Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis

Εκτός του ότι έκλεισε δεκαπέντε χρόνια στο Παλαιό Φάληρο, θα σας ταΐσει, εκτός παρασκευοσάββατου που έχει ζωντανή μουσική, με δεκαπέντε ευρώ.

Arsenis - εικόνα 1

Ο «Arsenis» είναι μια κλασική ταβέρνα με εξίσου κλασικό, παλιομοδίτικο ντεκόρ. Με το που κάθεσαι στη σάλα έχεις την αίσθηση του αναλλοίωτου στο χρόνο, του οικογενειακού, αν και είναι πιθανό, μια που ο χώρος έχει ήδη κλείσει δεκαπέντε χρόνια ιστορίας, από παιδί να έχεις αλλάξει στρατόπεδο και να ’χεις γίνει γονιός... Με φόντο το τουβλάκι και τις τοιχογραφίες –ανάμε­σά τους και μια με το Ποντικονήσι, καθώς ο ιδιοκτήτης Αρσένης Ίσερης είναι Κερκυραίος στην καταγωγή–, παίρνεις στα χέρια τον κατάλογο για να βρεις, εκτός από κάποια φιλέτα (πιπεράτο, αλά κρεμ, με σος μαδέρα κ.ά.), εκείνες τις γεύσεις ταβέρνας στις οποίες αρέσει σε πολλούς από εμάς να επιστρέφουμε.

Το ψωμί, ψητό με λαδορίγανη, φέρνει εξαρχής κάτι το καθησυχαστικό. Ακολουθούν καλοδουλεμένη μελιτζανοσαλάτα (€ 4,80), μαμαδίστικα κεφτεδάκια (€ 6), τραγανά τηγανητά κολοκυθάκια (€ 4) και πατάτες κομμένες στο χέρι (€ 2,80). Οι κολοκυθοκεφτέδες, πάντως, λόγω του δυόσμου (που στην περίπτωσή μας παράπεσε), ήταν στο όριο του πικρού και οι άγριοι ζωχοί (€ 4) ήρθαν παραβρασμένοι. Στη συνέχεια, όμως, κατέφθασαν μια μοσχαρίσια μπριζόλα (€ 13) καλοψημένη μεν, κατά το γνωστό Greek style, αλλά ζουμερή και νόστιμη, κι ένα σουβλάκι από ψαρονέφρι (€ 12) εξίσου καλό, με το γνωστό συνοδευτικό τρίπτυχο ντομάτα-πίτα-κρεμμύδι να κρατάει τα κρεατοπαράδοτα. Το τέλος αντίστοιχο, με κρεμ καραμελέ. Και το καλύτερο όλων το γεγονός ότι εδώ, από Κυριακή έως Πέμπτη, με € 15 το άτομο μπορείς να πάρεις ό,τι θέλεις –πλην των φιλέτων που λέγαμε νωρίτερα–, με την τιμή να περιλαμβάνει και χύμα κρασί.

Up: H περιποιητική (και οικογενειακή) διάθεση. Οι τιμές, με μενού ή άνευ αυτού. Down: Ένα ρετουσάρισμα δεν θα ήταν κακό. Κι εκείνα τα φώτα νέον στην επιγραφή χρειάζονται;

Περισσότερες πληροφορίες

Arsenis

Ζησιμοπούλου 19, Αμφιθέα
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Pharaoh Fire Nights: Ο Δημήτριος Μούδιος μαγειρεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ο σπουδαίος R & D σεφ θα μαγειρέψει ένα ειδικό μενού ταϊλανδέζικης κουζίνας χρησιμοποιώντας κυρίως ελληνικά προϊόντα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
10/05/2024

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.