Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus

Ένα all day cafe-bar-restaurant, λίγα μόλις μέτρα από το χαμό της Γλυφάδας, είναι το καινούργιο δημιούργημα της επιτυχημένης τριάδας του «Akanthus», η οποία έδεσε την επιχειρηματική της προσπάθεια με το

δίδυμο Κ. Πηλαδάκης - Αντ. Ρέμος.

Opus - εικόνα 1

Ο Κωνσταντίνος Δάνδολος, ο Μανώλης Μούτσος και ο Γιάννης Παπαγιαννόπουλος υπογράφουν ένα opus (έργο) που διαφέρει. Και στην αντίληψη της λειτουργίας του, και (κυρίως) στις γεύσεις του, οι οποίες ξεφεύγουν από την πεπατημένη των cafes. Ακόμα και μέσα από κάποιες ατέλειες – όπως σε κάθε αρχή. Στο πεδίο του ποτού, η μπάρα έχει κι αυτή τα δικά της θέλγητρα, ενώ σύντομα κάποια βράδια (με πρώτη επιλογή νομίζω την Κυριακή) θα ξεκινήσουν και live. Τo (παλιό) «Akanthus», άλλωστε –μην το ξεχνάμε–, ήταν από τα πρώτα μαγαζιά που έδεσαν το γλέντι με το φαγητό. Μινιμαλισμός, λοιπόν, αλλά με μια τεράστια βιβλιοθήκη γεμάτη μπουκάλια στον έναν τοίχο και κοντράστ ξύλου με σκούρα χρώματα στο ντεκόρ (το οποίο έχει επιμεληθεί η Λίλα Σαραντίτη) και μια μαξιμαλιστική κουζίνα με πραγματικά πολυσυλλεκτική γκάμα συνταγών από τον σεφ Μεντζέλο Δροσόπουλο (βλ. «Figueira», «Ακρωτήρι Boutique» κ.λπ.) είναι αντικειμενικά θελκτικό σύνολο.

Αν έχεις χρόνο, μπορείς να φας ένα πλούσιο πρωινό, την πρώτη καλή γνωριμία με την κουζίνα, όμως, θα την κάνεις με το μεσημεριανό μενού το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από ριζότο με άγρια μανιτάρια και tapenade τρούφας μέχρι μπριάμ στα πιάτα ημέρας. Κι αν συνεχίσεις με καφέ, μπορείς να τον «γλυκάνεις» μ’ ένα… σάντουιτς από ψητό κανταΐφι με παγωτό καϊμάκι και θυμαρίσιο μέλι. Γενικά τα επιδόρπια κερδίζουν τις εντυπώσεις και σε πλήθος, και σε γεύση. Υπερέχει το τιραμισού με σαβαγιάρ και σάλτσα καφέ που σερβίρεται σε ποτήρι ουίσκι. Στην τελευταία μας επίσκεψη ξεκινήσαμε με μια πρωτότυπη χωριάτικη σαλάτα (€ 10,50) με καπνιστή φέτα, τραγανό χωριάτικο φύλλο κι ελαιόλαδο ντομάτας, μοιραστήκαμε σπαράγγια ψητά με ζεστή σάλτσα ταρτάρ και σκραμπλ σε κροστίνι τρούφας (σούπερ πιάτο, με € 13) και αφοσιωθήκαμε σ’ ένα φρέσκο φιλέτο σφυρίδα και στο rib eye από Black Angus. Το πρώτο, με τους χυμούς του ολοζώντανους, σερβίρεται, στην ίδια τιμή (€ 29,50), σε δύο παραλλαγές: με πράσινες και μαύρες ελιές, σε σάλτσα από το ζωμό του ψαριού, ντομάτα ψημένη με κάππαρη και πατατάκια τσιπς η πρώτη και στη σχάρα με λαχανικά, ρύζι μπασμάτι με ημίλιαστη ντομάτα και το λαδολέμονό της η δεύτερη. Το steak (400 γρ. στα –προσιτά– € 28), που γαρνίρεται με πατάτες, λαχανικά και σος fines herbes, ήταν τόσο καλό, που και μόνο γι’ αυτό θα επιστρέψω!

(+) Ο μεγάλος κατάλογος, με εξαιρετικά πολλές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

(-) Η μπάρα «κάτι θέλει» για να ζεσταθεί και να αρχίσει να κάνει παιχνίδι.

Περισσότερες πληροφορίες

Opus Inner Pleasure

Λεωφ. Άγγελου Μεταξά 48 & Πανδώρας 9, Γλυφάδα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.