Χειμώνα-Καλοκαίρι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Γκουρμέ εκδρομή στο Ζούμπερι

Μια νέα γαστρο-ταβέρνα από την οικογένεια Παρλιάρου, η οποία μας κάνει να βολτάρουμε μετά χαράς στην Ανατολική Αττική.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 1

Πολύ έξυπνο και με ωραιότατο λογότυπο, που παίζει πολύ όμορφα με το όνομά του «Χειμώνα-Καλοκαίρι», το μαγαζί που άνοιξαν ο Φώτης Χρυσανθίδης και η μητέρα του Νίκη Παρλιάρου. Το μέρος είναι ωραιότερο από τις περιγραφές που είχα ακούσει. Στο κέντρο δεσπόζει ένα ολόλευκο ξύλινο περίπτερο και γύρω γύρω, περιμετρικά, μια όμορφη αυλή γεμάτη πράσινο, με λευκή επίπλωση και πολλές ιδιαίτερες γωνιές με ποικιλία φυτών. Τα τραπέζια γύρω από τη συστάδα των μπαμπού ξεχωρίζουν, όπως και τα μεγάλα πεύκα με τις ασυνήθιστες διακλαδώσεις που δίνουν χαρακτήρα στο χώρο.

Χειμώνα-Καλοκαίρι - εικόνα 2

Η κουζίνα είναι ευρύτατη, με πάρα πολλές προκλητικές επιλογές. Ωστόσο, είναι σαφές ότι το φαγητό στο «Χειμώνα-Καλοκαίρι» δίνει –μια πέρα από το συνηθισμένο– σημασία στη λεπτομέρεια, γεγονός που του προσδίδει φιλική γκουρμέ διάθεση. Η πολίτικη καταγωγή των ιδιοκτητών χρωματίζει πολλές σπεσιαλιτέ. Από τα εξαιρετικά, γλυκοφάγωτα και μυρωδάτα (σαν γοητευτική χλωροφύλλη) ντολμαδάκια γιαλαντζί και την ισορροπημένη κι ερεθιστική παστουρμαδόπιτα, που το τραγανό της φύλλο δεν έχει ίχνος λαδίλας, μέχρι τα λιλιπούτεια χειροποίητα μαντί, ραβιολάκια γεμισμένα και σερβιρισμένα με κιμά, περιχυμένα με μπούκοβο και γιαούρτι, ή τον πουρέ μελιτζάνας (απαλός, μεστός, βελούδινος), τον οποίο συνδύασα με ένα υπερμέγεθες σουβλάκι αρνιού μαριναρισμένο με σκόρδο και δεντρολίβανο. Signature πιάτο τα τυροπιτάκια με φέτα και κατίκι, σαν τραγανές, τηγανισμένες με μαεστρία φλογέρες. Αλλά και η στριφτή τυρόπιτα «Χειμώνα-Καλοκαίρι», περιχυμένη με γάλα και αβγά, έχει το έξτρα προσόν να ψήνεται τη στιγμή της παραγγελίας. Στα οπωσδήποτε και ο σπιτικός μαριναρισμένος γαύρος με ξύσμα λεμονιού, τα ερεθιστικά χυμώδη αχνισμένα μύδια και η εξελιγμένη ντοματοσαλάτα «Τσομπάν», την οποία σερβίρουν με ωραιότατη καπνιστή μελιτζάνα.

Και, φυσικά, θα πρέπει να αφήσετε χώρο για τα υπέροχα γλυκά που έχουν την αύρα του Στέλιου Παρλιάρου (ο Φώτης είναι ανιψιός και βασικός συνεργάτης του). Ο κατάλογος προτείνει δεκαεννιά, ενώ υπάρχουν πολλά έξτρα, όπως ο εξαιρετικός πολίτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς με γάλα, η ωραιότατη κρέμα με βατόμουρο και το σιρόπι τους. Από τα στάνταρντ δοκίμασα τη μυρωδάτη (λόγω μαστίχας) κρέμα σοκολάτας σε σφαίρα.

(+) Η πολύ καλή σχέση ποιότητας τιμής. Η τουαλέτα για τα ΑμεΑ. (-) Η κρέμα σοκολάτας με μαστίχα. Θα έπρεπε να είναι πιο αφράτη. INFO

ΧΕΙΜΩΝΑ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Ν. Μάκρη, 2294099704, 6944636134. . Έως 12.30 π.μ.

Περισσότερες πληροφορίες

Χειμώνα-Καλοκαίρι

Λεωφ. Ποσειδώνος 93, Ζούμπερι - Νέα Μάκρη
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.