Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο; Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων.

Κρίθαμος

Κομψό, χαριτωμένο, προσιτό, με νόστιμη, καλοφτιαγμένη ελληνική κουζίνα· τι άλλο να ζητήσει κανείς από ένα καινούργιο, καθημερινό εστιατόριο;

Κρίθαμος - εικόνα 1

Χαίρομαι όταν βλέπω να ανοίγουν εστιατόρια όπως ο «Κρίθαμος». Το έχω γράψει επανειλημμένως: η Αθήνα χρειάζεται περισσότερα καθημερινά, τίμια εστιατόρια που δεν προσποιούνται τίποτα παραπάνω από αυτό που είναι και δεν φιλοδοξούν τίποτα περισσότερο από το να προσφέρουν καλοφτιαγμένο φαγητό σε ένα περιποιημένο περιβάλλον.

Το «Κρίθαμος» άνοιξε διακριτικά πριν από λίγες εβδομάδες, σ' ένα στενάκι του Νέου Ψυχικού, κοντά στη Μεσογείων. Ο Στέλιος Κωνσταντινίδης, επιστρέφοντας από Αμερική, ανέλαβε για κάποια χρόνια τα «Spuntino» και τώρα ήρθε η ώρα ν' ανοίξει το δικό του εστιατόριο, με κουζίνα σαφώς επηρεασμένη από τον τόπο καταγωγής του, την Κάρπαθο. Το «Κρίθαμος» πατάει αισθητικά στο δοκιμασμένο πρότυπο της μοντέρνας ταβέρνας, φλερτάροντας όμως με την άνεση και το σέρβις ενός εστιατορίου. Το περιβάλλον είναι κομψό, νεο-παραδοσιακό, στους τόνους του γκρι και του μπεζ. Η κουζίνα είναι ελληνική, με ορισμένες «διεθνείς» προσθήκες τύπου ραβιόλια με σπανάκι, ανθότυρο και κρέμα ταρτούφο ή T-bone με σος bbq αλλά και καρπαθιώτικες πινελιές, όπως τα πληθωρικά και νόστιμα στριφτούρια (ζυμαρικό) με απάκι και ξερό ανθότυρο ή οι νόστιμες «κοπέλες Καρπάθου» (χορτοπιτάκια). Ό,τι δοκίμασα ήταν μια χαρά. Ξεχώρισα το μοσχαρίσιο συκώτι με κύμινο και πορτοκάλι, το νοστιμότατο αρνάκι, ενώ γευστικά και καλοφτιαγμένα ήταν και τα μαγειρευτά πιάτα ημέρας.

Στα συν του «Κρίθαμου» το ιδιαίτερα περιποιητικό σέρβις και η λίστα κρασιών, που προσφέρει αρκετές επιλογές για το είδος του μαγαζιού.

\

Περισσότερες πληροφορίες

Κρίθαμος

Μπουμπουλίνας & Ν. Παρίτση, Ν. Ψυχικό
  • Ταβέρνες / Μεζεδοπωλεία

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'the mushroom.': Η Madame Ginger και το pop-up της στο Athens Street Food Festival

Πιάτα με βάση το μανιτάρι που έρχονται για να καταθέσουν μία διαφορετική οπτική στο street food.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
10/05/2024

Στο 'Po'Boys' (και) για smash burger προβατίνας

Το ΒΒQ joint του Ψυρρή έχει νέους καρνιβορικούς άσους στο μανίκι του.

Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2024: Για μια υψηλή τοπική κουζίνα της Ελλάδας

Ποντιακά σιρόν με πασκιτάν και πράσα με δαμάσκηνα ή μόνο μουσακάς; Πώς θα βαδίσουν οι "εξωτικές" τοπικές μας σπεσιαλιτέ στην παγκόσμια πασαρέλα και πώς θα αποκτήσει πληρότητα, δυνατή ταυτότητα και διεθνές σεξαπίλ η γαστρονομία μας; Η ελληνική κουζίνα βρίσκεται σε σταυροδρόμι, λίγο πριν την απονομή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης (14/5).

39 καυτά νέα από την εστιατορική καλοκαιρινή Ελλάδα

Το ελληνικό καλοκαίρι που πλησιάζει θα είναι φέτος πιο πλούσιο και νόστιμο από ποτέ. Ιδού λοιπόν μια πρώτη φουρνιά νέων αφίξεων που έρχονται οσονούπω από το Αιγαίο ως το Ιόνιο και από το Βορρά μέχρι το Νότο της χαρισματικής καλοκαιρινής Ελλάδας.

Βραβεία Eλληνικής Kουζίνας 2024: Για τον guest chef Luca Piscazzi το τοπικό στοιχείο πρέπει να φωτιστεί στην ελληνική κουζίνα

Ο ταλαντούχος Ιταλός σεφ δημιουργεί και μαγειρεύει το μενού της φετινής απονομής των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας που έρχεται στις 14/5 στο ξενοδοχείο "Makedonia Palace" της Θεσσαλονίκης. Λίγο προτού αναχωρήσει για τον Βορρά, μας μιλά για τη μαγειρική του φιλοσοφία, τη σημασία που έχουν οι γαστρονομικές διακρίσεις και την αγάπη του για την ελληνική κουζίνα και τα προϊόντα της, που τον ενθουσιάζουν και τον εμπνέουν.

Το 'Boavista Social Club' στο μπαρ και τα decks του 'Birdman'

Το περίφημο σποτ της Λισαβόνας, σε ένα ξεχωριστό βράδυ στη δημοφιλή αθηναϊκή μπάρα.

Το Athens Street Food Festival επιστρέφει στο Γκάζι

Όπως κάθε Μάιο, έτσι και φέτος, το πιο λαχταριστό φεστιβάλ της πόλης επανέρχεται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.Σ.Υ.