Ο Μιχάλης Ράμμος ανανεώνει το "Burrattino"

Η αγαπημένη ιταλιάνικη αυλή της οδού Μητροπόλεως αλλάζει προφίλ, ζωηρεύει τα vibes και φρεσκάρει τις γεύσεις της, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη καλοφαγική εμπειρία από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ.

Μιχάλης Ράμμος Burrattino Λεωνίδας Τούμπανος

Το γνωρίσαμε ως μια από τις πιο στιλάτες, χαλαρές αυλές του Κέντρου στην πάντα busy περατζάδα της οδού Μητροπόλεως, και το αγαπήσαμε για τις προσεγμένες ιταλιάνικες γεύσεις, τα βενετσιάνικα αλλαντικά και την προσεγμένη κάβα του. Τώρα, ήρθε η ώρα να μας συστηθεί ξανά, με τον ανανεωμένο του διάκοσμο να φέρνει στις καλοκαιρινές μας βόλτες τη δροσιά ενός σύγχρονου pop σημείου, με χαλαρή ατμόσφαιρα όπου η γεύση έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο. Το "Burrattino", το εστιατόριο του "Athens Ivy Suites", γυρίζει σελίδα και κρατά τα καλύτερα της ιταλικής ταυτότητάς του, μπολιάζοντάς τα με διάθεση εξωστρέφειας και εκπλήξεων, με τον Μιχάλη Ράμμο να προσθέτει στη νέα συνταγή όλα όσα έλειπαν στην αρχική. Ποια είναι αυτά; Ας μας τα πει ο ίδιος…

Burrattino
Λεωνίδας Τούμπανος

"Έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε μια νέα ταυτότητα στο "Burratino”, κρατώντας τα καλά στοιχεία του παλιού, όπως τα περισσότερα πιάτα. Όλα ήταν ωραία, αλλά κάποια έπρεπε να φύγουν, ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε τον ιταλικό χαρακτήρα του μενού, χωρίς απαραίτητα να τον περιορίζουμε στο βενετσιάνικο στοιχείο. Έχουμε κρατήσει έναν κεντρικό κορμό από pinse, bruschetta, pasta, risotto και γλυκά, που φτιάχνονται όλα εδώ από εμάς, αλλά περιορίσαμε το μενού μας σε έναν αριθμό πιάτων τέτοιο, που θα μας εξασφάλιζε ότι θα φτιάχνονται με προσοχή και συνεχώς θα βελτιώνονται.

"Είναι πολύ σημαντικό το μικρό μενού. Να μην μπερδεύουμε πολλά, να είναι τα πράγματα απλά και κατανοητά, δύο ή τρεις σελίδες και να ξέρει ο άλλος ότι "εκεί θα πάω και θα φάω την καλύτερη pinsa στην Αθήνα", ή το καλύτερο προφιτερόλ. Πέρα των πρακτικών κομματιών, που σου χαλάνε οι προμήθειες, τις πετάς, δεν έχεις αποθήκες κλπ, έχουμε τη δυνατότητα ότι κάνουμε να το δουλεύουμε ξανά και ξανά, να καθόμαστε από πάνω, να τα κοιτάμε, να το βελτιώνουμε συνεχώς.

Burrattino
Λεωνίδας Τούμπανος

"Η νέα μας διακόσμηση, με το μεγάλο δέντρο στο κέντρο και τα πολύχρωμα κλαριά που έχουν δώσει χαρακτήρα στην αυλή μας, ξεκίνησε από πρακτικούς λόγους: είχαμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του ήλιου, που μας χτυπάει από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα. Η τέντα δεν ήταν λύση γιατί μας σκοτείνιαζε πολύ. Σε μια βόλτα που έκανα, επηρεασμένος και λίγο από Ιαπωνία και ανθισμένες κερασιές κλπ, είδα ένα μαγαζί με τεχνητά φυτά, του λέω "αυτό ακριβώς θέλω". Του έδωσα τα μέτρα, ήρθε το έφτιαξε και από τότε έχει έρθει τούμπα όλη η εικόνα του καταστήματος. Το δέντρο μας έχει ταξιδέψει σ’ όλες τις χώρες, το φωτογραφίζουν όλοι.

"Η ιστορία του εστιατορίου καθορίζει και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την εμπειρία του προσφέρει: εδώ έχουμε το "Athens Ivy Suites", 12 πολύ ποιοτικές σουίτες με premium χροιά και θέα στην Ακρόπολη, και το "Burrattino" ξεκίνησε ως εξυπηρέτηση των σουιτών αυτών για το πρωινό τους κατ’ αρχήν, αλλά και για ένα ποτό, κρασί ή κοκτέιλ, πριν οι επισκέπτες μας βγουν τη βόλτα τους. Η ποιότητα του φαγητού, όμως, έφερε κόσμο απ’ έξω και η γεύση του άρχισε να χτίζει ένα όνομα. Έτσι, με μαγιά τους πελάτες του ξενοδοχείου, το "Burrattino" εξελίχθηκε σε ένα spot που αφορά όχι μόνο τους επισκέπτες, αλλά και τους κατοίκους της Αθήνας.

Burrattino
Λεωνίδας Τούμπανος

"Θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσει ο κόσμος – όσοι μας ξέραν κι όσοι δεν μας ξέραν, ότι είναι ένα καινούριο κατάστημα. Έχει κλείσει ο παλιός ο κύκλος με την όποια παθογένεια ίσως είχε κι έχουμε αλλάξει. Από διακόσμηση μέχρι μενού κι από feeling μέχρι μουσική, ενώ θα κάνουμε και διάφορα events – έκπληξη, από DJ sets μέχρι live μουσική, ενώ στα άμεσα σχέδια είναι μια παράσταση που θα κάνουμε στις 29 Μαΐου. Ένα από τα παιδιά που δουλεύουν στο bar είναι ηθοποιός, έχουμε λοιπόν φτιάξει σκηνοθεσία και κείμενα, με βάση τα οποία θα κάνει ένα κωμικό one man show, φτιάχνοντας ποτά και μιλώντας με τον κόσμο και τους συναδέλφους του, πάνω σε σενάριο που του έχουμε γράψει.

"Το δικό μου υπόβαθρο έρχεται από τον τουρισμό, έχω λοιπόν εμπειρία από το να έρχομαι σε επαφή με κόσμο, είμαι όμως καινούριος στην εστίαση κι είναι πράγματι κάτι το τελείως διαφορετικό. Έχει μια καθημερινή πίεση που δεν σε αφήνει ήσυχο ποτέ – πρωί, μεσημέρι, βράδι κάτι θα συμβεί. Έχει όμως και μια γοητεία το να βλέπεις τον επισκέπτη να μπαίνει μέσα για τη διακόσμηση και το φαγητό σου, και να φεύγει χαρούμενος. Λες "κάτι καλό κάνω".

Burrattino
Λεωνίδας Τούμπανος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια