Νέο gastrobar κάνει... Suma στην Καλαμιώτου

Άνετος χώρος, κουζίνα με μεράκι και άποψη αλλά και ωραίες μουσικές συνθέτουν τη νέα άφιξη του κέντρου.

Νέο gastrobar κάνει... Suma στην Καλαμιώτου

Ο Δημήτρης Κωστόπουλος και ο Σείριος Κομιχείλης, μετά από 9 χρόνια κοινής πορείας στον "Μυστικό Κήπο", συναντιούνται και πάλι μαγειρικά στο ολοκαίνουριο Suma - για τους δύο σεφ, αυτό σημαίνει Μαζί, Παρέα, Κοντά.

Τους συνδέει πάντα ο σεβασμός στην επιλογή της ατόφιας πρώτης ύλης  και στην εποχικότητα,  γι’ αυτό κυρίως, προτείνουν ένα μικρό διαφορετικό μενού (9-10 πιάτων) που θα ανανεώνεται πολύ συχνά. 

Νέο gastrobar κάνει... Suma στην Καλαμιώτου 1

Αυτό το διάστημα, για παράδειγμα, μας προτείνουν, μεταξύ άλλων το καρπάτσιο -μοσχάρι με κρέμα ρόκας, παλαιωμένη γραβιέρα Κρήτης, πέρλες βαλσάμικου και μανιτάρι ή αρνί σε αμπελόφυλλα με πιπεριά Φλωρίνης, κουσκούς, κολοκύθι και κουνουπίδι - και πιάτα σταθερά πρώτα σε προτιμήσεις όπως τα τορτελίνια με γαρίδα, σπανάκι, κρέμα καρύδας και χαβιάρι.

Διαβάστε Επίσης

Το Suma,  ένα gastrobar, όπως το χαρακτηρίζουν οι δημιουργοί του, φιλοξενείται σε έναν μίνιμαλ χώρο που υποδέχεται τις παρέες, όσους δουλεύουν ή αγαπούν το κέντρο. Το φαγητό δεν είναι όμως το μοναδικό κίνητρο για να το επισκεφθείς.

Νέο gastrobar κάνει... Suma στην Καλαμιώτου 2

Νέο gastrobar κάνει... Suma στην Καλαμιώτου 3

Οι μουσικές, αποκλειστικά από βινύλια και οι DJs που εναλλάσσονται αποτελούν έξτρα αφορμές για να επισκεφθείς τον αριθμό 9 της Καλαμιώτου - έξτρα εγγύηση για τις μουσικές επιλογές είναι ο Δημήτρης Παπαϊωάννου, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Synch, οποίος έχει επιμεληθεί τον ήχο και την ποιότητα του. 

Οι δύο σεφ, ο Δημήτρης και ο Σείριος, δημιούργησαν στην καρδιά της πόλης μια γαστρο-οινική πρόταση που έχει κάτι να πει. Δεν το έκαναν πρόχειρα ή βιαστικά αλλά με μεράκι και φροντίδα.


Info

Καλαμιώτου 9, Αθήνα
Τηλ. 211 0080247
Ανοιχτά Tρίτη έως Παρασκευή 18:00-01:30,Σάββατο 14:00-1:30 και Kυριακή 14:00-22:00. Δευτέρα κλειστά

 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Φαγητό, ποτό και socializing στην Καψάλη, τη νέα πιάτσα του Κολωνακίου

Η outsider πιάτσα ξεκινά από την κάτω μεριά της πλατείας και τερματίζει στην Ηροδότου, συγκεντρώνοντας όμως στα λίγα μέτρα της το ενδιαφέρον.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
16/04/2025

"Η καλύτερη σαλάτα του κόσμου είναι ελληνική" και μερικές σκέψεις πάνω σε αυτό

Καλές οι λίστες του TasteAtlas αλλά πώς προκύπτουν, τι εξυπηρετούν και σε ποιους απευθύνονται τελικά;

Che

Ο Θάνος Στασινός παντρεύει τις νοτιοαμερικάνικες γεύσεις με τις ελληνικές στο δημοφιλές all day εστιατόριο και μπαρ του Πειραιά.

Την Μεγάλη Παρασκευή στρώνουν Αγιορείτικο τραπέζι στο Κουκάκι

Μία ξεχωριστή βραδιά στο Κινωνώ, αφιερωμένη στη νηστεία και το κρασί, σε συνεργασία με το Κτήμα Οινογένεσις.

Γλυκά για το Πάσχα στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας

Γυρίσαμε την πόλη ψάχνοντας "τ΄αβγά και τα πασχάλια" και προτείνουμε κάποια από τα καλύτερα, εκεί που πρώτο ρόλο παίζει η ποιότητα των υλικών, η σωστή τεχνική αλλά και η εμφάνιση. Ιδού η λίστα μας.

Στα Λαλάγγια για νηστίσιμα και μαγειρίτσα

Το γευστικό σποτ του Χαλανδρίου μαγειρεύει στο πνεύμα των ημερών.

Ποια είναι τα καλύτερα εστιατόρια του Νοτίου Αιγαίου;

Με σημαντική παρουσία στους Χρυσούς Σκούφους και τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας, οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα είναι μια από τις πιο δυναμικές γαστρονομικές περιοχές της χώρας. Ελάτε να τη γνωρίσουμε με το πηρούνι στο χέρι, παίρνοντας γεύση από τα βραβευμένα εστιατόρια των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.