
Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, μετά από 9 χρόνια κοινής πορείας στον "Μυστικό Κήπο", συναντιούνται και πάλι μαγειρικά στο ολοκαίνουριο Suma - για τους δύο σεφ, αυτό σημαίνει Μαζί, Παρέα, Κοντά.
Τους συνδέει πάντα ο σεβασμός στην επιλογή της ατόφιας πρώτης ύλης και στην εποχικότητα, γι’ αυτό κυρίως, προτείνουν ένα μικρό διαφορετικό μενού (9-10 πιάτων) που θα ανανεώνεται πολύ συχνά.

Αυτό το διάστημα, για παράδειγμα, μας προτείνουν, μεταξύ άλλων το καρπάτσιο -μοσχάρι με κρέμα ρόκας, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πέρλες βαλσάμικου και μανιτάρι ή αρνί σε αμπελόφυλλα με πιπεριά Φλωρίνης, κουσκούς, κολοκύθι και κουνουπίδι - και πιάτα σταθερά πρώτα σε προτιμήσεις όπως τα τορτελίνια με γαρίδα, σπανάκι, κρέμα καρύδας και χαβιάρι.
Το Suma, ένα gastrobar, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του, φιλοξενείται σε έναν μίνιμαλ χώρο που υποδέχεται τις παρέες, όσους δουλεύουν ή αγαπούν το κέντρο. Το φαγητό δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να το επισκεφθείς.


Οι μουσικές, αποκλειστικά από βινύλια και οι DJs που εναλλάσσονται αποτελούν έξτρα αφορμές για να επισκεφθείς τον αριθμό 9 της Καλαμιώτου - έξτρα εγγύηση για τις μουσικές επιλογές είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch, οποίος έχει επιμεληθεί τον ήχο και την ποιότητα του.
Οι δύο σεφ, ο Δημήτρης και ο Σείριος, δημιούργησαν στην καρδιά της πόλης μια γαστρο-οινική πρόταση που έχει κάτι να πει. Δεν το έκαναν πρόχειρα ή βιαστικά αλλά με μεράκι και φροντίδα.
Info
Καλαμιώτου 9, Αθήνα
Τηλ. 211 0080247
Ανοιχτά Tρίτη έως Παρασκευή 18:00-01:30,Σάββατο 14:00-1:30 και Kυριακή 14:00-22:00. Δευτέρα κλειστά
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.