Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι

Κονσέρβες, βαζάκια, μπαχαρικά, γκαζόλαμπες και λαδόκολλα αντί πιάτου σκηνογραφούν το πιο πειστικό μπακάλικο-μεζεδοπωλείο που έχω δει. Οι δε τιμές τιμή του – κοινώς, ο Βαγγέλης και η Νίκη δεν χρειάζονται μπακαλοτέφτερο.

Δράμι - εικόνα 1

Όταν είδα στο «Δράμι» ότι εκείνη η σαλάτα με μαρούλι, κόκκινο λάχανο, ψητά κολοκύθια, πιπεριές και λεπτοκομμένη, αλλά μπόλικη γραβιέρα Κρήτης, η οποία αριβάρει στο τραπέζι και… το καταλαμβάνει (φτάνει σχεδόν για τέσσερις), κοστίζει 6 ευρώ, δεν το πίστευα. Αγία Βαρβάρα: 12 points. Δεν είναι μόνο ζήτημα τιμής. Κάτι κάνουν εδώ. Σου ξυπνάει αναμνήσεις ο ντοματοπελτές αντί για ντιπ· είναι «φάση» το καρβελάκι σε τσίγκινο καλάθι που έρχεται ζεστό, με μια ιδέα λάδι και δεντρολίβανο, και ο γκιουζελεμές με καλοδιαλεγμένο καβουρμά στη σέσουλα (με στεγνό χωριάτικο φύλλο). Ιδίως όταν το τραπέζι είναι «στρωμένο» με φύλλο λαμαρίνας από κονσέρβα της ΖΑΝΑΕ (τις βρήκαν σ’ ένα εργοστάσιο στη Θεσσαλονίκη) κι εσύ τρως στη λαδόκολλα (εντάξει, αν θέλεις παίρνεις πιάτο). Με την μπακαλική «σκηνογραφία» να παίρνει σάρκα και οστά, η κουζίνα σιγοντάρει με δικές της εμπνεύσεις, όπως η «περίεργη» τηγανιά κοτόπουλου με πιπεριές Φλωρίνης και μοσχολέμονο, γλυκόξινο σε απαλή εκδοχή, μέχρι να μπει στο ψητό: τα κρέατα που ταξιδεύουν από τη Μακεδονία μέχρι εδώ –και μεταμορφώνονται σε αφράτα πολίτικα σουτζουκάκια (μοσχάρι-αρνί) με διακριτό το σκόρδο και το κύμινο ή σε «παραδοσιακό» σουβλάκι, ωραία μαριναρισμένο σε σουμάκ, κόλιαντρο και θυμάρι, και μαζί έξτρα ζουμερό, πικάντικο λουκάνικο Ευζώνων– είναι ένα κι ένα. Όσο για τα γλυκά, έρχονται από τη Βέροια. Εκμέκ σοκολάτα, καρυδόπιτα με σοκολάτα, κόσκερι, δηλαδή σιροπάτο ραβανί με κρέμα και καραμέλα, συνεπέστατο φινίρισμα, με κόστος περί τα € 3 έκαστο. Τη δε αίσθηση παλιάς γειτονιάς (και παλιού φιλότιμου) μπορείς να την πάρεις μαζί σου στο βασίλειο της πολυκατοικίας χωρίς έξτρα χρέωση. Το κατάστημα κερνάει πειστική νεο-νοσταλγία. (+) Το concept «μπακάλικο», δομημένο, μελετημένο και προσεγμένο σε όλα του. Ακόμη και στο χαμόγελο. (-) Η υπερβολική φέτα και η απουσία καπνίσματος στη μελιτζανοσαλάτα. Κάποιες ασαφείς περιγραφές στον κατάλογο.

Περισσότερες πληροφορίες

Δράμι

Σίφνου 4 & Χανίων 47, Αγία Βαρβάρα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/05/2024

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.

Τα νέα -εξαιρετικά- street food της Αθήνας

Το χεράτο φαγητό έχει αναβαθμιστεί αισθητά τους τελευταίους μήνες και αυτοί είναι οι 'υπεύθυνοι'.

"Makan La Vie": Αέρας Γαλλικής γαστρονομίας στην Ινδονησία

Στο παραδεισένιο νησί Gili Air ο σεφ Lachaux Médéric συνδυάζει τη fusion γαλλική κουζίνα και τις τεχνικές της µε τα τοπικά προιόντα της Ινδονησίας.

Εκλεκτικά μεσημέρια που φέρνουν την αύρα παλιάς Κηφισιάς στο σήμερα στον κήπο του "Isabella’s"

Στο νέο, αποκλειστικά μεσημεριανό, εστιατόριο του ανακαινισμένου "The Twenty One Hotel", ο ανεπιτήδευτος κοσμοπολιτισμός που ταιριάζει γάντι με την Κηφισιά και με την εποχή, μας καλεί για slow living.

Η Ελένη Πετρουλάκη μας κάνει το τραπέζι στο "Blends" στη Γλυφάδα με το healthy & weight loss menu της

Πιάτα με λίγες θερμίδες, υψηλή διατροφική αξία και την υπογραφή της Ελένης Πετρουλάκη σ' ένα καλοκαιρινό σκηνικό.

Ο Αλέξανδρος Καρακατσάνης είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα

Μία κουβέντα με τον ταλαντούχο σεφ, με αφορμή το 'Ami gastrotheque' αλλά και ένα νέο, φιλόδοξο και ταρατσάτο εστιατορικό project που καταφθάνει πολύ σύντομα.