Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Νέο Bar Food Μενού στο δημοφιλές φαγάδικο του αθηναϊκού κέντρου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης

Σε μια από τις πιο γευστικές στάσεις της ζωντανής, μεγάλης γειτονιάς της αγοράς, στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, την οδό Αιόλου, το Ateno Cook & Deli έχει πια εδραιωθεί ως ένα καθιερωμένο πιτ στοπ απόλαυσης για κάθε περαστικό foodie. Πλέον, το ελληνόστροφο deli-εστιατόριο που δημιούργησαν ο Σπύρος και ο Βαγγέλης Λιάκος μαζί με τον σεφ Νίκο Καραθάνο διαθέτει -στο ισόγειο του διώροφου νεοκλασικού- και ένα μπαρ λίγων θέσεων, στο οποίο σερβίρεται το νέο μενού του γευσιπλάστη Καραθάνου με μικρά, εκλεπτυσμένα και πολύ γευστικά πιάτα. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 6

Το νέο αυτό μενού δημιουργήθηκε ακριβώς για να συνοδεύσει το κρασί ή το ποτό σου, σε μια σύντομη ανάσα ανάμεσα στις βόλτες στο κέντρο, για αποφόρτιση μετά τη δουλειά, πριν, ή μετά το θέατρο. 

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 2

Τριλογία ελληνικών αλοιφών που συνοδεύεται από τηγανόψωμο, χορτόπιτα spring rolls με γιαούρτι δυόσμου, σουβλάκι πανσέτα με μαγιονέζα μουστάρδας και κροκέτα γεμιστά με κρέμα φέτας είναι ορισμένα από τα πιάτα που σερβίρονται – αποκλειστικά – στο μπαρ.

Διαβάστε Επίσης

Τις παραπάνω petites σε μέγεθος αλλά όχι σε γεύση επιλογές, πλαισιώνει ιδανικά η λίστα των κρασιών και κοκτέιλ του Ateno. Την επιλογή των κρασιών έχει επιμεληθεί ο Master of Wine, Γιάννης Καρακάσης με περισσότερες από 150 ελληνικές ετικέτες, μεταξύ των οποίων και οι εκείνες που απαρτίζουν τη λίστα των 50 Great Greek Wines. Τα κοκτέιλ επιμελείται ο Δημήτρης Παπαϊωάννου.

Στην μπάρα του Ateno για μικρά πιάτα, μεγάλης απόλαυσης 3

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Ateno Cook & Deli

Αιόλου 52 και Μιλτιάδου, κέντρο
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα concept απευθείας από το Βερολίνο φέρνει στην Αθήνα πρωινό που δεν τελειώνει ποτέ

Το διάσημο all-day breakfast concept που καθιέρωσε το πρωινό ως εμπειρία ανεξαρτήτως ώρας, καταφθάνει και στην ελληνική πρωτεύουσα με το Benedict Berlin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/12/2025

Τα εστιατόρια και οι ταβέρνες του χειμώνα

Τα μέρη που θα νοστιμίσουν τα χειμερινά ταξίδια σου σε όλη την Ελλάδα.

Η "Thigaterra" στο Ηράκλειο μας μυεί στο slow food της Μεγαλονήσου

Στον όμορφο χώρο του δημιουργικού κρητικού εστιατορίου στην Αμμουδάρα του Ηρακλείου, που αξίζει την προσοχή μας στα χειμερινά ταξίδια μας στην Κρήτη, εκλεκτά τοπικά προϊόντα του νησιού αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδος αναδεικνύονται δημιουργικά.

Ένα burger με φουά γκρα και ένα με φρέσκια τρούφα σε περιμένουν στο Smash ‘n Bun

Από τις 18 Δεκεμβρίου έως και τις 3 Ιανουαρίου, οι λάτρεις του μπιφτεκόψωμου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δυο ξεχωριστά limited burger στο δημοφιλές σποτ του Κολωνακίου.

Τι γεύση μας αφήνουν οι 'old new recipes' του Nonnas, στην Πλάκα

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.

"Σίλφιον" στα Γιάννενα: Με σεβασμό στην πρώτη ύλη και την ουσία

Στην καρδιά των Ιωαννίνων, το "Σίλφιον" φέρνει νέο αέρα στον σύγχρονο γαστρονομικό χάρτη της πόλης.

"Μεσογειακή Κουζίνα Αντωνιάδης"

Φρεσκομαγειρεμένα πιάτα που ισορροπούν ανάμεσα στο αυθεντικό και το comfort.