Prosopa

«Under construction» θα διαβάσετε στον τοίχο, αλλά όλα είναι έτοιμα στο γνωστό καλλιτεχνόφιλο στέκι, που δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του μεταφέρθηκε σε νέο πόστο.

Prosopa

«Under construction» θα διαβάσετε στον τοίχο, αλλά όλα είναι έτοιμα στο γνωστό καλλιτεχνόφιλο στέκι, που δέκα χρόνια μετά το ντεμπούτο του μεταφέρθηκε σε νέο πόστο.

Prosopa - εικόνα 1

Αργούτσικα βγήκαμε για φαγητό αυτήν τη φορά. Τα «Prosopa» όμως, παρότι του κουτιού, καθώς πρόσφατα μετακόμισαν από το Γκάζι στο Ρουφ, δεν αλλάζουν συνήθειες – η κουζίνα εξακολουθεί να μην κλείνει νωρίς. Πάντα πετυχαίνεις εδώ παρέες καλλιτεχνών και ηθοποιών – έχω συναντήσει παλιότερα τον Αιμίλιο Χειλάκη, τη Σμαράγδα Καρύδη, τον Χρήστο Λούλη και στην προκειμένη κάπου πήρε το μάτι μου τον Γεράσιμο Μιχελή και την Τζούλη Σούμα, οι οποίοι, απ’ ό,τι διάβασα, ετοιμάζουν ένα έργο βασισμένο στο «Σύννεφο με παντελόνια» του Μαγιακόφσκι. Το μενού είναι πάντα τεράστιο. όλο και κάποια νέα πιάτα προσθέτουν, αλλά δεν ρισκάρουν να αφαιρέσουν το αγαπημένο σου. Οι μουσικές σουλατσάρουν σε διάφορα genres μεταξύ ’80s-’90s. Οπότε στο νέο τους «σπίτι» δεν χρειάζεσαι στρατηγική προσαρμογής.

«Train view number one», «Train view number two», γράφει πάνω από τα δύο παράθυρα που βλέπουν στην Κωνσταντινουπόλεως. Και μου αρέσει πολύ που τα τρένα εξακολουθούν να είναι παρόντα, μέρος οπτικό και ηχητικό ενός φωτεινού βιομηχανικού σκηνικού με τούβλο, ξύλο, γήινα χρώματα, stencil και φωτιστικά Moooi. Χαζεύω τον προσωπο-κεντρικό κατάλογο, κολλάω με τις ρήσεις διασήμων –ο Φελίνι, ας πούμε, έχει πει ότι η ζωή είναι μια μείξη μαγείας και pasta– και, επηρεασμένη, διαλέγω τα φρέσκα ραβιόλια γεμιστά με μανιτάρια και σος με ελαφρύ άρωμα τρούφας, εκτός από τις τυλιγμένες γαρίδες σε σπαγκέτι πατάτας, με σος από μάνγκο και πασπαλισμένες με καβουρδισμένο σουσάμι για μια μικρή δόση εξωτισμού. Ο πολυσυλλεκτικός χαρακτήρας της κουζίνας φαίνεται και στα συμπαθέστατα φιλετάκια που παίρνουν αποχρώσεις κοκκινιστού –με κόκκινη σάλτσα με λίγη κανέλα– και συνοδεύονται από τραγανές τηγανητές πατάτες. Τα γλυκά, κλασικά και καλοφτιαγμένα: ξεχώρισα το μπανόφι και το αφράτο τιραμισού.

(+) To στιλ και ο χαλαρά intellectuel χαρακτήρας, που συνδυάζονται με μια βατή κουζίνα. (-) Το ριζότο με τις γαρίδες και το κοτόπουλο ήταν παραβρασμένο και μάλλον ουδέτερο σε γεύση.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.