Στο "Hoocut" για αληθινό σουβλάκι

Σε πλατεία Αγίας Ειρήνης και Νέα Σμύρνη, το εθνικό street food τιμά το παρελθόν του, νοστιμίζει το παρόν και κοιτά το μέλλον.

Hoocut 1

Πίσω στον Ιανουάριο του 2018 οι Περικλής Κοσκινάς, Σπύρος και Βαγγέλης Λιάκος, Κλεομένης Ζουρνατζής και Νίκος Καραθάνος -όλοι τους γνωστοί και με πολύ σημαντική πορεία στην εστιατορική Αθήνα- σύστηναν στο κοινό το "Hoocut", έχοντας στο μυαλό τους τον απολαυστικό επαναπροσδιορισμό του εθνικού street food. Το σουβλάκι προσεγγίστηκε με τρόπο σύγχρονο και ταυτόχρονα επιστρέφοντας στις ρίζες του. Εστιατορικά και παράλληλα όσο ακριβώς 'μερακλίδικα' έπρεπε. 

Το περασμένο καλοκαίρι, το "Hoocut" απέκτησε μικρό αδερφάκι - το συναντάς πια εκτός από την πλατεία Αγίας Ειρήνης και στη Νέα Σμύρνη. Σε μια γειτονιά με απαιτητικούς foodies που πάντοτε εκτιμούσε την ποιότητα, το "Hoocut" μεταφέρει την τυλιχτή πίτα με τα λεπτοκομμένα κομμάτια κρέατος από βοδινό ή προβατίνα, τις ανοιχτές πίτες με ψητό χοιρινό, κοτόπουλο ή και λουκάνικο από μαύρο χοίρο, που αποτελούν δημοφιλείς επιλογές.

Αλλά και οι vegetarian προτάσεις του (πίτα με χειροποίητα ντολμαδάκια και πίτα τυλιχτή με κομμάτια από λεπτοκομμένο καλαμάρι, ταραμοσαλάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι) έχουν δημιουργήσει -απολύτως δικαιολογημένα- τους δικούς τους φανατικούς οπαδούς.

Hoocut 2

Στον αριθμό 71 της Ελευθερίου Βενιζέλου και σε ένα ευρύχωρο μέρος, η κουζίνα στήθηκε και πάλι έχοντας το τεράστιο θερμαινόμενο τραπέζι ακριβώς στο κέντρο της, αποτελώντας το τερέν των μαγείρων που τυλίγουν μέσα στην αφράτη πίτα την ευτυχία μεταφρασμένη σε σουβλάκι, πάντοτε "χτίζοντας" το έδεσμα από την αρχή μέχρι το τέλος με τις ποιοτικότερες πρώτες ύλες.

Το σουβλάκι όπως πρέπει να είναι

Στο flagship σποτ της πλατείας Αγίας Ειρήνης δημιουργήθηκε πριν 4 χρόνια ένα σουβλατζίδικο, φτιαγμένο από (πραγματικούς) μάγειρες, που άγγιξε και βελτίωσε το φαινομενικά απλό αλλά ταυτόχρονα τόσο απαιτητικό project που ακούει στο όνομα "σωστό σουβλάκι".

Hoocut 5

Η ορθή διαχείριση της ποιοτικής πρώτης ύλης, οι κοπές και το ψήσιμο του κρέατος μπήκαν σε πρώτο πλάνο και κατά συνέπεια δημιουργήθηκε ένα από τα καλύτερα του είδους στην πόλη. Η πίτα του, φτιαγμένη στο χέρι, είναι ανάλαφρη, τραγανή αλλά και αφράτη.

Έπειτα, το κρέας του, εκεί όπου το επιτυχημένο δίδυμο των αδελφών Λιάκου πήγε το θέμα ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας ένα παρασκευαστήριο επεξεργασίας κρεάτων με την ονομασία "Metameat", προκειμένου να πλαισιώσει ολιστικά το εγχείρημα που λέγεται αληθινό σουβλάκι.

Hoocut 4

Η εμμονή τους στην ποιότητα, στην ισορροπία της γεύσης των πρωτογενών συστατικών, στη σωστή επεξεργασία του κρέατος, τους οδήγησε στην ανάγκη δημιουργίας ενός πλήρως εξοπλισμένου παρασκευαστηρίου κρέατος, οι ποιοτικοί έλεγχοι του οποίου έχουν ανατεθεί στο μικροβιολογικό εργαστήριο του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. Πλέον, το "Metameat" είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κρέατος του "Hoocut", διασφαλίζοντας έτσι τον έλεγχο ποιότητας, τεχνογνωσίας αλλά και ασφάλειας της πρώτης ύλης. 

Hoocut 3

Προσεχώς, το "Hoocut" θα συναντάται και στο Περιστέρι, με ένα ολοκαίνουριο κατάστημα (Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους) να αναμένεται μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου.


Info

Πλ. Αγίας Ειρήνης 9, Αθήνα
Tηλ. 210 3240026

Ελ. Βενιζέλου 71, Νέα Σμύρνη
Τηλ. 210 9344457

Καραθεοδωρή 1 & Σοφοκλέους, Περιστέρι

hoocut.com
Facebook: Hoocut
Instagram: @hoocut

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη ξεκινά τις καλοκαιρινές εξόδους από το "Ουζερί του Λάκη"

Το σταθερό στέκι των ψαγμένων ψαροφάγων της Αθήνας μάς περιμένει με ακόμη περισσότερα τραπεζάκια έξω στον κρυμμένο πεζόδρομο πίσω από την πλατεία Βικτωρίας, τα οποία γεμίζουν φρέσκιες, μερακλίδικες και προσιτές λιχουδιές.

ΓΡΑΦΕΙ: SPONSORED CONTENT
30/05/2024

Πώς ο Executive Chef του "Pizza Sapienza" δημιουργεί υψηλές γαστρονομικές εμπειρίες με μία signature πίτσα;

Ο Executive Chef Daniele Cason έφερε την διακεκριμένη πίτσα του από την Ιαπωνία στην Πελοπόννησο ανανεώνοντας την "street" εμπειρία στο "Mandarin Oriental, Costa Navarino".

Το "Monte Vista" κάνει το "Mont Parnes" καλοφαγικό προορισμό

Το νέο εστιατόριο σε προνομιούχα θέση του καζίνο, σερβίρει θεαματική βίστα της Αττικής για πρώτο πιάτο, και συνεχίζει με πειραγμένα μεσογειακά πιάτα και ανεβασμένη ατμόσφαιρα με μοναδικά live music events.

Το "Mandarin Oriental, Costa Navarino" ετοιμάζει μια σειρά από exclusive events και ξεχωριστούς καλεσμένους

Το resort υποδέχεται βραβευμένους με αστέρια Michelin Chefs, παγκοσμίως αναγνωρισμένους sommeliers και ταλαντούχους mixologists για βραδιές αφιερωμένες στην ελληνική και διεθνή γαστρονομία αλλά και στο fine drinking.

Στο "The Ziller’s Pastry Bar" το γλυκό γίνεται εμπειρία

Με αέρινα επιδόρπια, συννεφένιες σφολιάτες και ίσως την καλύτερη τυρόπιτα της πόλης στις βιτρίνες του, αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο σε μια απ’ τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου επαναφέρει στην Αθήνα μια από τις χαμένες της συνήθειες: το ραντεβού για γλυκό!