Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking

Νέα επί... πιάτου: εστιατόρια και ταβέρνες, σεφ και μαγείρισσες με διάθεση ανανέωσης στα βόρεια, στα νότια και στο κέντρο της πόλης.

Something’s cooking - εικόνα 1

Shogun

Κοτόπουλο με κρέμα κάρι και άρωμα καρύδας, ψητό χοιρινό με σάλτσα BBQ και άλλα πιάτα εμπνευσμένα από την πολυνησιακή κουζίνα «συγκατοικούν» με το sushi αλλά και τις ιδιαίτερες επιλογές σε κοκτέιλ στο στιλάτο εστιατόριο του «Theoxenia Palace» στην Κηφισιά. Όσο για τη διακόσμηση που τα… περιβάλλει, προτιμάται η μοντερνιτέ του δυτικού κόσμου.

Aioli

Σαλιγκάρια Bourguignon, ταλιάτα, κανόλι παρμεζάνας, παπαρδέλες με ραγού άγριων μανιταριών, κοτόπουλο με σάλτσα σταφυλιού και λιαστής ντομάτας… Όλα μυρίζουν Μεσόγειο στο κουκλίστικο, cosy «Aioli» της Γλυφάδας, ένα χώρο που κρατάει σταθερή πορεία εδώ και χρόνια και όπου, λόγω γευστικής αντίληψης

και περιποίησης, αξίζει να πας και να ξαναπάς.

Δεκαεπτά

Από το ελληνικό μεσημεριανό μενού ψηφίζουμε κόκορα σουβλάκι με μαστέλο Χίου και λαχανικά ή μοσχαρίσιο φιλέτο με σος από άγρια μανιτάρια Γρεβενών. Από το πιο διεθνές βραδινό, rib eye με αρωματικό αλάτι ή νουαζέτα αγριογούρουνου με σμέουρα και δεντρολίβανο. Όλα δείχνουν ότι το πλέον κλασικό εστιατόριο του κέντρου προσέχει φέτος ακόμη πιο πολύ τις γεύσεις του.

Something’s cooking - εικόνα 2

Sesto Senso

Στο μεσογειακής αντίληψης εστιατόριο του Χαλανδρίου ο σεφ Δημήτρης Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει διάφορα νέα πιάτα για τη σεζόν που ξεκινά: σπιτικές πίτες ημέρας, φιλέτο κοτόπουλο που γεμίζεται με προσούτο, ανθότυρο, σπανάκι και λιαστή ντομάτα ή ψαρονέφρι σε Chardonnay με πατατούλες εκραζέ. Αν είστε chocaholic (πολύ πιθανό)φήστε χώρο για το υγρό κέικ σοκολάτας.

Il Doppio

Η περιποιημένη ιταλική ταβέρνα των Εξαρχείων (θα τη βρεις δίπλα στο «Διπλό») πρόσθεσε στο εκτενές κατά τ’ άλλα μενού της vitello tonnato (μοσχαρίσιες φέτες με σάλτσα τόνου), ριζότο με σπαράγγια και καραβίδα μαγειρεμένο σε κρέμα γάλακτος και λευκό κρασί και μοσχαρίσια φιλετάκια σοτέ με ντομάτα, κρεμμυδάκια και σκόρδο, ελιές, κάππαρη και ρίγανη – με το βλέμμα στη Μεσόγειο δηλαδή.

Κύλησε ο Τέντζερης

Ωραία μαγειρεύουν στα Βριλήσσια. Πέρα από τα μόνιμα του καταλόγου, θα βρείτε κάθε μέρα και τρία μαγειρευτά, εγώ όμως θα επιστήσω την προσοχή σας στην κατηγορία «γεύσεις Ελλάδας»: ζυγούρι-γαμοπίλαφο (Κρήτη), αρνάκι κλέφτικο (Τρίκαλα), χοιρινό μπούτι στη γάστρα (Ξάνθη), χοιρινό με πλιγούρι και κόλιαντρο (Κύπρος), κοτόπουλο μπουρδουνιώτικο (Λακωνία) και άλλα τοπικά.

Περισσότερες πληροφορίες

Δεκαεπτά (17)

Λυκαβηττού 2 & Ακαδημίας, Κολωνάκι
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.