Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου. Πρόκειται για μια παλιά ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και που πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών οι οποίοι την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά

Πέππας

Μια ιστορική ταβέρνα στο γνωστό κρεατοφαγικό προορισμό ανανεώνεται και αποκτά αισθητική εστιατορίου.

Πέππας - εικόνα 1

Αυτό που αντίκρισα την Κυριακή στη Σταμάτα ήταν απίστευτο. Κάποια στιγμή, κι ενώ οδηγούσαμε σε κάτι επαρχιακούς δρόμους –πραγματικά όμορφη εξοχή–, βρεθήκαμε ανάμεσα σε μυριάδες αυτοκίνητα, που κατέφθαναν από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, με προορισμό την πλατεία με τις χασαποταβέρνες. Σε φρενήρεις ρυθμούς έκαναν γύρους, σαν καρχαρίες, γύρω από την ταβέρνα της αρεσκείας τους, σκαρφάλωναν πεζοδρόμια και διπλοπάρκαραν για να βρεθούν σε απόσταση αναπνοής –ει δυνατόν– από το παϊδάκι. Κι ας έχει δυο τετράγωνα πιο πέρα ατελείωτες αλάνες! Μετά, με αγωνία στο μάτι, κατέβαιναν βαδίζοντας γοργά για να προλάβουν. Φαντάζομαι ότι επιστρέφοντας το απόγευμα θα ένιωθαν ευτυχείς που βγήκαν… βόλτα στη φύση.

Αφού, λοιπόν, αντιμετωπίσαμε τα πλήθη, βρεθήκαμε καθισμένοι μπροστά στο τζάκι στην ταβέρνα του Πέππα. Την παλιά εκείνη ταβέρνα που λειτουργεί δίπλα στην εκκλησία από το 1977 και πρόσφατα ξαναγύρισε στα χέρια των ιδιοκτητών που την ανακαίνισαν ολοκληρωτικά. Έτσι, ο όρος ταβέρνα αναφέρεται πλέον μόνο στο είδος του φαγητού, αφού το περιβάλλον μοιάζει περισσότερο με εκείνο ενός εστιατορίου. Καλοβαλμένα τραπέζια, άνετες καρέκλες, χαμογελαστό προσωπικό με ωραίες ποδιές, ολοκαίνουργια ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπίρουνα συνθέτουν ένα σκηνικό σαφώς πιο πολιτισμένο απ' ό,τι μας έχει συνηθίσει η περιοχή.

Ξεκινήσαμε με μια πολύ καλή σπανακοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο που ψήνεται σε ξυλόφουρνο και μανούρι στο κάρβουνο – ο κατάλογος το προτείνει με μέλι, αλλά δοκιμάστε το καλύτερα με το σπιτικό γλυκό κυδώνι που φτιάχνει η μητέρα του ιδιοκτήτη. είναι άλλο πράγμα. Ακολούθησε πολύ καλό, ζουμερό, αλλά ξεροψημένο κοντοσούβλι και τραγανό, αλλά κάπως στεγνό κοκορέτσι. Από τα κυρίως, δοκιμάσαμε μια ικανοποιητική σπαλομπριζόλα και συμπαθητικό, ωραία ψημένο παϊδάκι με χειροποίητες πατάτες τηγανητές. Στο τέλος, μας περίμενε μία ακόμη έκπληξη. Ενώ στις ταβέρνες της περιοχής τα επιδόρπια είναι είτε ανύπαρκτα είτε περιορίζονται σε γιαούρτι με μέλι, εδώ θα βρείτε τραγανούς καλοφτιαγμένους λουκουμάδες με μέλι, ζεστή τάρτα σοκολάτα και ενίοτε πολύ καλή τραχανόπιτα – μοιάζει με μπακλαβά.

Αν θέλετε κάτι διαφορετικό από την κλασική λαδόκολλα, ελάτε εδώ. Αλλά, θερμή παράκληση, παρκάρετε λίγο πιο μακριά. Μπορείτε να συνδυάσετε και μια βόλτα στο βουνό – εμείς πάντως το κάναμε, από τύψεις φαντάζομαι…

Περισσότερες πληροφορίες

Πέππας

Πλ. Σταμάτας
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.