O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος

Ένα αρχοντικό του ’30 στη Νέα Φιλαδέλφεια, πολύχρωμο, ζωγραφιστό απ’ άκρη σ’ άκρη, με διεθνούς λογικής γεύσεις – που θέλουν όμως ακόμη λίγη δουλειά.

O Λεμονόκηπος - εικόνα 1

Πιάνουν τα χέρια τους στον «Λεμονόκηπο». Ο Γιάννης (ο οποίος έχει και το «Εν Αιθρία» στην ίδια γειτονιά) έστησε το εστιατόριο με τη βοήθεια της Αγγλίδας γυναίκας του Σόφι. Μεταμόρφωσαν ένα παραμελημένο… σιντριβάνι σε απίθανο τζάκι, που φιγουράρει στα δεξιά της εισόδου με «χρυσή» καμινάδα, ζωγράφισαν στο χέρι τις κολόνες, τις καρέκλες, τα τραπέζια, τις μπορντούρες στους καθρέφτες, ακόμη και τα τζάμια αυτού του όμορφου, παλιού αρχοντικού, με τα υπέροχα παλιά πλακάκια, τα σκαλιστά έπιπλα και τα φωτιστικά από φυσικό γυαλί. Νιώθεις μια γλυκιά ζεστασιά σ’ αυτό τον πληθωρικό τρισδιάστατο «καμβά» που τον χρωματίζει χαρούμενα κι η μουσική, βολτάροντας σε διάφορα είδη και δεκαετίες. «Ανθρώπινη» αίσθηση συνολική, αντίδοτο στις απρόσωπες συνταγές και τα κλωνοποιημένα ντεκόρ.

H κουζίνα ανακατεύει με τη σειρά της τα χρώματά της σε διεθνή παλέτα και τα σερβίρει στα διαφορετικά δωμάτια του σπιτιού. νομίζω όμως ότι δεν έχει βρει ακόμη τις ισορροπίες της. Αρκετά καλοφτιαγμένη η μους καπνιστής μελιτζάνας που σερβίρεται με ψητά ντοματάκια και παξιμάδι (€ 4,50), ενώ εξίσου απλό και συμπαθητικό είναι το χωριάτικο λουκάνικο τύπου σπετζοφάι σε σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με πιπεριές και ψητές πίτες για τις απαραίτητες βούτες (€ 5,50). Οι μπουκιές τυριού από Philadelphia, ρικότα και φέτα, σε εκδοχές με μαϊντανό, με καρύδι, με φιστίκι Αιγίνης και σάλτσα βύσσινο (€ 6) είναι κάπως μπερδεμένη συνταγή για τα γούστα μου, ενώ και στα ντολμαδάκια γιαλαντζί (€ 5) θα ήθελα να κρατάει λίγο παραπάνω το ρύζι στο δόντι. Το χοιρινό (€ 12) πάντως, με μανιτάρια, λαχανικά, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί, που έρχεται στο τραπέζι στο τηγάνι του, είναι ιδιαίτερα χορταστικό πιάτο. Αφήστε χώρο και για το cheesecake με μπανάνα και σάλτσα butterscotch (€ 5) ή για λεμονόπιτα (€ 5), η οποία, προφανώς, σε έναν «Λεμονόκηπο» δεν θα μπορούσε να λείπει.

(+) Το ιδιαίτερο περιβάλλον με την πολύχρωμη διάθεση. Η έντιμη κοστολόγηση. (-) Όταν διαβάζεις «μοσχαρίσιο κότσι σιγοψημένο στο φούρνο», το περιμένεις πιο μελωμένο.

Περισσότερες πληροφορίες

Λεμονόκηπος (Ο)

Αγ. Τριάδος 11 & Επταλόφου, Νέα Φιλαδέλφεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.