Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία

Κλασική (οικονομική) αξία στον πεζόδρομο της Βαλτετσίου - συνεχίζει απτόητη από το 1979 και παραμένει οικογενειακή υπόθεση.

Ροζαλία - εικόνα 1

Είχα χρόνια να φάω στη «Ροζαλία». Από τότε που ήμουν φοιτήτρια νομίζω. Μου άρεσε αυτή η αυλή – τότε ήταν στρωμένη με χαλικάκι. Κι ακόμη μου αρέσει αυτό το «παντός καιρού»: είναι σκεπασμένη με τέντες, πλέον πιο σύγχρονες, από εκείνες που ανοιγοκλείνουν μηχανικά –η… τεχνολογία στην υπηρεσία της παράδοσης–, με τα τραπέζια της στοιχισμένα, στρωμένα με καρό τραπεζομάντιλα, με τον κισσό της να έχει τρανέψει και τα γλαστράκια να σου θυμίζουν ότι εξακολουθεί να είναι αυλή.

Εδώ έρχονται φοιτητές, κόσμος της γειτονιάς που δεν πρόλαβε να βάλει κατσαρόλα στη φωτιά, εργαζόμενοι του κέντρου, παρέες το βράδυ. Ο κατάλογος τους βολεύει όλους, έχει μεγάλη ποικιλία σε ορεκτικά, ψητά και μαγειρευτά.

Ξεκινήσαμε με εξελληνισμένο ταμπουλέ (€ 3,5) –πες το και μαϊντανοσαλάτα αν σε πιάσει το πατριωτικό σου–, το οποίο, εκτός από πλιγούρι και μαϊντανό, έχει άνηθο και πιπεριά, μια σαλάτα που τη λένε «μεξικάνικη» (€ 3), λίγο πικάντικη, με καλαμπόκι, πιπεριές, ντομάτα και μια πατατοσαλάτα (€ 3,5), της οποίας οι πατάτες το ήθελαν λίγο παραπάνω βράσιμο είναι η αλήθεια, με μπόλικο κρεμμύδι. Και χοιρινό με μπίρα και ροκφόρ (€, 7,50), ωραίος μεζές για να μοιραστείς με το κρασί σου (το χύμα βιολογικό είναι αρκετά καλό). Στα κυρίως πιάτα το μπιφτέκι «Αχιλλέας» (€ 8,5) γεμιστό με τυρί και μανιτάρια είναι ζουμερό και το σφακιανό αρνάκι στην κατσαρόλα, με ριγανίτσα, τρυφερό. Για το τέλος έχει συμπαθή σφακιανή πίτα, λίγο πιο χοντροκομμένη από ό,τι τη βρίσκουμε συνήθως, για να μπορείς να την επιλέξεις (χωρίς το μέλι) και για ορεκτικό.

Up: Μια αυλή για το χειμώνα, το κεντρικό σημείο, η ποικιλία σε πιάτα. Down: Να τρως ντοματοκεφτέδες και να μη νιώθεις την ντομάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ροζαλία

Βαλτετσίου 58, Εξάρχεια
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.