η αφράτη ταραμοσαλάτα, το καπνιστό χέλι με σαλάτα από ροβίτσα και μαραθόριζα και μια ενδιαφέρουσα γκάμα από ωμά. Ξεχωρίζουν το ταρτάρ τόνου πάνω σε papadum και το δαντελένιο καρπάτσιο μαγιάτικο με πίκλα πράσινου μήλου, popcorn κινόας και μαγιονέζα χαλαπένιος, ενώ θα σας χορτάσουν οι παπαρδέλες με χέλι καρμπονάρα και το γιουβέτσι με την ψαριά της ημέρας. Στη μεγάλη ψαριέρα θα βρείτε, φυσικά, όλων των ειδών τα ψάρια που έρχονται καθημερινά από τις ελληνικές θάλασσες. Συνδυάστε τα με μία από τις περίπου σαράντα ετικέτες κρασιών από τον παγκόσμιο αμπελώνα. 

SCORPINA 2

To περίφημο κιουνεφέ στη "Scorpina" must, αλλά η crema Catalana και τα φοντάν σοκολάτας με αλμυρή καραμέλα και παγωτό βανίλια Μαδαγασκάρης αξίζουν την προσοχή σας. 

Περισσότερες πληροφορίες

Scorpina

Γρ. Ξενοπούλου 2, Ν. Ψυχικό
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

38 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
09/05/2024

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.