Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή

Το δημοφιλές ρεστοράν στο δάσος του Δαφνίου ανανεώνεται καλλιεργώντας πάντοτε τη σύγχρονη ελληνική κουζίνα.

Γιορτή - εικόνα 1

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης μπορεί να μη μένει πια εδώ, η «Γιορτή» όμως συνεχίζει πολύ νόστιμα το ιδιαίτερο μονοπάτι της στην ελληνική κουζίνα. Η Δήμητρα Βάλλα, που ήταν πάντα η executive σεφ του μαγαζιού, συνεχίζει να σερβίρει πολλά από τα αγαπημένα πιάτα της προηγούμενης περιόδου, αλλά έχει διευρύνει πολύ τον κατάλογο. Λόγου χάρη, με τους πρωτότυπους λαχανοντολμάδες της οι οποίοι γεμίζονται όχι με κιμά, αλλά με ψιλοκομμένο χοιρινό κρέας που τους δίνει ωραία μαστιχωτή υφή, ενώ στην πλούσια λεμονάτη σάλτσα το κύμινο αποτελεί ερεθιστικό νεολογισμό. Η σκορδάτη και καπνιστή μελιτζανοσαλάτα είναι τώρα πιο κοντά στη φυσική υφή της σάρκας της μελιτζάνας. Τα πολίτικα σουτζουκάκια έχουν την τύχη να συνδυάζονται με μια ιδιαίτερα νόστιμη σάλτσα ντομάτας, αρτυμένη κατά την παράδοση με κύμινο, ενώ τα δημοφιλή ρεβίθια με αρωματικά χόρτα, που μαγειρεύονται στον ξυλόφουρνο, ανανεώθηκαν πετυχημένα με την προσθήκη παστού μπακαλιάρου. Από το μεγάλο νησιώτικο ξυλόφουρνο, όμως, έρχονται ακόμα πολλές νοστιμιές. Δεν μιλάω μόνο για τις πολύ ωραίες πίτες αλλά και για τα γαρδουμπάκια με τη ζωηρή λεμονάτη σάλτσα ή το μελωμένο μπουτάκι πάπιας confit σε μαμαδίστικο στιλ, συνδυασμένο με κάστανα, σάλτσα αγριοκέρασων και πουρέ κολοκύθας. Μερικά πιάτα, πάντως, στο τηγάνι ξεφεύγουν. Τα αρνίσια γλυκάδια έρχονται κάπως ξερά, παρά τη ζωντανή σάλτσα λεμονιού και ρίγανης, και μια γλώσσα χάνει τη φινέτσα της επειδή μένει παραπάνω απ’ ό,τι πρέπει στη φωτιά. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στις σαλάτες. Είναι εξόχως αρωματική αυτή με λάχανο, κουκουνάρι, ρόδι και σταφίδες χάρη στο περγαμόντο του ντρέσινγκ της και στα φύλλα δυόσμου.εκείνη δε με τις φακές, τις φανταστικές ξιδάτες ελιές, την κάππαρη και τα σοταρισμένα καλαμάρια με πέστο είναι ευχάριστα πρωτότυπη.

Στη «Γιορτή» πλέον τη μεγάλη φλοράλ χαρούμενη σάλα, περικυκλωμένη από τα δέντρα του δάσους, γεμίζουν οι νότες του πιάνου, που νομίζω ότι παίζει καθημερινά. Αν θέλετε, μάλιστα, να τελειώσετε θεαματικά το γεύμα σας, μπορείτε να παραγγείλετε κρέπες πορτοκάλι που θα τις ψήσουν μπροστά σας σε μπακιρένιο τηγάνι.

(+) Το νόστιμο ελληνικό πνεύμα που βασιλεύει εδώ. (-) Αποτυχίες όπως το γιουβετσάκι με μανιτάρια και τα παρατηγανίσματα.

Περισσότερες πληροφορίες

Γιορτή

Τέρμα Ιεράς Οδού, Δαφνί, Χαϊδάρι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.